#VILÁGOM

Kínai filmek ünnepe az Urániában

2012. július 3., kedd 12:59

Június 3-án és 4-én a látogatók 8 kínai filmet láthatnak, drámát, vígjátékot és animációs filmet is az Urániában teljesen ingyen.

kína.png
Fotó: urania.hu

Kína legtöbbünk számára egyenlő a szecsuani szósszal, a sült tésztával és a hajdani józsefvárosi piac őrületes zsibongó kavalkádjával. A legtöbben azonban mit sem tudunk a mai kínai ember hétköznapjairól. Az Uránia Nemzeti Filmszínáz két napos filmünnepével a maga eszközeivel ezt a hiányt igyekszik pótolni. A rendezvényen bemutatandó filmekben Kína legjobb filmrendezői vallanak önmagukról, népükről, hazájukról és a világról. A filmek lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy kicsit közelebbről szemügyre vehessük a távoli, a valódi Kínát is, amelyik a gazdasági statisztikák mérőszámai mögött rejtőzik. A filmvetítések ingyenesek!

A szárnyaló öregek otthona
A szárnyaló öregek otthona
Fotó: kinaifilmnapok.hu

A filmek válogatása során a szervezők szorosan együttműködtek a kínai kulturális attasé irodájával. A legjobbakat az évi közel 600 filmet produkáló kínai filmipar terméséből válogatták ki a szervezők.

A július 3-án 18 órakor kezdődő díszbemutatón a Szárnyaló öregek otthona című vígjátékot láthatjuk, de a listán ott van még A tangshani földrengés című dráma, egy animációs film, A majomkirály címmel, egy romantikus film, A szerelem nem vak címmel, A nagy mágus című kalandfilm, valamint egy útifilm, A hegy körül.

A Szárnyaló öregek otthona című film szerdai 10.30-as vetítését követően a közönség 12.15-kor az Uránia mozi Csortos termében találkozhat a film főszereplőjével Yan Bingyannal. Az Anya című Mongóliában és Sanghajban játszódó kínai filmdráma rendezőjével ugyancsak szerdán a 9.30-as vetítést követően, 11.15-kor találkozhat a közönség az Uránia Fábri termében.

A Kínai Filmnapok részletes programját az alábbi linken találhatják.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta