#VILÁGOM

Tévézni csak dühöngve fog szilveszterkor

2012. december 31., hétfő 10:14

Szilveszter van, de az apró tény, hogy vége lett az évnek a televíziós médiát totálisan hidegen hagyja. Nyilván nem éri meg nekik a strapát, ugyanis normális műsorokat csak elvétve vagy eldugva találtunk, pedig igazán erősen próbálkoztunk. Mindegy, azért megnéztük, mi a felhozatal zenés filmekből és vígjátékokból azoknak, akik vasárnap estét csinálnak az évvégi fergetegpartiból. Kerestük a horrort is, de inkább hagyjuk, miket találtunk.

tv640

Az időpontokat és csatornákat leszámítva nagyjából pontosan ki lehet találni, idén (is) melyik zenés filmeket játsszák. Nem fogjuk sikongatva keresni a REC gombot semelyik készülékünk távirányítóján, amiért a két fő rivális csatorna idén is megörvendeztet mind a Grease-zel (16.25, TV2), mind a Dirty Dancing-gel (11.40 RTL Klub). A Flashdance meg hoppon marad, mert a jó öreg köztévé helyette a Mágnás Miskával aranyozza be kétszer is a napunk. Délben az M1, este (21.20) pedig az M2 gondolja, hogy Keleti Márton 1949-es alkotására kiváncsi az általuk újonnan megszólított fiatalabb korosztály.

A zenés filmek amúgy is tök cikik, nem is nagyon szerepelnek az esti kínálatban, kivétel ez alól a Story4 TV, akik héttől vetítik a Chicago-t, mondjuk, a Michael Douglasné-félét, de ez van. Aki meg fél kettőre hazaérne, és szeret koncertfilmre aludni, annak ajánljuk az Adele koncertet a Royal Hallban igaz, csak abban az esetben, ha van HBO2-je.

Persze, ha azt hinné bárki, hogy azért nincsenek este zenés filmek, mert akkor majd a jó vígjátékok mennek, az sokat téved. Jó szívvel ajánlható vígjáték egyik nagy csatorna kínálatában sincs, és csak sovány vígasz, hogy a Comedy Central 17.10-kor leadja az 1978-as Félénk vagyok, de hódítani akarok című filmet Pierre Richard főszereplésével és rendezésében. Még a Dutyi Dili a Filmmánián 20.45-től egy olyan film, amit végülis bármikor szívesen megnéz az ember, tud rajta röhögni.

A Comedy Central már eltolta, mert a Shop Stop helyett Kevin Smith kevésbé sikerült filmjét a Shop Show-t vetíti 20.15-től. Míg normális helyeken fogható anyacsatornája a biztos marha vicces Beverly Hills-i Ninja című filmet adja, addig a Viasat6-ra dugták az Ocean's Elevent (21.00), amit persze, hogy mindenki milliószor látott, de legalább jó színészek játszanak benne. Valamiért elképzelni se tudjuk, hogy az idősebb korosztály örül annak, ha 1931-es bemutatása óta kétezerötszáznyolcvanhetedik alkalommal is megnézheti a Hypolit a lakájt (21.40 Duna TV), de mindegy, mert az legalább tényleg jó, nem úgy mint a remake-je.

Végül a karácsonyi tévéajánlónk mintájára az év utolsó napjára is sikerült összeszednünk 5 árva filmet, amit amúgy is látni kell, miért ne pont szilveszterkor nézzük meg őket? Ehhez viszont az kell, hogy ne húzzuk meg a harmincadika estét, mert így reggel kilenckor újra átélhetjük a Végtelen történetet az M1-en. Persze ne lepődjünk meg, ha nem tetszik úgy mint régen, maximum kapcsoljunk át a Film+ra, ahol 10.10-kor kezdődik Johnny Deppel a Cry Baby. Ezek után vissza is lehet aludni, és arról álmodni, hogy már a régi filmek se a régik.

Felébredni sem igen kell, már ha csak a tévézés miatt tennénk. Legkorábban Stílfilm 22.45-kor lesz, az AXN-en a Kutyaszorítóban, ezt különösebben aligha kell elmagyarázni, hogy miért, azt hiszem Mr. Pink miatt. Elszőr nagyon örültünk, hogy lesz a 2001- Űrodüsszeia Stanley Kubricktól, aztán láttuk, hogy 23.50-től a TCM adja, így ez inkább angolul beszélőknek ajánlott. Végül 1.40-kor kezdődik a Sebhelyesarcú a Story4 TV-n, ha még van energiánk a rövidre sikerült szilveszteri buli után a készüléket bámulni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta