Kulturált fürdőzést és David Lynch múzsáját kívánjuk a hétre

Október 11. Csütörtök

A hetet rögtön egy különleges programmal kezdjük, hiszen ki ne szeretne részt venni egy múzeumi rablásban?! Erre most lehetősége van mindazoknak, akik ellátogatnak a Szépművészeti Múzeumba, ahol nyolctól Az évszázad rablása címen három színész (Bicskey Lukács, Heidinger Zoltán, Kovács Róbert) mutat be szituációs játékként egy 1983-as bűntettet. De ez a nap a Szépművészetiben amúgy is a bűné, Régimódi gyilkosságok címszó alatt már hattól várják programok a krimik rajongóit.

Október 11. Csütörtök +1

Ha kiberzenkedtük magunkat irány az A38, már amennyiben van bármiféle vonzódásunk a dubstep, a glitchhop, a grime, a hiphop és a drum and bass iránt. Ugyanis hazánkba látogat ezen a napon a Zeds Dead elnevezésű kanadai formáció, akik ugyan már az egész világot bejárták, nálunk mindezidáig nem léptek fel.

Október 12. Péntek

Pénteken kezdőnek, és tizenhatodikáig tartanak Finn Filmnapok a Toldi moziban. Mi inkább adnánk neki a nem csak szaunázásból áll a világ címet, ám mivel idén is lesz szó erről az amúgy igen kiváló szokásról a fesztiválon, ezt nem erőltetjük. A szervezők a játékfilmeket kizárták, így most aztán igazán kiélheti magát a bennünk rejtőzködő dokumentum- és animációsfilm rajongó.

Október 13. Szombat

Pénteken van a Magyar Fürdőkultúra napja, tehát menjen áztatni magát mindenki a hozzá legközelebb eső uszodába. Ha mégis víziszonyunk lenne, akkor viszont le kell nézni a hatodik kerületbe, hiszen ez a hétvége a Terézvárosi búcsúé. Ide mehet persze az egész család, és ha estére sikerül lepasszolni a kölköket, akkor még arra is ajánlunk mindjárt valamit.

10
Nagy Attila

Október 13. Szombat +1

A Hungexpo felé járóknak ajánljuk, na jó, inkább az elektronikus zene rajongóinak a Bónusz Electronic Music Festival-t. Mondjuk, ha már Bónusz, akkor nem igazán értjük, hogy miért nem Elektronikus Zenei Fesztivál a név, de biztos mi nem értünk ehhez. Szóval lehet menni, közel tízezerért a Hungexpora, ahol ezért a pénzért viszont legalább tényleg sok előadót biztosítanak a rendezők. A programok három arénában és egy fedett színpadon "a jelenkori elektronikus zenei élmezőny legjelesebb képviselőit vonultatják fel", ami meredek ígéretnek hangzik, de ezt állítják a szervezők.

Október 14. Vasárnap

A hét utolsó napján vegyítheti a táncot a drámával, amennyiben megnézi a Thália Színházban a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és a Forte Társulat közös előadásában a Peer Gyntet. Az előadást szombaton is játsszák, mi mégis vasárnap estére tartjuk ideálisnak a Horváth Csaba koreográfus által megálmodott Ibsen színművet, amit a kritikusok állítólag zseniálisnak tituláltak.

szin
thalia.hu

Október 15. Hétfő

Új hét, új élet, annál is inkább, mert a város az olaszokat ünnepli most. Az Olasz Nyelv hete ez, nyilván nem véletlen, hogy amúgy is hosszú lesz ez a mostani hétvége. Ha nem bírjuk a digókat, akkor sincs nagy baj, mert Országos Étterem Hét is van, amikor is a menő és kevésbé menő, meg a menőnek tűnni akaró helyeken egyaránt 3.300 forintért ehetünk menüt. Jelentkezni, azaz asztalt foglalni csak online lehet, úgyhogy hajrá!

Október 16. Kedd

Mivel óriási tisztelői vagyunk a mesternek, bízunk az ízlésében, és bátran merjük önöknek ajánlani az A38-on fellépő Chrysta Bell-t, akit maga David Lynch fedezett fel magának. A nem meglepő módon vörös hajú amerikai nő eddig egy lemezt jelentetett meg a filmrendező segítői kezei alatt. Balladái erotikusak és fájdalmasak, akár a rendező filmjei, bár mi mindezek ellenére is jobban örülnénk, ha a Mulholland Drive alkotója nem csajozna, hanem inkább rendezne megint.

Október 17. Szerda

Mondhatnánk, hogy menjen ma Dead can dance koncertre, de ki tudja, hogy odaérne-e, hiszen szabadnapot kell kivegyen, le kell ugrani ugyanis a haverokkal Egerbe. Ez már a tizedik Egri Vár Napja rendezvény lesz a Dobó István Vármúzeumban, ahol haditorna bemutatókon megismerheti az ötszáz évvel ezelőtti harcmodort és a hős várvédők öltözetét is. Nincs maradás tehát a városban, de ha mégis, akkor ott a fent említett koncert, vagy a Discovery Science, ahol Stephen Hawking mondja szerda esténként a tutit.

Érdekességek