#VILÁGOM

Kulturált fürdőzést és David Lynch múzsáját kívánjuk a hétre

2012. október 11., csütörtök 13:07

Október 11. Csütörtök

A hetet rögtön egy különleges programmal kezdjük, hiszen ki ne szeretne részt venni egy múzeumi rablásban?! Erre most lehetősége van mindazoknak, akik ellátogatnak a Szépművészeti Múzeumba, ahol nyolctól Az évszázad rablása címen három színész (Bicskey Lukács, Heidinger Zoltán, Kovács Róbert) mutat be szituációs játékként egy 1983-as bűntettet. De ez a nap a Szépművészetiben amúgy is a bűné, Régimódi gyilkosságok címszó alatt már hattól várják programok a krimik rajongóit.

Október 11. Csütörtök +1

Ha kiberzenkedtük magunkat irány az A38, már amennyiben van bármiféle vonzódásunk a dubstep, a glitchhop, a grime, a hiphop és a drum and bass iránt. Ugyanis hazánkba látogat ezen a napon a Zeds Dead elnevezésű kanadai formáció, akik ugyan már az egész világot bejárták, nálunk mindezidáig nem léptek fel.

Október 12. Péntek

Pénteken kezdőnek, és tizenhatodikáig tartanak Finn Filmnapok a Toldi moziban. Mi inkább adnánk neki a nem csak szaunázásból áll a világ címet, ám mivel idén is lesz szó erről az amúgy igen kiváló szokásról a fesztiválon, ezt nem erőltetjük. A szervezők a játékfilmeket kizárták, így most aztán igazán kiélheti magát a bennünk rejtőzködő dokumentum- és animációsfilm rajongó.

Október 13. Szombat

Pénteken van a Magyar Fürdőkultúra napja, tehát menjen áztatni magát mindenki a hozzá legközelebb eső uszodába. Ha mégis víziszonyunk lenne, akkor viszont le kell nézni a hatodik kerületbe, hiszen ez a hétvége a Terézvárosi búcsúé. Ide mehet persze az egész család, és ha estére sikerül lepasszolni a kölköket, akkor még arra is ajánlunk mindjárt valamit.

10
Fotó: Nagy Attila

Október 13. Szombat +1

A Hungexpo felé járóknak ajánljuk, na jó, inkább az elektronikus zene rajongóinak a Bónusz Electronic Music Festival-t. Mondjuk, ha már Bónusz, akkor nem igazán értjük, hogy miért nem Elektronikus Zenei Fesztivál a név, de biztos mi nem értünk ehhez. Szóval lehet menni, közel tízezerért a Hungexpora, ahol ezért a pénzért viszont legalább tényleg sok előadót biztosítanak a rendezők. A programok három arénában és egy fedett színpadon "a jelenkori elektronikus zenei élmezőny legjelesebb képviselőit vonultatják fel", ami meredek ígéretnek hangzik, de ezt állítják a szervezők.

Október 14. Vasárnap

A hét utolsó napján vegyítheti a táncot a drámával, amennyiben megnézi a Thália Színházban a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és a Forte Társulat közös előadásában a Peer Gyntet. Az előadást szombaton is játsszák, mi mégis vasárnap estére tartjuk ideálisnak a Horváth Csaba koreográfus által megálmodott Ibsen színművet, amit a kritikusok állítólag zseniálisnak tituláltak.

szin
Fotó: thalia.hu

Október 15. Hétfő

Új hét, új élet, annál is inkább, mert a város az olaszokat ünnepli most. Az Olasz Nyelv hete ez, nyilván nem véletlen, hogy amúgy is hosszú lesz ez a mostani hétvége. Ha nem bírjuk a digókat, akkor sincs nagy baj, mert Országos Étterem Hét is van, amikor is a menő és kevésbé menő, meg a menőnek tűnni akaró helyeken egyaránt 3.300 forintért ehetünk menüt. Jelentkezni, azaz asztalt foglalni csak online lehet, úgyhogy hajrá!

Október 16. Kedd

Mivel óriási tisztelői vagyunk a mesternek, bízunk az ízlésében, és bátran merjük önöknek ajánlani az A38-on fellépő Chrysta Bell-t, akit maga David Lynch fedezett fel magának. A nem meglepő módon vörös hajú amerikai nő eddig egy lemezt jelentetett meg a filmrendező segítői kezei alatt. Balladái erotikusak és fájdalmasak, akár a rendező filmjei, bár mi mindezek ellenére is jobban örülnénk, ha a Mulholland Drive alkotója nem csajozna, hanem inkább rendezne megint.

Október 17. Szerda

Mondhatnánk, hogy menjen ma Dead can dance koncertre, de ki tudja, hogy odaérne-e, hiszen szabadnapot kell kivegyen, le kell ugrani ugyanis a haverokkal Egerbe. Ez már a tizedik Egri Vár Napja rendezvény lesz a Dobó István Vármúzeumban, ahol haditorna bemutatókon megismerheti az ötszáz évvel ezelőtti harcmodort és a hős várvédők öltözetét is. Nincs maradás tehát a városban, de ha mégis, akkor ott a fent említett koncert, vagy a Discovery Science, ahol Stephen Hawking mondja szerda esténként a tutit.


Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta