#VILÁGOM

Béna szóviccel próbálkozik az első magyar könyvcserélő portál

2012. július 10., kedd 16:23

Nem kell megijedni, nem a fűszer-, salátnövényről van szó, hanem egy könyvcserélő oldal honlapjáról, aminek valamiért – gyenge szóviccel élve – a Rukkola nevet adták az akció kezdeményezői.

rukkola
Fotó: rukkola.hu

Tegnap éjfélkor nyitotta meg a nagyközönség előtt a kapuit a Rukkola.hu, ahol feláldozható könyveiket csereberélhetik egymás között az olvasni szeretők. A kezdeményezők szerint az igény már régóta megvolt a könyvcserélésre, ha csak a könyvmegállókat, nyitott könyvespolcokat nézzük, amik sorra nyílnak a közterületeken. Ahogy a nyitott könyvespolcoknál, így a Rukkolán is ugyanaz a szabály: ha felraksz - azaz rukkolsz - a virtuális polcra egy mások által elvihető - azaz happolható - könyvet, akkor választhatsz a többiek által feltett könyvek közül magadnak.

A rukkolásokkal pontokat és plecsniket szerezhetünk, amikkel aztán happolhatunk másoktól könyveket. Egyszerű szabályok szerint cserélhetünk könyveket: feltöltünk 5 példányt a saját könyvespolcunkról a rukkolára, amit szívesen elküldenénk másnak, és máris elhappolhatunk egy általunk kiszemelt könyvet.

A fájó elnevezések dacára azért a kezdeményezés valóban ötletes, érdemes figyelemmel kísérni. A részletekről a Rukkola honlapján tájékozódhat, aztán idővel majd nyilván választék is lesz, mert az most még bizony sovány.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta