Kinek nem Keane, nézzen horrorfilmet vagy töklámpásokat!

Október 25. Csütörtök

Hurrá, újra van fesztivál a városban, méghozzá az Budapesti Egyetemi Napok, ami november másodikáig szórakoztathatják a feltehetően fiatalabb korosztályt. Hogy tudjuk, mire is lehet számítani eláruljuk, hogy ma például a Soerii és Poolek lesz látható az Akvárium klubban, akik egyetemista körökben nyilván trendik. Ha valakinek így elsőre nem esne le, ez a videó sokat segít.

Október 26. Péntek

Tegnap mutatták be az új James Bond mozit, de ha valaki kibírja, hogy ne legyen az elsők közt, annak kiváló program lehet a Cézanne kiállítás a Szépművészeti Múzeumban, ami ezen a pénteken nyílik és egészen február 13-áig megtekinthető. Mi dobálnánk önre az utolsó követ, ha a péntekét mégsem múzeumlátogatásra áldozná, de az ellenkezőjét is tökéletesen megértjük.

tk3s 20120907 sha l90 090
Columbia Pictures

Október 26. Péntek +1

Úgy odavagyunk a trendteremtőkért, majd kiugrunk a bőrünkből, ha valaki ilyesmivel jön, hát még ha azt halljuk, hogy egy bulin a zene minősége kell, hogy számítson, nem pedig a fellépők otthonától mért távolság. Hát, bármit is jelentsen ez, ha szereti az elektronikus zenét, akkor menjen az A38-ra Blast From The Past 4X4 - The Disco Journey elnevezésű koncertre, ahol Waxman, Suhaid, Crimson, Chrom, TMX csinálja a bulit, vagyis mutatja be a diszkó történetét a hetvenes évektől egészen napjainkig.

Október 27. Szombat

Bár egészen Budaörsig kell menni, talán nem hiába, hiszen tegnap előtt kezdődött a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál, amiből az ember teljesen képbe kerülhet, ami az animációt illeti. Talán nem véletlen, hogy inkább ilyen jellegű fesztiválokat rendeznek kishazánkban, teszem azt forgatókönyvírói fesztiválok helyett.

Október 27. Szombat +1

Nem mintha nem lennének este koncertek a fővárosban, mi mégis a inkább a Töklámpásfesztiválra invitáljuk önöket, mert kicsit rá vagyunk kattanva a témára, mentségünkre szolgáljon, hogy akad gyerek a családban. Szóval viheti mindenki a tökét, aztán ha idén végre sikerült kifaragni belőle a Dávid szobrot, kár még egy kiló csokit is hazavihet az ember.

tk3s bm klum 00931265
Gsi / Barcroft Media

Október 28. Vasárnap

Dokumentumfilmekben se vagyunk rosszak, erről árulkodik, hogy szinte nincsen hét dokufesztivál nélkül, most is van egy, 26-án kezdődött és ma ér véget, a Rekviem Dokumentumfilm Fesztivál az Uránia moziban. Állítólag a nemzetközi dokumentumfilmes mezőny legjobbjai mutatják be miképp varázsolható elénk interjúkból, megrendezett szituációkból, hangfelvételekből, archív tekercsekből az igazi mozi.

Október 28. Vasárnap +1

Estére a Budapest Jazz Club nyújtja a remek kikapcsolódási lehetőséget, Trace Bundy-t hívták meg, hogy gitárjával szórakoztassa a nagyérdeműt. Múlt évben már háromszor ugyan járt hazánkban, de mivel azokról a koncertekről még ma is beszélnek, újra meghívták. Ilyeneket tud ő, ha esetleg:

Október 29. Hétfő

A blues, a gospel, a soul, az R&B, a rock ’n’ roll és a country sajátos elegyével érkezik ma este a Müpába a The Holmes Brothers és vendégük Malojian. A testvérek formációja elég egyedi: a három muzsikus hat ember tevékenységét végzi a színpadon, egyszerre alkotnak vokális és hangszeres triót. A Malojian név pedig az ír zeneszerzőt, Stevie Sculliont rejti, akiről talán elég annyit elárulni, hogy indie-folkban is utazik.

Október 30. Kedd

Keane jön ma a Pecsába, hát, aki netán pörögne a zenéjére, az most megteheti. A banda májusban megjelent Strangeland című albumuk angol turnéja után európai turnéra indult, aminek kereteiben Magyarországra is ellátogat végre, csak mert eddig nem tette. Előzenekaruk a Zulu Winter lesz, akik egy tavaly alakult, ötfős indie-rock banda.

Október 31. Szerda

Kit izgat, hogy a hét közepe van, ha egyszer mától november negyedikéig horrorfilmeket lehet nézegetni egész éjjel a Toldiban?  Ez bizony a Titanic Filmfesztivál által dedikált Budapest Horrorshow, ami a független horror több műfajából szemezget, de igyekszik mindezt nem a minőség és az izgalom rovására tenni. Szaladjunk hát borzongani!

tumblr m7j2ckfKzn1qzl1ivo1 1280
Hernádi Levente Haralamposz
Érdekességek