#VILÁGOM

5 értelmes program a hétvégére

2012. július 27., péntek 17:20

A 2012-es olimpia ma hivatalosan is elkezdődik. Hétvégi programajánlónkat ezúttal azoknak ajánljuk, akik úgy tervezték, hétközben követik majd figyelemmel a londoni közvetítéseket.

bringásokejnagy
Fotó: Facebook

Rakéta Fesztivál

Július 23-29-ig Budapest több helyszínén.

Idén először rendezik meg a Rakéta Fesztivált Budapest több helyszínén. Pénteken és szombaton a Gozsdu Manó Klubban és a Toldi Moziban a következő fellépők várják az érdeklődőket: a Broken Cups, az amerikai Raindrops on Spiderwebs, a holland Long Way Down, a Fancy Dress PartyA Csodálatos Kula Zenekar (The Kula Band), Hó Marci, a Le Hjärta, a hálaszobapop műfaját képviselő Halál Judit, és a lo-fi, post-punk Somersault Boy is. De ott lesznek a GumipopHolalo és a Designer Drums DJ-i is. Ha az ismerkedés mellett dönt, a fellépők ennél részletesebb névsorát a fesztivál Facebook-oldalán találja. A napijegy: 500, a bérlet 3000 forint.

Szentbékkálla Fesztivál

Július 27-től 30-ig Szentbékkállán

A fesztivál szervezői idén július utolsó hétvégéjén kínálják tálcán a lehetőséget az érdeklődőknek – ahogyan az esemény Facebook-oldalán is írják – hogy a Káli medencei pusztába kivonulva a fesztiválozók „első kézből tapasztalhassák meg a technomád létezést.” A háromnapos fesztivál többnyire az elektronikus zenék (techno, dubstep, reggae, dub, hiphop, stb.) rajóngóinak kedvez. A részletetekről az esemény Facebook-adatlapjára kattintva tudhat meg többet.

WC, zuhanyzási lehetőség, víz, WIFI használatát a szervezők biztosítják.

Bringások Éjszakája:Tekerni jó!

Július 28-án az Akvárium Klubban és környékén

Tavaly nyáron hagyományteremtő szándékkal, valamint azzal a céllal jött létre a fesztivál, hogy kerékmérettől és bringatípustól függetlenül összehozza a városi kerékpárosokat. Az idei programot szombaton délután 4 órakor a Szimpla Bringás Bolhapiac éjszakába nyúló kirakodóvására nyitja párhuzamosan a Csepel Goldsprint verseny nappali elődöntőjével. A rendezvény vendége lesz Somogyvári Gergő, aki itt mutatja be utoljára Riksa Láz című filmjét. A Fácán Futár Masszázs egész este rendelkezésre áll, szintén a fesztivál területén. A Bringakonyha csapata késő estig látványszervizzel és tanácsadással vesz részt a helyszínen. Az előadók sorát Hajós András nyitja egy szabadtéri akusztikus koncerttel. Este fél 11 után a Fixi 4 koncertje kezdődik már bent az Akváriumban. Utánuk a Puszi Együttes lép majd fel, majd a Kegyelemkettes. Az est házigazdái Buppa és Sinya, a koncertek után pedig futár DJ-k szettjeit hallgathatják az érdeklődők.

Debreceni Mézeskalács Fesztivál

Július 28-án és 29-én Debrecenben a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeumban

Debrecen és környéke jelentős méhészeti hagyományai miatt a fesztivál nem csupán a mézes süteményekről szól, hanem magáról a legfőbb alapanyagról, a mézről, annak kultúrtörténetéről, a méz sokrétű felhasználásáról, élettani hatásáról, a méhekről, a méhészekről. Természetesen lesz bazár is: a különböző mézzel, mézeskaláccsal kapcsolatos termékek vására (mézeskalácsok, különféle virágmézek, mézes köcsögök, mézes bögrék, mézes pálinka, népi iparművészek munkái, stb.). Mind a felnőtteknek, mind a gyerekeknek lehetőségük nyílik a kézműves foglalkozásokon, bemutatókon, hogy megismerkedjenek a mézeskalács készítéssel, ütőfás mézesbábkészítéssel, és a mézeskalács házikó építéssel is. A belépő 14 éves kor alatt 200, 14 éves kor felett 400 forint. A részletes programot az alábbi linkre kattintva találják.

Mesztegnyői Rétesfesztivál

Július 28-án és 29-én Mesztegnyőn

Mesztegnyő már hosszú évek óta ad otthont Rétesfesztiváljának. A fesztiválon a látogatók figyelemmel kísérhetik a réteskészítés teljes folyamatát, lesz látványos rétestészta-dagasztás és -nyújtás, majd aki vállalkozik rá, részt vehet a rétesfelismerő versenyen is. Miközben anyuka kóstolgat, addig a szervezők gondoskodtak arról, hogy a gyerekek se unatkozzanak: őket kézügyesség-fejlesztő játékok, erdei kisvasút és állatsimogató várja. A réteskülönlegességek mellett pálinkaház, bográcsos vadpörköltfőző és borverseny is várja a felnőtteket.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta