#VILÁGOM

Játékfilm bajba jutott mentősökről

2012. október 16., kedd 13:39

Bodzsár Márk kedden fogott első játékfimjének, az Isteni műszaknak felvételeibe, adta hírül az MTI. A negyvenkét napon át tartó forgatás a mentősök mindennapjait készül feldolgozni. A Magyar Nemzeti Filmalap tájékoztatása szerint a filmet a szervezet összesen 206,5 millió forinttal támogatja, amelyből 1,5 millió forint a forgatókönyv-fejlesztési és 205 millió forint a filmgyártási támogatás. "A jövőre mozikba kerülő történet főhőse Milán, aki a délszláv háborúból menekülve belecsöppen a temetkezési bizniszbe, amikor mentős asszisztensként kezd dolgozni Magyarországon" - olvasható a filmalap közleményében. A mozifilm főszerepeiben Ötvös András, Keresztes Tamás és Rába Roland lesz látható, továbbá Zsótér Sándor, Nagy Zsolt, Thuróczy Szabolcs, Jordán Adél, Lázár Kati, Láng Annamária, Trill Zsolt és Stork Natasa is feltűnik.

Bodzsár Márk több sikeres rövidfilmet rendezett, Levegőt venni című munkájával fődíjat nyert a 9. Kamera Hungárián a dramatikus művek kategóriában, majd 2007-ben a legjobb vizsgafilmnek járó Simó Sándor-díjat kapta meg Bloody Mary című filmjéért. Első játékfilmtervével elnyerte a berlini Nipkow-ösztöndíjat, tavaly pedig Tallinnban kapott elismerést.

"A filmalapnál örömmel tapasztaltuk, hogy az ismert és elismert alkotók mellett igen nagy számban tudtuk támogatni fiatal első- vagy második filmes forgatókönyvírók és rendezők pályázatait is" - idézi a közlemény Divinyi Rékát, a filmalap forgatókönyv-fejlesztési igazgatóját. Az igazgató hangsúlyozta: a beérkezett forgatókönyvírók többsége a vígjáték, a szatíra vagy a "black comedy" felé fordult. A 305 millió forint összköltségvetésű Isteni műszak az Unio Film gyártásában készül, producere Bodzsár István, koprodukciós partnere a Sparks, a film operatőre Reich Dániel.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta