Se a Jézuskát, se a világvégét nem várja óriás bulikkal a főváros

December 20. Csütörtök

Míg Al Di Meola rajongóinak egész Pécsig kell menniük, Budapesten Romhányi Józsefre emlékeznek az Óbudai Kulturális Központban. Fél hattól Rigó Béla költő, Romhányi Ágnes egyetemi adjunktus, és Mikó István beszélgetnek a szövegíró-költőről, méghozzá a Doktor Bubó kapcsán, így nosztalgiázóknak külön ajánljuk!

December 21. Péntek

A világvége napján nem lehet állítani, hogy túlzottan pörögne a város, így talán kijelenthető, hogy hazánkban mindenki magasról tesz erre az egészre, még egy rendes bulit sem tudnak csinálni. Azért akadnak próbálkozások, de igazi nagyszabású buli maximum valakinek az otthonában lehet. Duzzogva azért sikerült találnunk egyet, a Dürer Kert hisz a világvégében, és a Happy Finish Tribute Fest II keretében várja is azt, méghozzá olyan zenékkel, mint a Korn, a Metallica vagy a Machine Head, amiket olyan előadók játszanak majd, mint a Grain, a Scary Guys vagy a Slipchaos.

Update: Olvasónk még egy Pecsás világvége bulira azért gyorsan felhívta figyelmünket, ami ráadásul VHK lemezbemutató koncertparti is egyben, lehet hát menni a Világvége Fesztiválra, juhéé, nincs minden elveszve, együtt halhatunk meg!! Sőt, néhány koncerttel még a Szabad az Á is gondol a nem létező jövőre...

December 22. Szombat

Na, ezt a világvégét is túléltük, úgyhogy ha kirohangáltunk magunkat a karácsonyi ajándékok után, és a szombati munkanap lévén adódott melót is befejeztük, akkor irány az A38 buli, ahol Rennie Pilgrem adja neki. Így valahogy:

December 23. Vasárnap

Ha már nagyon izgulunk, mert sehogy nem tudunk karácsonyi hangulatba kerülni, akkor ki lehet ugrani Nagytéténybe, nincs az olyan messze, végül is a Való Világ rajongói is kibuszoznak. Mi viszont inkább azért menjünk oda, mert a Nagytétényi Kastélymúzeum vasárnaponként várja a látogatókat hangversenyekkel, képző- és iparművész vásárral, sőt háromtól karácsonyi hangversennyel is. Önt mennyire vonzza a Karácsony a Kastélyban?

December 24. Hétfő

Mivel külön cikkben adunk ötleteket arra vonatkozóan, mit lehet nézni a tévében karácsony éjszakáját, így erre a mai napra a Heti Kimenőben csak délelőtti programot ajánlunk, azt is a Fabula Bábszínházban, hogy lehessen hova vinni a srácokat, míg a család otthon tesz-vesz. Reggel tíztől a Mazsola látható a Katona József Színház fölötti félemeleten. Próbáltunk összeszedni rendes bulikat Szentestére, de az egyetlen, a Mika Tivadar Mulatóban fellelhető Puszi koncerten és Táp Klubbon kívül semmit nem leltünk. Ha önnek vannak jó ötletei a huszonnegyedikei éjszakára, ne habozzon megosztani velünk!

mazsola

December 25. Kedd

Ha ki szeretne mozdulni a meleg szobából, akkor ma este Edvin Marton bazsevál a Vienna Strauss Orchestrával a Budapesti Kongresszusi Központban. Na jó, vicceltünk, ennyire nem lehet kétségbeesett. De komolyzenét kínál a Duna Palota is, ahol a Duna Szimfónikus Zenekar ad koncertet, mondjuk, felcsendül az A csitári hegyek alatt is, szóval elég vegyes a paletta.

December 26. Szerda

Nehezen ugyan, de csak akad aki ünnepekkor is fesztivált szervez, ilyen a Gödör Klub, ami ugye új helyen van, de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy idén is megrendezzék a Gödör esszencia elnevezésű bulisorozatukat, ami egészen január elsejéig tart. A mai napot a Kaláka Együttes nyitja, őket Nyeső Mari és zenekara követi végül az estét a fiatal dzsessz-szaxofonos generáció kiemelkedő, rendkívül sokoldalú zenésze, Tóth Viktor zárja zenekarával. Ideje kimozdulni!

468491 506364999397877 94362969 o
Facebook

Érdekességek