Könyvek nőknek, szeptemberre

Rengeteg könyv jelenik meg havonta, minden hónapban szemezgetünk majd belőlük, hogy önöknek könnyebb legyen választani. Meg amúgy is, körbenézünk a piacon, hogy tudjuk, minek vágják ki azt a sok fát.

106936482
Oli Scarff

Ugyan már javában dübörög a szeptember, nekünk mégis annyira melegünk volt, hogy csak mostanra sikerült összeválogatni azokat a könyveket, amik esetlegesen érdekelhetik olvasóinkat. Bár igazából nem hiszünk a női irodalom létjogosultságában, az eladások és a hónapról hónapra megjelenő drága papírra nyomtatott termékek mennyisége azt mutatja, létezik ilyen, úgyhogy most ezzel kezdünk, hátha önök zabálják ezeket.

Üres könyvek

knyv1

A könyvajánló azért sem bonyolult, mert mintha csak nők olvasnának ebben az országban: a havi ajánlatot elnézve inkább az lenne a kérdés, mit olvasson a gondolkodó férfi, de sebaj. Kezdjük rögtön a háztartással, ami még a mi értékrendünkben is női olvasnivalónak bizonyul. Jó, nem úgy, ahogy az lenni szokott, hanem mintha csak Gombos Edina ragadott volna tollat újra, hogy üres oldalakból álló babanaplót adjon ki a neve alatt. Íme, az újabb zseniális ötlet a Corvina Kiadótól: Háztartáskönyv címmel egy keményborítású, 152 oldalas kiadványt vásárolhatunk 1790 forintért, amibe felróhatjuk, hogy mennyi sárgacsekket fizettünk be adott hónapban. Ugyanitt háztartás helyett lelki problémákat írogathat a grafomán tini a háromféle borítóval kapható "Az én naplóm" feliratú könyvbe, mi is lehetne csajosabb ennél? Mondjuk, ha ugyanezt blogban/tumblren önti a világra, cuki cicás képekkel.

Pasizáshoz

knyv2

Az Alexandra Kiadó úgy gondolta, szeptember még az utazások hónapja, így aki most megy Londonba, New Yorkba vagy akár Firenzébe, annak az ő könyvesboltjai polcain kell keresgélnie az útravalót. A Corvina is ajánl ugyan útikönyvet Párizsról és Londonról is, de a National Geographic kiadványa érdekes lehet függőknek. Ha azonban ön a barátnőivel épp most fizetett be egy korfui last minute-re, akkor vigye inkább magával Thilo Mischke: 80 numera a Föld körül című regényét, ami ugyan arról szól, meg tud-e szerezni egy pasi egy kilencven napos utazás alatt 80 nőt, de hátha értik a célzást.

Társasutazás és alvás

knyv3

Semmiképp ne vigye viszont magával pasizás céljából Agios Georgios strandjára Sandra Schönthal: Békakirályok - Hányfélék a pasik? című kötetét a Corvinától, még akkor se, ha az ismertő szerint a könyv igazából a nőkön mulat, és azt mutatja be, hogy a szerelem valójában nem vak. Ezt inkább akkor ajánljuk, ha busszal menne neki Párizsnak, és mégsem az Athenaeum által ehhez ajánlott Pataki Éva könyvet, a Nőből is megárt a nagymamát vinné, ami egy fejlődésregény a javából. Ha a cím esetleg nem lenne egyértelmű, arról van szó, hogyan válik egy nő öt év alatt nagymamává. Ugyanitt egyéb aktualitás esetén megtudhatja Ulrike Hartmanntól, hogyan kell Anyának lenni és nem görcsölni, bár lehet, hogy ez önöknek már hetek óta simán megy, mert ezt a kötetett a Libri már augusztusban kiadta.

Végül, ha nem utazunk, csak elalvás előtt nem tudunk minek nekifutni, lehet próbálkozni az Alexandrától Shilpi Somaya Gowda: Az eltitkolt lány című családregényével, ami gyanítjuk, hogy sírós-picsogós könyv is egyben, hiszen két nőről, egy szülő- és egy örökbefogadó anyáról, no meg a közös lányukról szól. Ha viszont kevésbé szeretne elérzékenyülni, vegye magához Barbara Taylor Bradford Angyalát a Libritől, csak aztán ne felejtse elalvás előtt lekapcsolni a villanyt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek