#VILÁGOM

5 értelmes program hétvégére

2012. július 13., péntek 13:17 |

Ha ezen a hétvégén nem megy se a Balaton Soundra, ne búslakodjon, azért tud majd mit csinálni. Most is találtunk 5 jó programot a hétvégére.

DMOHA20111119017
Fotó: Mohai Balázs / MTI

XX. Szárnyas Sárkány Hete Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál

Július 13-tól 15-ig Nyírbátorban a Papok Rétjén

Három nap alatt 60 zenei, utcaszínházi, előadást láthatunk, és mindezek mellett délutánonként zsonglőröké, mutatványosoké és a bazárosoké a terep. Délután 5-től a múzeumkertben bábszíntér és babaszuszogó várja a legkisebbeket. A fesztivál nevéhez hűen lesz sárkánykészítés és sárkányeregetés is, de emellett számos gyerekprogrammal készültek még a szervezők. Itt lesznek a "szabad levegős előadók", de az Egyesült Királyságból, Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Tajvanról és még Új-Zélandról is érkeznek vendégművészek a fesztiválra. Minden előadás ingyenes! A részletes programot a fesztivál honlapján találják.

A csodálatos pókember

Június 12-től a magyar mozikban

A héten dobbantott a Csodálatos Pókember című film Magyarországon, ami "teljesen új szemszögből közelíti meg a kezdeteket" – ígérik a rendezők. Aki kíváncsi Peter Parker életére akkoriban, amikor még nem volt szuperhős; arra, hogy mennyit szívatták a gimiben, és végül hogyan vált belőle Pókember, az okvetlenül nézze meg ezt a filmet. Hát döntsék el Önök, mennyire érte meg annyi pénzt és energiát öni egy adaptáció remake-jébe.

Tízforrás Fesztivál

Július 13-22-ig 6 Fertő-tó partján fekvő településen

Tíz napon keresztül hat Fertő-parti település (Hegykő mellett Fertőhomok, Hidegség, Nagycenk, Sarród és Fertőszéplak) számos helyszínén rengeteg program várja az érdeklődőket. Elsősorban természetesen koncertek, fellép többek között a Magashegyi Underground, Harcsa Veronika és a Kiscsillag is. A kertmoziban éjszakánként filmvetítés, napközben madárles, a tavon pedig kenutúra is lesz. A fertőhomoki tájházban népművészek tanítanak rég elfeledett mesterségekre, lesz számos kiállítás, és persze az elmaradhatatlan bazársor is várja a vendégeket. A részletes programot a fesztivál honlapján találja meg.

Hatalmas halászhajó, halas-tengeres programok a Hősök terén

Július 14-16 ig a Hősök terén

A Greenpeace 25 méteres halászhajója szombattól keddig a Hősök terén várja azokat, akiket érdekel a környezetvédelem, és főleg a halak. Lesz egy halas kiállításuk is, és persze rengeteg kisfilmet is vetítenek majd a hajón. A programot ajánljuk felnőtteknek és gyerekeknek is. A rendezvény céljáról és a részletekről a Greenpeace honlapján, vagy a rendezvény Facebook-oldalán olvashatnak.

Éjszaki fürdőzés a Széchenyi Fürdőben

Július 14-én, szombaton 22:30-tól a budapesti Széchenyi Fürdőben, a felnőtt belépő: 2900 forint.

Idén nyáron a budapesti Széchenyi Fürdő egy különleges újdonsággal várja a fürdőzőket: programjai az éjszakai fürdőzéssel bővültek, amit a Fürdők Éjszakájának sikerére való tekintettel több alkalommal is megrendez a Széchenyi Fürdő, Szecska néven. Július 14. után 21-én, 28-án, augusztusban 4-én, 11-én, 18-án és 25.én várják az éjszakai fürdőzőket. A részletekről a Szecska honlapján tájékozódhatnak.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta