no

Tévézni csak dühöngve fog szilveszterkor

Szilveszter van, de az apró tény, hogy vége lett az évnek a televíziós médiát totálisan hidegen hagyja. Nyilván nem éri meg nekik a strapát, ugyanis normális műsorokat csak elvétve vagy eldugva találtunk, pedig igazán erősen próbálkoztunk. Mindegy, azért megnéztük, mi a felhozatal zenés filmekből és vígjátékokból azoknak, akik vasárnap estét csinálnak az évvégi fergetegpartiból. Kerestük a horrort is, de inkább hagyjuk, miket találtunk.

tv640

Az időpontokat és csatornákat leszámítva nagyjából pontosan ki lehet találni, idén (is) melyik zenés filmeket játsszák. Nem fogjuk sikongatva keresni a REC gombot semelyik készülékünk távirányítóján, amiért a két fő rivális csatorna idén is megörvendeztet mind a Grease-zel (16.25, TV2), mind a Dirty Dancing-gel (11.40 RTL Klub). A Flashdance meg hoppon marad, mert a jó öreg köztévé helyette a Mágnás Miskával aranyozza be kétszer is a napunk. Délben az M1, este (21.20) pedig az M2 gondolja, hogy Keleti Márton 1949-es alkotására kiváncsi az általuk újonnan megszólított fiatalabb korosztály.

A zenés filmek amúgy is tök cikik, nem is nagyon szerepelnek az esti kínálatban, kivétel ez alól a Story4 TV, akik héttől vetítik a Chicago-t, mondjuk, a Michael Douglasné-félét, de ez van. Aki meg fél kettőre hazaérne, és szeret koncertfilmre aludni, annak ajánljuk az Adele koncertet a Royal Hallban igaz, csak abban az esetben, ha van HBO2-je.

Persze, ha azt hinné bárki, hogy azért nincsenek este zenés filmek, mert akkor majd a jó vígjátékok mennek, az sokat téved. Jó szívvel ajánlható vígjáték egyik nagy csatorna kínálatában sincs, és csak sovány vígasz, hogy a Comedy Central 17.10-kor leadja az 1978-as Félénk vagyok, de hódítani akarok című filmet Pierre Richard főszereplésével és rendezésében. Még a Dutyi Dili a Filmmánián 20.45-től egy olyan film, amit végülis bármikor szívesen megnéz az ember, tud rajta röhögni.

A Comedy Central már eltolta, mert a Shop Stop helyett Kevin Smith kevésbé sikerült filmjét a Shop Show-t vetíti 20.15-től. Míg normális helyeken fogható anyacsatornája a biztos marha vicces Beverly Hills-i Ninja című filmet adja, addig a Viasat6-ra dugták az Ocean's Elevent (21.00), amit persze, hogy mindenki milliószor látott, de legalább jó színészek játszanak benne. Valamiért elképzelni se tudjuk, hogy az idősebb korosztály örül annak, ha 1931-es bemutatása óta kétezerötszáznyolcvanhetedik alkalommal is megnézheti a Hypolit a lakájt (21.40 Duna TV), de mindegy, mert az legalább tényleg jó, nem úgy mint a remake-je.

Végül a karácsonyi tévéajánlónk mintájára az év utolsó napjára is sikerült összeszednünk 5 árva filmet, amit amúgy is látni kell, miért ne pont szilveszterkor nézzük meg őket? Ehhez viszont az kell, hogy ne húzzuk meg a harmincadika estét, mert így reggel kilenckor újra átélhetjük a Végtelen történetet az M1-en. Persze ne lepődjünk meg, ha nem tetszik úgy mint régen, maximum kapcsoljunk át a Film+ra, ahol 10.10-kor kezdődik Johnny Deppel a Cry Baby. Ezek után vissza is lehet aludni, és arról álmodni, hogy már a régi filmek se a régik.

Felébredni sem igen kell, már ha csak a tévézés miatt tennénk. Legkorábban Stílfilm 22.45-kor lesz, az AXN-en a Kutyaszorítóban, ezt különösebben aligha kell elmagyarázni, hogy miért, azt hiszem Mr. Pink miatt. Elszőr nagyon örültünk, hogy lesz a 2001- Űrodüsszeia Stanley Kubricktól, aztán láttuk, hogy 23.50-től a TCM adja, így ez inkább angolul beszélőknek ajánlott. Végül 1.40-kor kezdődik a Sebhelyesarcú a Story4 TV-n, ha még van energiánk a rövidre sikerült szilveszteri buli után a készüléket bámulni.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra