no

Heti Kimenő rohangáló Mikulásokkal és képregényekkel

December 13. Csütörtök

Ki mondta, hogy a honi képregényrajongókra senki nem gondol karácsonykor? Az Akvárium Klubban négy egész nap forog körülöttük, és persze a könyvszerető közönség körül is, hiszen ma kezdődik a Karácsonyi Könyvfieszta és Hungarocomix 2012 elnevezésű rendezvény. Az igazi képregényfanoknak már négykor illik odamenniük a mai napon, hiszen a Magyar Képregényszövetség tagjai ekkor ismertetik az újdonságokat, Parti Nagy Lajos rajongóinak viszont elég hatra odaérniük, akkor kezdődik az író felolvasóestje a Fülkeforból.

karikonyv

December 14. Péntek

Totálisan össze kívánja zavarni óvodáskorú gyerekét? Akkor vigye el őket, nézzék meg a Budapesti Éjszakai Futást, ahol most Mikulások százai kocogják körbe a fővárost, mert az nyilván vicces. Fél kilenctől fognak majd szaladgálni, elvileg szigorúan a járdán, és a jóhír az, hogy bárki lehet az egyik futó Mikulás, csak vigyen magával jelmezt a Vörösmarty térre, aztán nosza.

December 15. Szombat

Csak Gödöllőig kell mennie, hogy hamisítatlan karácsonyi hangulatban részesüljön, hiszen ma és holnap tartják a XII. Ádventi Kastélynapokat. Elsősorban nyilván gyerekekkel érdemes ellátogatni az egykori Grassalkovich kastélyba, de vigyázzon, lesz Alma koncert is, mi szóltunk. A felnőtteket esténként komolyzenei koncert várja, napközben pedig kézműves- és iparművészeti vásár.

kstnapok

December 16. Vasárnap

Ma van a harmadik, egyben utolsó napja a Mesés Karácsonynak, a környezettudatos divattervezők programsorozatának, melynek célja "a hagyományok megélése környezettudatos módon". Ez az utolsó a kreatívok napja, ezért is választottuk, szóval, ha ön megértett (vagy meg nem értett) művész, akkor vigyen magával portfoliót, hátha pont itt találja meg a soha vissza nem térő lehetőség.

December 17. Hétfő

A Life Dance Theater a kortárs táncművészet dramatikus irányával megy szembe, és új előadásával, az Irodabirodalommal bebizonyítja, hogy a kortárs tánc igenis lehet önfeledt, kacagtató, vicces, felszabadító, könnyen értelmezhető, ugyanakkor tartalmas is - áll a sajtóközleményben, hát adunk neki egy esélyt és szólunk, lesz ilyen is, méghozzá pont ma, egy héttel Szenteste előtt. És ha annyit mondunk, az Irodabirodalom ráadásul a Hivatali patkányok című film nyomán készült, akkor vajon ön elmegy rá?

life

December 18. Kedd

Már egy hét sincs szentestéig, de még pont belefér egy gyorstalpaló fotós előadás, hátha jobban sikerül idén az a kép a csillagszóróval a fát kishíján felgyújtó apukáról. Lehetőségünk is adódik rá, hiszen a Mai Manóban minden hónap utolsó keddjén tartják a Fotóművészeti Szabadegyetemet, nyilván most az ünnepek miatt egy héttel korábban. Azt ígérik, hogy ezúttal is a fotográfia izgalmas kérdéseivel foglalkozó szakmák legkiválóbb képviselőit kérik fel a sorozat előadásainak megtartására, akik a műfajt az elmélet és a gyakorlat oldaláról egyaránt mutatják majd be. Mennyire valószínű, hogy beenéz rá?

December 19. Szerda

A nagy karácsonyi őrületben szinte el is felejtettük, hogy bizony koncertek is lesznek a héten. A mai napra az A38 hajóra küldjük a Heti Kimenő olvasóit, hiszen hazánkba látogat a német Stefan Hantel, alias Shantel. Már adott korábban koncertet ugyanitt, sőt a Szigeten is, de azok olyan jól sikerültek, hogy újra meghívták, ráadásul idén megjelent új albuma is, Anarchy & Romance címmel. Az album hamisítatlan elektronikával megtámogatott balkáni muzsika, jó kikapcsolódás lehet az ünnepek előtti utolsó nyugis napokra.

Érdekességek