no

A Szabadság napja előtt lazítson Mick Harvey-val

Október 19. Péntek

Kezdődik a hosszú hétvége, ha nem hagyja el a székesfővárost, akkor le lehet ruccanni az Akváriumba, mert a Heaven Street Seven tart lemezbemutató koncertet. Vagy arra bazíroznak, hogy rajongóik nem a négynapos ünnepre elutazók táborából kerülnek ki, vagy arra, hogy a vidéki HS7 rajongók megszállják majd Budapestet. Itt a teljes lemez, ünnepelje Szűcs Krisztiánékkal, ha bejön!

Október 19. Péntek +1

Ha nem ismeri elégé Budapestet, vagy csak szeretné más aspektusában látni a várost, úgy ahogy nem is gondolná, akkor regisztráljon a Toldi programjára, ott majd megmondják. A város mindennapi, ám nagyon érdekes sztorikat rejtő világát és a mögötte meglévő elképzeléseket a CreativeMornings Budapesten két alternatív kezdeményezés képviselője mutatja be. Szó esik majd az élményalapú turizmus világpiaci és hazai trendjeiről, és lehetőségeiről, Budapest egyedi vonzerejéről, különleges helyzetéről. Ki ne lenne kíváncsi rá?

Október 20. Szombat

Még mielőtt tökéletesen elmerülnénk a forradalmi áhítatban, szenjünk egy kis időt saját testünkre és lelkünkre: nézzünk le a Hol-nap elnevezésű rendezvényre a Millenárisra, ahol előadások, workshopok, terápiák és Soma Mamagésa várja a szellemi fellendülésre ácsingózókat. Az esemény mottója: Vedd kezedbe az életed irányítását, hogy harmóniában éld az életed! Hát, szerintünk ez kicsit béna szóismétlés, de amúgy jobb ötletünk nekünk sincsen, úgyhogy hajrá, adjon öt pontot, ha tutira elmegy!

holnap

Október 21. Vasárnap

A program, amit feltétlen el kell titkolni a gyerek előtt, amennyiben nem akarjuk, hogy háztartásunk újabb lénnyel bővüljön: az Országos Kisállat- és Növényvásár a Pecsában. A lelkes kisállatrajongók mellett a segíteni kész látogatók adományait is – elsősorban eledelt, felszerelést, pokrócokat, stb. – nagy szeretettel várják az állatvédő alapítványok, úgyhogy nem csak kapni, adni is lehet ezen a szép napon.

kis

Október 21. Vasárnap +1

Holnap úgyse kell felkelni, így ha ausztrál multiinstrumentalista előadására vágyik a világért se hagyja ki Mick Harvey koncertjét az A38-on. Nick Cave haverja már számtalan filmzenét szerzett, de a Bad Seeds hatása alól sosem vonta ki magát, mai napig rajta ül a jellegzetes hangzás szerzeményein.

Október 22. Hétfő

Nekem már nincs HBO-m, mert amúgy is csak a Trónok harca miatt volt, de most hétfőn érdemes lesz odakapcsolni, hiszen a csatorna ezen a kódolatlan napon mutatja be a Terápia című, Mácsai Pál főszereplésével készült filmsorozatának első részét. Adjunk egy esélyt a honi sorozatnak, ha másért nem is, az Emmy- és Golden Globe-díjas eredetije, az In Treatment miatt.

Október 23. Kedd

Már tegnap elkezdődött, de ma válik csak igazán aktuálissá a Szabadság napja (igen, kétnapos, és?), ami természetesen a Kossuth téren esedékes. Lesz itt minden, még a Parlamentbe is be lehet jutni, akiben van szándék. A Műegyetemen, az Operaházban és a Terror házában is vannak programok, úgyhogy lehet menni emlékezni a forradalom nagy napjára.

IV0C0187
Nagy Attila

Október 23. Kedd +1

A négynapos ünnep méltó befejezése lehet a Bárka Színház előadása Mucsi Zoltán főszeplésével, a Nehéz. Háy János darabja ősbemutató is egyben, és ha inkább tévézne ezen a jeles napon, akkor már hétfőn is meg lehet nézni, feltéve, ha bejut rá. Persze van még idő, az ajánló szerint pedig a néző a következőt kapja: Háy sajátos szikárabb és szigorúbb nyelvezete vegyülve a komédia színeivel felcsillantja a magyar ember tragédiáját. Megnézi-e?

Október 24. Szerda

Szerintünk kirohangálták magukat a hétre, ráaadásul már dolgozni is kell. úgyhogy ha nem találnak mára valami jó kis moziprogramot, mondjuk az új Asterix filmet vagy a Pardon című svéd vígjátékot, akkor maradjanak otthon. Nézzenek mondjuk tévét, hiszen lesz új On the spot rész a Közszolgálatin, vagy csak egyszerűen, olvasgasson valamit októberre ajánlott könyveink közül.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Érdekességek