#VILÁGOM

A pólós sztorijánál jobban fogynak a költőpletykák

2012. december 22., szombat 19:46 |

A három legnagyobb magyar könyvforgalmazó eladási listái alapján összeállítottuk, mik azok a könyvek, amiket a legszívesebben vesznek hazánkban. Ezek szerint a legnagyobb örömre Christopher Paolininak és az ő Örökség, avagy a lelkek sírboltja című sárkányos-csatás remekének van oka, bár egyedül sehol nem áll az eladási listák legelejen, mindhárom forgalmazónál benne van az első ötben. De panaszra nem lehet oka L. Jamesnek, és az ő nagysikerű árnyalatos sorozatának sem, hiszen A szürke ötven árnyalata az első mind az Alexandra, mind a Libri listáján. A Bookline listáján azonban csak a nyolcadik helyet szerezte meg a karácsonyi vásárlásláz elején, így lehetséges, hogy összetettben veri Paolini.

B1024157

Szerencsére magyar szerzőnek is jutott hely a dobogón, Nyáry Krisztián költőkről és írókról szóló, pletykalapba illően pikáns történeteit is veszik, mint a cukrot, ami abból is látszik, hogy az Így szerettek ők című magyar irodalmi szerelmeskönyv a Libri és a Booline listáján is a harmadik helyet szerezte meg a legjobban fogyó könyvek közül. Az Alexandra könyvesboltok látogatói viszont úgy tűnik, már korábban beszerezték a maguk példányát, erre enged következtetni, hogy ott nem fért fel az első tízbe az irodalomtörténész írása a csalfa magyar művészekről.

A magyar olvasó igencsak rá van kattanva E.L. Jamesre, hiszen a szerző újabb kötete, a trilógia második része, a Sötét ötven árnyalata a Librinél a második, az Alexandránál a harmadik helyen áll a sikerlistán, de még a Bookline-nál is jó a tizedik helyre. Ezzel tehát akár el is könyvelhetjük, hogy a magyarok buknak a béna szadomazo mamipornóra, vagy hívhatjuk romantikus-erotikus ponyvának is ezt.

Gondolom, azzal sokan vitatkoznának, hogy a vízilabdázókat vagy a fantasyt szeretik-e többen, mindenesetre szép eredmény M. Kiss Csabától, hogy a Kásás Tamásról szóló Kása című könyve decemberben az összesített lista ötödik helyéig vitte. Legalábbis a Librinél és a Bookline-nál is az ötödik, míg az Alexandránál a nyolcadik, tehát valójában csak egy kicsit szeretik jobban az olvasók a fantasyt a vízilabdásoknál.

B1032997

Meglepő vagy sem, az olvasók még a szeretet hónapján is képesek poltikával kikapcsolódni, olyannyira, hogy Debreczeni József: A 2006-os ősz című könyve a Bookline sikerlistáját vezeti. Ez elég is hozzá, hogy a mi összetett listánkon az őszödi beszédet kiveséző írás a hatodik lehessen. Vámos Miklós Szitakötője is szépen fogy, mindhárom forgalmazóa sikerlistáján stabil helye van, így elmondható, hogy az olvasókat igenis érdekli a barátság, aminek témakörét a szerző alaposan körüljárja, és persze Vámos maga is.

Az összevont sikerlista nyolcadik helyén Ken Follett: A megfagyott világ című regénye áll szinte bebetonozva, mondjuk, ez nem meglepő, Follett neve évtizedek óta garancia a sikerre. Az Évszázad trilógia második része a Bookline-nál az ötödik, a Librinél pedig a hetedik helyen áll jelenleg. Leslie L. Lawrence-nek is szinte állandó helyen van a sikerlistákon, nem meglepő tehát, hogy az A játék rabszolgái I-II az Alexandra sikerlistáján a harmadik, ez már elég is ahhoz, hogy az összesítettben is meglegyen a biztos kilencedik helye. Végül J. R. Ward Újjászületett szerető című műve szerepel még a listánkon, mivel ez a negyedik legnépszerűbben fogyó Bookline könyv, bizonyítva, hogy az Alkonyat-könyvekkel életre hívott vámpíros-erotikus irányvonal sokadvonalbeli koppintásai is szépen megélnek a Twilight sikeréből.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta