no

Ficsku Pál az életéért tippmixel

Filmbe illő ötlet végrehajtására kényszerült Ficsku Pál író, aki volt restaurátor, történelemtanár, forgatókönyvíró és főszerkesztő is, ám most könnyen az utcára kerülhet. Míg a nyarat két gyerekével Miskolctapolcán töltötte, egy bírósági feljelentés értelmében tartásdíj nem fizetése címszó alatt 2 508 606 forintot követelnek rajta, amiből 340 ezer forint a végrehajtási díj. Ficsku azt állítja, fizette a megítélt tartásdíjat, ezt azonban bizonyítani nem tudta. Hosszas huzavona után sikerült részletfizetést kieszközölnie a komolyabb összegre, ám a végrehajtási díjból fennálló kétszázezer forintot egy héten belül kell rendezze. Mivel nincs egy vasa se, így vasárnap este irodalmi valóságshow-t indított a vagy.hu nevű portálon.

ficsku
Ficsku Pál / vagy.hu

Megveri a Paris Saint Germain a Lyont?

A tét ennél is nagyobb, ugyanis ha nem fizet, végrehajtási széljegy kerül belvárosi lakásának tulajdonlapjára, ebben az esetben pedig ugrik a banki hitele, azonnal elárverezik az ingatlant. Az író így kölcsönkért kétezeregyszáz forintot  és vásárolt hét darab tippmix szelvényt, azzal a nem titkolt céllal, hogy a szerencsejátékkal teremtse elő hét nap alatt a kívánt összeget. Mivel a hét szelvényből hatban azt a Liverpoolt tette meg győztesnek, aki saját városában kapott ki az Aston Villától, már csak egy szelvénye maradt, de ő még nincs totálisan kétségbeesve.

És a Barcelona az Atletico Madridot?

"Maradt még hat napom, amit szeretném, ha végigkövetnének" - írja. "Az első irodalmi valóságshow. Egyszereplős. Holnaptól a tippeket is közzéteszem. Jó lenne, ha a tippjeitekkel segítenétek. Hogy ki tudjam elégíteni a végrehajtót, s megmaradjak a gyerekeimnek. Megveri-e a Paris Saint Germain a Lyont és a Barcelona az Atletico Madridot?"

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek