5 értelmes program a hétvégére

A 2012-es olimpia ma hivatalosan is elkezdődik. Hétvégi programajánlónkat ezúttal azoknak ajánljuk, akik úgy tervezték, hétközben követik majd figyelemmel a londoni közvetítéseket.

bringásokejnagy
Facebook

Rakéta Fesztivál

Július 23-29-ig Budapest több helyszínén.

Idén először rendezik meg a Rakéta Fesztivált Budapest több helyszínén. Pénteken és szombaton a Gozsdu Manó Klubban és a Toldi Moziban a következő fellépők várják az érdeklődőket: a Broken Cups, az amerikai Raindrops on Spiderwebs, a holland Long Way Down, a Fancy Dress PartyA Csodálatos Kula Zenekar (The Kula Band), Hó Marci, a Le Hjärta, a hálaszobapop műfaját képviselő Halál Judit, és a lo-fi, post-punk Somersault Boy is. De ott lesznek a GumipopHolalo és a Designer Drums DJ-i is. Ha az ismerkedés mellett dönt, a fellépők ennél részletesebb névsorát a fesztivál Facebook-oldalán találja. A napijegy: 500, a bérlet 3000 forint.

Szentbékkálla Fesztivál

Július 27-től 30-ig Szentbékkállán

A fesztivál szervezői idén július utolsó hétvégéjén kínálják tálcán a lehetőséget az érdeklődőknek – ahogyan az esemény Facebook-oldalán is írják – hogy a Káli medencei pusztába kivonulva a fesztiválozók „első kézből tapasztalhassák meg a technomád létezést.” A háromnapos fesztivál többnyire az elektronikus zenék (techno, dubstep, reggae, dub, hiphop, stb.) rajóngóinak kedvez. A részletetekről az esemény Facebook-adatlapjára kattintva tudhat meg többet.

WC, zuhanyzási lehetőség, víz, WIFI használatát a szervezők biztosítják.

Bringások Éjszakája:Tekerni jó!

Július 28-án az Akvárium Klubban és környékén

Tavaly nyáron hagyományteremtő szándékkal, valamint azzal a céllal jött létre a fesztivál, hogy kerékmérettől és bringatípustól függetlenül összehozza a városi kerékpárosokat. Az idei programot szombaton délután 4 órakor a Szimpla Bringás Bolhapiac éjszakába nyúló kirakodóvására nyitja párhuzamosan a Csepel Goldsprint verseny nappali elődöntőjével. A rendezvény vendége lesz Somogyvári Gergő, aki itt mutatja be utoljára Riksa Láz című filmjét. A Fácán Futár Masszázs egész este rendelkezésre áll, szintén a fesztivál területén. A Bringakonyha csapata késő estig látványszervizzel és tanácsadással vesz részt a helyszínen. Az előadók sorát Hajós András nyitja egy szabadtéri akusztikus koncerttel. Este fél 11 után a Fixi 4 koncertje kezdődik már bent az Akváriumban. Utánuk a Puszi Együttes lép majd fel, majd a Kegyelemkettes. Az est házigazdái Buppa és Sinya, a koncertek után pedig futár DJ-k szettjeit hallgathatják az érdeklődők.

Debreceni Mézeskalács Fesztivál

Július 28-án és 29-én Debrecenben a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban

Debrecen és környéke jelentős méhészeti hagyományai miatt a fesztivál nem csupán a mézes süteményekről szól, hanem magáról a legfőbb alapanyagról, a mézről, annak kultúrtörténetéről, a méz sokrétű felhasználásáról, élettani hatásáról, a méhekről, a méhészekről. Természetesen lesz bazár is: a különböző mézzel, mézeskaláccsal kapcsolatos termékek vására (mézeskalácsok, különféle virágmézek, mézes köcsögök, mézes bögrék, mézes pálinka, népi iparművészek munkái, stb.). Mind a felnőtteknek, mind a gyerekeknek lehetőségük nyílik a kézműves foglalkozásokon, bemutatókon, hogy megismerkedjenek a mézeskalács készítéssel, ütőfás mézesbábkészítéssel, és a mézeskalács házikó építéssel is. A belépő 14 éves kor alatt 200, 14 éves kor felett 400 forint. A részletes programot az alábbi linkre kattintva találják.

Mesztegnyői Rétesfesztivál

Július 28-án és 29-én Mesztegnyőn

Mesztegnyő már hosszú évek óta ad otthont Rétesfesztiváljának. A fesztiválon a látogatók figyelemmel kísérhetik a réteskészítés teljes folyamatát, lesz látványos rétestészta-dagasztás és -nyújtás, majd aki vállalkozik rá, részt vehet a rétesfelismerő versenyen is. Miközben anyuka kóstolgat, addig a szervezők gondoskodtak arról, hogy a gyerekek se unatkozzanak: őket kézügyesség-fejlesztő játékok, erdei kisvasút és állatsimogató várja. A réteskülönlegességek mellett pálinkaház, bográcsos vadpörköltfőző és borverseny is várja a felnőtteket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek