#VILÁGOM

Öt színházjegy karácsonyra

2012. december 17., hétfő 13:32

Túlzás lenne azt állítani, hogy olcsó, de mindenképpen jó, ha az ember művészetet ajándékoz karácsonyra. Az alábbiakban öt színházi előadást ajánlunk, mindegyik olyan, amit simán lehet ajándékozni, ráadásul kellőképpen szórakoztatóak is. Ezek nem könnyű előadások, dehát aki könnyed szórakozást keres, az úgyis tudja, mire akar jegyet, a Mary Poppinsra meg úgysincs. Elsőként a szülőket küldjük el szépen a Radnóti Miklós Színházba, hogy megnézzék a Jelenetek egy házasságból című Ingmar Bergman darabot. A Szávai Viktória és Schneider Zoltán által megformált házaspár megéli egy párkapcsolat összes lehetséges állapotát, így nem nagyon lehet mellélőni vele, ráadásul akár összehozó erővel is bírhat. Elváltaknak se rossz, mert megnézhetik, hol is rontották el szóval, aki élt már párkapcsolatban, feltehetően élvezni fogja.

Ha már beszéltünk a kapcsolatokról, van azoknak egy másik végeredményük is, történetesen a gyermekáldás. Közvetve erről (is) szól Pintér Béla társulatának a Szkénében bemutatott 42. hét című előadása, bár természetesen nem egy általános nézőpontból, hanem egy nőgyógyász szemszögéből. A társulat amúgy is anyagi gondokkal küzd, ha ön segítene rajtuk, ezzel most megteheti.

Ön melyik darabra venne jegyet szeretteinek?

 • 172
  A Jelenetek egy házasságból-ra
 • 66
  A 42. hétre
 • 104
  A Liliomfira
 • 163
  Az Angyalok Amerikábanra
 • 124
  A Cabaret-ra

Klasszikus és mégsem az a Liliomfi, és a fentieknél eggyel talán könnyedebb szórakozást ígér az Örkény Színház előadása. A Liliomfi amúgy is kortalan, mégis az ajánlott darabok közül talán ez az egyetlen, amire még a nagymamát is el lehet küldeni, maximum kicsit meglepődik ezen a verzión. A Mácsai vezette színház amúgy is kísérletező hangulatában van, így a Mohácsi János rendezte darab sem nélkülözheti a meglepetéseket.

Embertpróbáló vállalás a Nemzeti Színház Angyalok Amerikábanja, mégis megér egy misét. A durva szövegek és téma miatt azért figyeljünk oda, kinek ajándékozunk rá jegyet, de az biztos, hogy ha eltaláljuk a megfelelő családtagot, akkor az nem fog unatkozni. Semmiképp ne ajándékozzuk ezt a jegyet olyan családtagunknak, aki nem bírja a kiabálást, a melegeket vagy az AIDS-szel és annak következményeivel átitatott történeteket.

Végül, de nem utolsósorban, tetszik vagy sem, egy 2010 szilveszter estéjén bemutatott darabot ajánlunk, elsősorban azért, mert rövid, nem reprezentatív közvéleménykutatásunk alapján ez az egyetlen olyan jelenleg futó előadás, amit mindenki kedvencként jelölt meg. A Centrál Színház nem mindig találja el a dolgokat, de a Bozsik Yvette rendezte Cabaret-vel beletrafált. A különböző kritikák alapján szinte bármelyik szereposztásra el lehet küldeni a családtagot, sőt még azt a családtagot is, aki nem különösebben lelkesedik a musicalek iránt. Ne habozzon hát, vegyen színházjegyet szeretteinek Karácsonyra!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta