#VILÁGOM

Felextrázott cirkuszfilm, vagy az unalom hangja?

2012. október 11., csütörtök 14:25 |

Amúgy megnézi az Aglaját?

  • 100
    Igen
  • 80
    Nem
  • 49
    Letöltöm

Elmentünk, megnéztük Deák Krisztina Aglaja című filmjét, mert végre forgalmazóra talált, így a héten bemutatják a mozikban is. Ha más nem is, véleményünk biztos van, azt pedig most ön döntheti el, hogy jót vagy rosszat szeretne-e inkább olvasni a rendezőnő legújabb filmjéről, amiben Ónodi Eszter játssza az egyik főszerepet. Ha szépet szeretne olvasni a filmről, kattintson az Alapból Szeretem feliratra, ha inkább a lehúzás érdekli, akkor olvassa az Alapból Utálom-ot.

És, hogy miről szól a film?

Cirkuszosnak lenni Romániában Ceausescu ideje alatt nem volt jó. Ez igen hamar kiderült Deák Krisztina új filmjéből melynek forgatókönyvírója és rendezője egyben. A film Aglajáról szól, egy cirkuszban született kislányról, aki tehetelenül sodródik az életben, az egyetlen állandóság az életében a rettegés. A család felismerve az élet nehézségeit, nyugatra szökik, hogy Németországban kezdjen új életet. A cirkuszba azonban csak a bohócként dolgozó papát szerződtetik le, így Sabina (Ónodi Eszter), a Román Állami Cirkusz sztárja munka nélkül marad. Így míg Tandarica (Bogdán Zsolt) papa pénzt keres és a nőket kergeti, addig a korábbi sztár csirkét pucol, és igen boldogtalan. Aztán fordul a kocka, és mégis fellépési lehetőséget kap. Az Acélhajú nő című számával fellépő Sabina minden este a hajánál fogva lóg a manézs felett, miközben lánya lentről figyeli, vajon leesik-e a mama?

AGLAJA - Az életük egy hajszálon múlik

  Bemutató: 2012. október 11. színes, magyar-lengyel-román koprodukciós játékfilm, 110 perc, 2012

rendező: Deák Krisztina
operatőr: Máthé Tibor
producer: Muhi András, Ewa Puszczynska, Tudor Giurgiu
jelmez: Szakács Györgyi
díszlet: Stork Csaba
vágó: Tuza-Ritter Bernadett
hang: Kovács György
zene: Zbigniew Preisner

Szereplők: Ónodi Eszter, Bogdán Zsolt, Jávor Babett, Móga Piroska, Kamarás Iván,
Jordán Adél, Lázár Kati, Bálint András, Kovács Gergely, Keresztes Tamás, Börcsök
Enikő, Solténszky Ráhel, Molnár Piroska

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta