#VILÁGOM

Mit ununk majd idén karácsonykor?

2012. december 9., vasárnap 19:32

Az ünnepek előtt és alatt az összes tévécsatorna előveszi azokat a filmeket, melyeket már tavaly is elővettek, meg azelőtt, meg tíz éve, mi pedig idén már tényleg nem szeretnénk újra látni őket. Választási lehetőség pedig lenne bőven, hiszen a filmtörténelemben készültek már igazán élvezhető alkotások is, a kertévék szerint mi mégis állandóan csak a karácsonyt gyűlölő zöld szörnyeket, foglalkozási balesetet szenvedő Télapókat és otthon maradt, betörőket szopató kiskölyköket akarunk nézni. Kedves tévécsatornák, itt a lista, mit nem szeretnénk harmincadszorra is látni, kedves kommentelők, Önöknek pedig itt a lehetőség: javasoljanak kevésbé elcsépelt, sőt, akár jó (de azért lehetőleg karácsonyi témájú) filmeket!

Igazából szerelem

Igen, ez még a vállalhatóbbak közül való, de valljuk be: 2003 óta minden évben megnézni, na, ennyire azért nem jó. Oké, igazi sztárparádé, köztük Oscar-díjas színészekkel, köztük a brit nagyágyúkkal, de mindenre ez sem mentség. A rendező, Richard Curtis valószínűleg biztosra akart menni, hiszen mindent felhasznált, amit csak lehetett, hogy egy népszerű karácsonyi filmet tegyen az asztalra, így aztán persze tele is lett a mű elcsépelt klisékkel: ünnepi készülődés, romantikus szerelmi vallomás a szállingózó hópelyhek alatt, emberi oldalát táncban megmutató politikus, kapuzárási pánikban szenvedő középkorú főnök, valamint cuki (és persze szigorúan plátói) gyerekszerelem.

Grincs

Jim Carrey mimikája amúgy is ijesztő, de valamiért amikor zöldre is maszkírozták hozzá dr. Seuss meséjének filmváltozatához, azt Amerikában igencsak díjazták (a bemutatását követő három hét alatt több mint 170 millió dollárt hozott). Európában viszont kevésbé épült be a karácsonyi köztudatba dr. Seuss mesekönyve, talán ennek köszönhető, hogy sokan egyszerűen csak idegesítőnek tartják a filmet. Lehet találgatni, vajon az elcsépelt karácsonyi frázisok, vagy Carrey vicsorai miatt.

Télapu

Speciális tudásanyagra lesz szüksége annak, aki egy napon arra ébred, hogy ő a Mikulás. Pánikra semmi ok, a Télapu-trilógiában minden tudnivaló benne van, azaz: miképp kell bánni a rénszarvasokkal; hogyan küzdjünk meg a területüket védelmező kutyákkal; mit tegyünk, ha nincs kémény a ház tetején; vagy ha Mikulásként börtönbe kerülünk, hogyan szabaduljunk ki onnan? Szóval, ha Tim Allenhez hasonlóan, karácsony reggelén nagy pocakkal és hosszú, fehér szakállal, piros kezeslábasban ébredünk, akkor mindenképp nézzük meg ezt a gyorstalpalót, a rossz hír azonban, hogy ha nem változunk Mikulássá, akkor nem sokat veszítünk azzal, ha (idén végre) egészen véletlen elmulasztjuk.

Reszkessetek, betörők!

Az egykori gyereksztár, szegény Macaulay Culkin már rég felnőtt droghasználó, aminek szerintünk simán lehet köze ahhoz is, hogy mióta elkészültek, egy karácsony sem múlhat el valamelyik (vagy az összes) Reszkessetek, betörők! film nélkül. Kár, mert ezeknek, akárcsak a főhősnek, mára már teljesen elkopott a varázsuk. A fiatalabbakat talán még leköti, ahogy Joe Pesci és Daniel Stern rendre belesétálnak a gyerekes csapdákba, a tapasztalt apukák és anyukák viszont valószínűleg inkább a szaloncukrokat kötözgetik, mintsem hogy ötvenedszerre megnézzék a trilógiát.

Hull a pelyhes

Arnold "Terminátor és kaliforniai kormányzó" Schwarzenegger pályája során néhányszor belekóstolt a vígjátékok világába, és nem, csak nem adta fel. Pedig kapott jópár őszinte kritikát, ezek ellenére mégis elvállalta az egyik legelcsépeltebb karácsonyi kliséfilm főszerepét, és elfoglalt üzletemberként próbálja megkaparintani a tökéletes ajándékot kisfia számára: ez nem más, mint a gyerekek nagy álma, az akcióhős Turbo Man. Szintén filmes klisé, ahogy az elfoglalt üzletemberek általában még a szeretőjüknek szánt szexi csipkebugyit is a titkárnővel vetetik meg, ezt az egy klisét azonban kihagyták a filmből, mert akkor nem lett volna alapkonfliktus. Elfoglalt Üzletember Apuka tehát az utolsó pillanatban, Szenteste napján indul beszerezni a játékot, amiből persze már kiárulták a raktákészletet, és mivel nem ő az egyetlen, aki szemet vetett rá, így elindul az erőltetett poénokkal teli harc az utolsó darabokért az apukák között.

Bridget Jones naplója

Az Igazából szerelem párdarabja, a szinglik kultfilmje, amióta kijött, minden év karácsonyán sugározza a tévé. Alapvetően vicces és szerethető, persze, csak ha valakit nem idegesít halálra egy komplexusokkal teli, súly- és fehérneműproblémákkal küzdő, szerelmet kereső szingli. Aki viszont sajnos - a rengeteg vetítésnek köszönhetően - mára egyre többeket idegesít. Így egyre kevesebben vannak, akik még mindig megmosolyogják Marc Darcy rénszarvasos pulcsiját, a tűzoltósági jelenetet, vagy a híres nagyibugyit.

Holiday

A dupla Bridget Jones: a sztori két frissen összetört szívű szingli (mi más?) nő történetét mutatja be, akik otthont cserélve próbálják meg átvészelni a karácsonyt - természetesen a gyűlölt férfiak nélkül. De hahó, karácsonyi filmben vagyunk, persze, hogy nem így lesz, még újév előtt duplán jön a szőke herceg is, nem véletlen, hogy a film sokáig a kritikusok fő célpontja volt. Nemcsak a mesterkélt jeleneteket húzták le (a látványos műhóval az élen), de a színészek, Cameron Diaz és Kate Winslet teljesítményét is. Hiába adják le sokadszor, nem tudjuk ajánlani - hacsak ön nem összetört szívű szingli, aki épp Londonba/Los Angelesbe készül, hogy ott cserelakásban töltse az ünnepeket. Csak hogy tudja, mire számítson.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.12.09 22:06:05peppe1980

  ...nálunk forradalmi újítás van : mindenki teszik-veszik a pecóban, a tv-ben a Shirley Valentine /ajánlom mindenkinek aki még nem látta/Igazából szerelem - Holiday megy végtelenül, hang nélkül ... a magnóból árad a tömény karácsonyi melódia és oltári jókat tudunk röhögni, amikor random jelleggel toljuk a szöveget, mivel mindenki kívülről mondja fel a jelenetek nagy részét ... aki el tudja mondani a szövegét a melódia dallamára az kap egy egységnyi szeszt, akinek ez nem megy az meg sutyiba bürütykélik ... ;)))

 • 2012.12.09 22:16:31A Tyne folyó déli partja

  bűnvadász
  azért, a tévénézésen kívül még van ezer dolog, amit lehet csinálni...könyv, pl? rejtvény, bármilyen kézimunka, kötés, horgolás, stb. társasjáték barátokkal, kirakó.

 • 2012.12.09 22:17:28wmiki

  remélem lesznek bud spencer filmek is

 • 2012.12.09 22:18:59RozsaNiki

  "A Boyfriend for Christmas" - Nekem is nagyon tetszik, már többször láttam.
  A nagy kedvencem a Christmas Vacation/Karácsonyi vakáció; egy időben minden évben adta valamelyik német TV-csatorna. Most meg DVD-n nézem, nem csak karácsonykor.

 • 2012.12.09 22:28:54windex

  dickens? elfelejtettük? :-) és még csak nem is giccs. ja, persze, biztos azért nem megy a csatornákon karácsonykor :-)

 • 2012.12.09 22:32:20ComLo

  Férfiként kiütést kapok a női filmektől. Ennek ellenére meg kell jegyezni a Bridget Jones egy kifejezetten nézhető film.

  Az igazából szerelem pedig messze a TOP filmek között van nálam. Imádom :-).

  Alapmű karácsonyi témában a Die Hard :-). És persze ne feledkezzünk meg a Karácsonyi vakációról sem, amit a sorozat egyik legerősebb darabja, és (szerintem) évente egyszer jó megnézni :-).

 • 2012.12.09 22:33:54szép új világ...

  Tapló télapót miniszterelnöknek!

 • 2012.12.09 22:35:17billy reed

  "így aztán persze tele is lett a mű elcsépelt klisékkel:"

  Lehet, hogy a cikkíró unja /akkor ne nézze/, és sok mindent lehet mondani rá, de hogy az Igazából szerelem klisés lenne, na azt nem!
  Az pedig, ahogy a különböző szereplők élete összekapcsolódik, tanítani való.
  Üdítő, ötletes, igazi klasszikus, remek szereplőkkel.

  Inkább az ilyen "cikkeket" nem kérjük, kedves Jézuska...

 • 2012.12.09 22:38:46Egyedi nicknév

  A Tyne folyó déli partja

  Szerintem a tévé nézés és a "hasznos" tevékenység nem zárja ki egymást. Én pl. ma fejeztem be Dickens ( ha már windex szóba hozta) Karácsonyi énekét (igen, könyvben), holnaptól egy L.M. Alcott könyv vár rám, ettől függetlenül most a HP-t nézem a tévében és közben netezek.
  Biztos gyarlóság, de továbbra se látom miért olyan nagy baj, ha az ember megnéz egy filmet a tévében, amikor mondjuk épp nem vágyik magvas gondolatokra amit egy klasszikus irodalmi mű adhat(na) ill. alkotni sincs túl nagy kedve, hanem mondjuk csak úgy szeretné kikapcsolni az agyát és ágyból nézni fimet (vagy akár dvd-t).
  Bár egyre inkább úgy érzem hogy a tévét és a facebook-ot sikk utálni :)

 • 2012.12.09 22:41:24takaba

  A Tyne folyó déli partja - miért jobb horgolni a fa alatt, mint kényelmesen hátradőlve egy jó filmet megnézni? :)
  Nem bűn tévét nézni, abból is jöhet(ne) érték, pont ez a lényeg.

 • 2012.12.09 22:48:10Stohl András

  Gyorsan kihasznalom, hogy hozza lehet szolni.
  Rohadt zsidok, rohadt zsidok.
  Eljen a fasizmus.

  huu aze ez jolesett.

  ja amugy egyik filmet sem lattam

 • 2012.12.09 22:52:49LenaLondon

  Horgolni lehet filmnézés közben is.

 • 2012.12.09 23:11:20takaba

  LenaLondon - az. Meg fél lábbal gyereket ringatni, a másikkal vajat köpülni, közben szotyolát pucolni a szájjal a férjnek. :DD
  Hát, inkább bízzuk az emberekre magukra, mit akarnak csinálni az ünnepnapjaikon. Aki tévézni akar, tegye, teljesen jogos, ha ehhez egy-két jó filmet vár el a szolgáltatótól. Aki meg nem tévézik, az is legyen boldog. Ilyen egyszerű ez. :)

 • 2012.12.09 23:38:14Tesztelo.hu

  Itt nem arról van szó, hogy karácsony este a tévé előtt kell ülni, hanem ezek inkább amolyan "ráhangoló" filmek karácsony előtt. Nyilván ezek annak idején a mozikban is mentek, ott sem december 24 este nézték meg a Reszkessetek betörőket az emberek.

 • 2012.12.10 00:32:56Chessterfield

  Én a Reszkessetek betörőket egyszerűen nem tudom megunni, pedig már 30 fölött járok. Joe Pesci és Daniel Stern zseniálisak ("te is félsz a sötétben!"), a szinkronhangjuk pedig még rátesz erre (ahogy Balázs Péter mondja a "kígyót", azt tanítani kéne :-D)

  A hangulata pedig nagyon bejön, azzal a tipikusss amerikai kertvárosi miliővel. Egyszerűen tetszik és kész. Huszonharmadszorra nézve is :-)

 • 2012.12.10 00:48:46végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll

  Igen nem kell ilyen szar filmeket nézni Karácsonykor!!! Normális ember nem tévét néz Karácsonykor!!! Aki mégis az jól teszi ha el gondolkodik hogy valamit nagyon nagyon szarul csinált az életébe vagy talán csak beteg lelkileg!!!

  És a filmekben amúgy egyetértek a cikk íróval!!! Igazából szerelem külön nagyon gáz gagyi unalmas poénok giccs klisé parádé szar szinészek ronda nők!!! Akkor már inkább akármelyik a másik felsoroltak közűl!!!

 • 2012.12.10 00:52:16Reckl_Amál

  A legszörnyűbbek a Hallmark/ Universal Channel karácsonyi románcai. Azok elsőre is szarok nagyon.

 • 2012.12.10 05:51:18kpityu2

  Nem kell aggódni, lesz jó film is. A munkanapokat megelőző este, 10 órai kezdéssel.

 • 2012.12.10 05:52:33a soproni szűz

  A Tyne folyó déli partja

  én karácsonykor veled szeretnék kirakósozni. az olyan romantikus lenne...

 • 2012.12.10 06:18:46bandigyerek

  Ááááá imádom ezt a hozzáállást: a tv is egy zsidó furmány, nem nézem, mert még belemászik belőle valami az agyamba és szétrohasztja.... meg imádom, mikor mondják hogy csak szemét van a tv-ben, közben van otthon 70 csatona, és nem tud belőle semmit választani, de azért mégis előfizet rá. Nekem van tv+ szobaantenna, kb 2 hetente be is kapcsolom, mivel a neten elérek mindent amit a tv-ben láthatok, sőt még szelektálhatok is, de azért nem satanizálom a televíziót...

 • 2012.12.10 06:19:30bandigyerek

  Ja, és a karácsonyt a barátnőmnél töltöm, úgyhogy b@szni kell, ha ríva is...

 • 2012.12.10 06:23:49bandigyerek

  És ja, mégegyszer: kifelejtitek egy fontos okát, miért mennek ezek a filmek karácsonykor: nyilván jóval alacsonyabb a tv-nézők száma szenteste, mint egy átlag vasárnapi estén, így a reklámbevétel is arányosan alacsonyabb. Ezeknek a filmeknek a vetítési jogát már egy rúd téliszalámiért is megkapják a kertv-k. Ennyi.

 • 2012.12.10 06:31:38The Lost Soul

  bandigyerek: ami kimászik belőle az a kislány a körből :-)
  amúgy meg az egész napos, rég nem látott rokonokkal való jópofizásból és esetleges csúszós-havas autózásból hazatérve tv is lesz az esti program - na meg a jó öreg karácsonyi szex...

 • 2012.12.10 06:51:51BKV reszelő

  Pont azok akarják itt előírni a programot, akik "amúgy sem" néznek tv-t, mert család, meg akik szerint gáz tv-t nézni pláne karácsonykor...:D Seggfejek! Hát ha igaz, amit hazudtok, nem mindegy nektek, hogy mit adnak?! :D

 • 2012.12.10 07:48:25The Man Who Laughs

  Bevallom én a reszkessetek betörök filmekete sosem szerettem, de a Hull a pelyhest és a Spencer-Hill (Bunyó karácsonyig) a mai napig imádom és szívesen nézzem őket az ünnepek közeledtével.


  Karácsony környékére (nem szentestére, nyilván nem akkor nézzem én se a filmeket max nagyon későn hamár kidölt a család a nagyzabálásban)

  Az élet csodaszép (It's a wonderful life) - Az egyik legszebb klasszikus karácsonyi film. Itthon nem is szokták leadni, max valami eldugott időben/helyen.

  Rare Exports - roppant egyedi hangulatú finn fantasy, horror, elemekkel és fekete humorral megfűszerezett alkotás.

  Die Hard - ehhez nem hinném, hogy kommenttár kell

  Silent night - A klasszikus télapós slasher-horror (Silent night, Deadly night) idén elkészülő remakeje.

  Karácsonyi ének - A Rowan Atkinsonos (Fekete vipera) parodiát tudom ajánlani a klasszikus feldolgozások mellett, (az újabbak közzül Jim Carrey-s és a Patrick Stewartos is jó).

  Muszklimikulás - IMDB-n az egyik legrosszabb film, de hát pár éve a Kis Vuk ment ami meg a legrosszabb volt, ez legalább karácsonyi :D

 • 2012.12.10 07:50:16Yooha

  A Reszkessetek betörők szerintem kötelező darab, én 20-adjára is meg tudom nézni. A hagyomány szerint 24-én napközben "videóról".

 • 2012.12.10 07:54:29papugaja

  Ha már Karácsonyi ének : a Szellemes Karácsony is túl sokszor volt már, pedig egyébként jól sikerült darab.
  A Bunyó Karácsonyig (illetve random Spencer-Hill filmek) is eléggé elcsépelt, dehát ezek mennek ugye szilveszterkor meg húsvétkor is. Renée Zellweger meg bármilyen filmben idegesít, nem fogadja be az elmém.

 • 2012.12.10 08:32:50monyon le

  Pretty Woman kimarad a felsorolásból! :D

 • 2012.12.10 08:55:43belekotyogok

  Karácsonykor tévézni? Miért ne? Egy csomó embernek ekkor van rá ideje és érkezése.
  Mondjuk én rendszeresen tartom a kapcsolatot a családommal, beszélgetek velük, ezért egyikőnk sem érzi elpazarolt időnek, ha kikapcsolódásként megnézünk valami filmet. Ez egyfajta szellemi kikapcsolódás, lehet közben aludni, enni-inni, jönni-menni, játszani, beszélgetni is, olvasni is.

 • 2012.12.10 09:03:49kovi1970

  Nem érdekel mit ad a TV. Az ostoba műsorpolitikájuk és filmekkel megszakított, folyamatos reklámműsoruk miatt már régóta nem nézem egyiket sem. Kivétel az M1, de abból is ostoba pártTV-t csinált a fidesz, úgyhogy azt is csak nagy néha nézem...

 • 2012.12.10 09:32:59halor

  én a benhúr helyett kérnék gitárhúrt idén karácsonyra

 • 2012.12.10 09:34:38báró Csekonics

  Idén nem nyomja le újra a Viasat a Keresztapa trilógiát 'a Karácsony a családé' szologennel? Pár éve ment este 10 v. 11-től - az király volt, szentestézés után a bejglimérgezéstől beájulva :-D

 • 2012.12.10 09:34:48Mr. Jerkow

  Én a Hatalmas cicik, nagy popókat meg a Rocco analizál 3-az unom szenteste, de rettenetesen!

 • 2012.12.10 09:40:37Fenimore

  A Love actually és a Bridget Jones egész jó filmek. Igen, van bennük klisé szép szám, de van azért egy színvonaluk. Azt nem mondom, hogy korlátlanul nézhetőek, de időről-időre szórakoztatóak. A többi viszont mehet a levesbe.

  Mi is szoktunk filmeket nézni együtt a családdal karácsonykor. Inkább DVD-ről, de előfordul, hogy leadnak valami jót. Amit még tudok ajánlani mindenkinek, azok a természetfilmek. Mi rendszeresen megnézünk egy-egy Attenborough-t, valahogy karácsonykor különösen hangulatosak tudnak lenni.

 • 2012.12.10 09:53:32encir

  Igen, a Fekete Vipera karácsonyi éneke, hatalmas......:-)

  Ezenkívül pedig szerintem a kosztümös filmek (Értelem és érzelem és tsai - sőt valaha volt egy BBC Shakespeare-sorozat, azt nagyon szívesen nézném) valók a karácsonyi punnyadásra.

  Amire pedig évek óta várok egy nagyon drága, aranyos csehszlovák film: Hogyan húzzuk ki a bálna zápfogát és ennek folytatása a Hogyan neveljük meg apát?

  Meg az összes többi 70-es 80-as évekbeli bájos csehszlovák gyerekfilm

 • 2012.12.10 09:54:09Dani77

  Kőkemény család. Diane Keaton óriási benne. Csúcsjelent: apa és fia megunja a karácsonyi készülődést és kimennek füvezni, aztán apuka benyögi, hogy anya hamarosan meghal. Szívbemarkoló, de mégis vidám film, sok-sok karácsonyi "szurkával."

 • 2012.12.10 10:01:13f renc

  Én év közben alig nézek tv-t. Karácsonykor viszont tök jól esik befeküdni a tv elé és megnézni a reszkessetek betőrőket. Ráadásul azt a családban mindenki szereti és mindenki látta már annyiszor, hogy lehessen közben beszélgetni, ezt-azt csinálni. Ne kelljen folyamatosan előtte ülni és csöndben bámulni.

  Egyébként nálunk a karácsony nem azt jelenti, hogy hazamegy az ember és 24/3-ban kötelezően a családdal van. Ha az egyik elmegy főzni, akkor a másik 6 ember álljon ott a háta mögött?:) Ilyenkor szerintem bőven belefér, hogy aki akarja az lép néhányat a kanapéig és nézi a tv-t közben, vagy felmegy olvasni, vagy csinál, amit akar.. Pihen, ahogy jól esik neki.

 • 2012.12.10 10:42:54Uva

  mifaszért ne lehetne már karácsonykor tévét nézni? biztos nagyon poén hogy együtt a család, de én személy szerint a harmadik agyatlan zabálós rokonságos vendégség után nagyon szeretek lepunnyadni és csendben bámulni

 • 2012.12.10 11:07:40body_andras

  TÉLAPU 2. a legrosszabb. sose nézem, de 2 hétig vetítik hozzá a reklámot. remélem annak is fáj aki kitalálta.

 • 2012.12.10 11:38:18sztich

  Egy híján túsz

  Zseniális vígjáték Kevin Spacey-vel és Denis Leary-vel! Szerintem ez kötelező lenne, de úgysem adja le egyik adó sem. :(

 • 2012.12.10 16:03:14karamata

  Az a tendencia, hogy nem vesznek új filmeket karácsonyra, hanem csak ismételgetnek. Nyilván beválik, ha évről évre ez megy.
  Felüdülés lenne, ha nem szokványos karácsonyi filmeket adnának.
  Összeszedtem párat:
  Kell egy kis akció:
  Én, a robot
  Nemzet aranya 1-2.
  Hancock
  Faterok motoron

  Romantikusoknak:
  A csúf igazság
  Ház a tónál
  Hirtelen 30
  Perzsia hercege Az idő homokja
  Mamma mia
  P.S I love you
  Ausztrália

  Családi filmeknek ajánlom:
  Mr. Popper pingvinjei
  Nem férek a bőrödbe
  A hihetetlen család
  27 idegen igen
  Megint 17
  Távkapcs
  50 első randi
  Evan a mindenható
  Pirosszka
  Aranyhaj és a nagy gubanc
  Bűbáj
  Férj és férj
  Mr. és Mrs. Smith
  Kellékfeleség
  Éjszaka a múzeumban 1-2
  Valami Amerika 1-2
  Wall-E

  Ezeket szívesen nézném.
  Ja, Forrest Gumpot bármikor nézek, hiába láttam 14-szer.

 • 2012.12.10 17:38:24PrincessKate

  Én imádom a karácsony filmeket, ezredszer is, a karácsony jó ideje elég magányosan telik, szívesen nézem újra a gyerekkori kedvenceket, a Hull a pelyhest már a héten meg is ejtettem. Nekem nagy kedvencem a Segítség, karácsony, a Karácsonyi vakáció, és a Kiskarácsony mindenáron is cuki. Tesóm a Polar Expresszre esküszik, lehet én is megnézem :) Jah és nem láttam az Igazából szerelmet, és egyre jobban úgy érzem, ezzel egyedül vagyok a bolygón :D

 • 2012.12.10 18:38:14]{udarauszkasz

  Coraline es a titkos ajto, UP!
  De en mar a Husveti Nyulat varom, ennek a futesszamlas, nelkulozos idoszaknak a veget. Nekem soha nem volt gondtalan a karacsony 12 eves korom ota.

 • 2012.12.10 19:43:01RCH

  Karácsonyi lidércnyomás!
  Nemtom miért ne lehetne bevállalni egyszer-egyszer.

 • 2012.12.10 21:28:13A Tyne folyó déli partja

  Egyedi nicknév
  és takaba: nem azt mondtam, hogy bűn tévét nézni, meg utálatos, stb. arra reagáltam, hogy valaki fent kifejtette, hogy hát akinek nincs családja, az tévét néz, mintha más tevékenység nem is létezne. és ez elég megszokott, tőlem is kérdezték sokszor már, hogy hát akkor mit csinálok, ha nincs tévém? miért, más tevékenység nincs? (nem tartozik ide, de a másik meg, hogy egyesek aazzal jönnek, hogy akkor nem tudom a híreket? miért, nincs net? pont azért nincs tévém, mert felesleges, a neten megvan, ami érdekel.(

 • 2012.12.11 10:05:01takaba

  A Tyne folyó déli partja - értem. :)
  Igen, ez egy érdekes helyzet, hogy vannak, akik teljes tévéfüggők, és nem tudják elképzelni az életet anélkül. Akik viszont el tudják, azok nyugodtan nézhetik. :)

 • 2012.12.11 10:33:15mmmmmmmmm

  Az igazából szerelem többször is nézhető! Sőt a Holiday is!!!
  A tapló télapó című film jöhetne :)

 • 2012.12.26 14:11:48ReVi-X

  Sokan keseregnek, hogy miért fikázzák páran a Tv műsorokat.
  Nos, jogosan fikázzák.Én speciel azért nem nézek Tv-t csak passzívan, mert a tököm tele van vele.Mindig a Bud/Terence, reszkessetek betörők és a fent említett kiszámítható sz*rságok mennek, szánalmas.Inkább töltök le egy filmet, ami nagyságrendekkel szórakoztatóbb ezeknél.
  Pl:

  Wall-e
  Max & Mary
  Hihetetlen Család
  Charlie És a Csokigyár.
  Karácsonyi Lidércnyomás.
  Tapló Télapó
  Időjós
  de ezeken kívül még 100 filmet fel tudnék sorolni, ami illene a karácsonyhoz.Persze ha kreatív emberek lennének a televízióknál, nem ugyanaz menne minden karácsonykor.

  Sajnos ha valami újat adnak le, az meg értékelhetetlenül rossz noname film szokott lenni.

  Akinek nem tetszik, annak van választása, van dvd lejátszó.TV-t nem kötelező nézni szerintem.Én is kibírom nélküle. :)
  Boldog Karácsonyt. :)

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta