Kínai filmek ünnepe az Urániában

Június 3-án és 4-én a látogatók 8 kínai filmet láthatnak, drámát, vígjátékot és animációs filmet is az Urániában teljesen ingyen.

kína.png
urania.hu

Kína legtöbbünk számára egyenlő a szecsuani szósszal, a sült tésztával és a hajdani józsefvárosi piac őrületes zsibongó kavalkádjával. A legtöbben azonban mit sem tudunk a mai kínai ember hétköznapjairól. Az Uránia Nemzeti Filmszínáz két napos filmünnepével a maga eszközeivel ezt a hiányt igyekszik pótolni. A rendezvényen bemutatandó filmekben Kína legjobb filmrendezői vallanak önmagukról, népükről, hazájukról és a világról. A filmek lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy kicsit közelebbről szemügyre vehessük a távoli, a valódi Kínát is, amelyik a gazdasági statisztikák mérőszámai mögött rejtőzik. A filmvetítések ingyenesek!

A szárnyaló öregek otthona
A szárnyaló öregek otthonakinaifilmnapok.hu

A filmek válogatása során a szervezők szorosan együttműködtek a kínai kulturális attasé irodájával. A legjobbakat az évi közel 600 filmet produkáló kínai filmipar terméséből válogatták ki a szervezők.

A július 3-án 18 órakor kezdődő díszbemutatón a Szárnyaló öregek otthona című vígjátékot láthatjuk, de a listán ott van még A tangshani földrengés című dráma, egy animációs film, A majomkirály címmel, egy romantikus film, A szerelem nem vak címmel, A nagy mágus című kalandfilm, valamint egy útifilm, A hegy körül.

A Szárnyaló öregek otthona című film szerdai 10.30-as vetítését követően a közönség 12.15-kor az Uránia mozi Csortos termében találkozhat a film főszereplőjével Yan Bingyannal. Az Anya című Mongóliában és Sanghajban játszódó kínai filmdráma rendezőjével ugyancsak szerdán a 9.30-as vetítést követően, 11.15-kor találkozhat a közönség az Uránia Fábri termében.

A Kínai Filmnapok részletes programját az alábbi linken találhatják.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek