#VILÁGOM

5 értelmes program hétvégére

2012. június 22., péntek 09:57

Ha nincs kedve a 40 fokos lakásban, tévé előtt pihegve átvészelni a hétvégét, és nincs módja arra, hogy elmenjen hétvégére a Balatonra, a tengerpartra, vagy az Alpok hűs hegyei közé, akkor ajánlunk Önnek 5 programot, hátha attól jobb lesz.

cokxpon fb

Cökxpôn Nyitó Fesztivál

Június 22-én és 23-án a Cökxpôn Restart kulturális központban, cím: Budapest, Horánszky u. 5.

A Cökxpôn Ambient Társaság fiatal művészek összefogásával 1999-ben jött létre azzal a céllal, hogy a különböző művészeti ágazatokban alkotó és kísérletező művészeket támogassa. A Soroksári útról most a Horánszky utcába költöztek, a megújulást és a nyarat pedig egy nyitó fesztivállal ünneplik a régi és új vendégek örömére. A részletes programot a Cökxpôn Ambient társaság Facebook-oldalán lévő link alatt találja. .

Magyar Színházak XXIV. Kisvárdai Fesztiválja

Június 22-től 30-ig Kisvárdán a Várszínház és Művészetek Házában

A  romániai, ukrajnai, szerbiai és szlovákiai színházak műsorából ez alkalommal Bicskei István színész, rendező, koreográfus válogatta össze a bemutatandó produkciókat. A részletes programot a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza honlapján találhatja meg.

Lépésről lépésre

Június 23-án, szombaton a Városmajori Szabadtéri Színpadon 20 órától

A Lépésről lépésre című revüshow-t a legendás Chorus Line című Broadway musical dalai felhasználásával adaptálták az Ódry Színpadra, és most a Városmajori Szabadtéri Színpadon is előadják. A történet röviden: „Huszonéves színészek egy szereplőválogatásra jelentkeznek, hogy munkát kapjanak azon a pályán, ami életük értelmét jelenti. Fiatalok, tehetségesek, minden vágyuk, hogy a világot jelentő deszkákra léphessenek, és ha lehet minél előbb, és minél nagyobb szerepben.  Ugyanez a története tizenöt fiatal, tehetséges színésznövendéknek is, akik ebben az előadásban a musical dalainak megszólaltatása közben saját életükről, saját vágyaikról és a színészethez való viszonyukról vallanak... Ők egyszer már bejutottak... ide, a színművészetire... Most még egyenlő esélyekkel állnak a színpadon, de az élet még csak most kezdődik.” – olvashatjuk a színlapon.

Budapesti Sárkányhajó Fesztivál

Június 23-án és 24-én a Lágymányosi-öbölben

Már hatodik alkalommal rendezik meg a budapesti Lágymányosi Öbölben a sárkányhajók fesztiválját. Érdemes ellátogatni a fesztiválra, hiszen a kecses, hosszú, sárkányfejű hajók már önmagukban is igen látványosak.  A sárkányhajókban 20 evezős küzd a különböző kategóriák érmeiért  egy kormányossal a fedélzeten, aki indítja, irányítja versenyzőit. A sportág történetéről, a fesztivál részleteiről az alábbi honlapon tájékozódhatnak.

Skandináv és balti Szent Iván-nap

Június 23-án, szombaton a Budapesten Millenárison

A Millenárison június 23-án elszabadulnak a Szent Iván-napi hagyományok. A felnőtteket és gyerekeket is gazdag programkínálattal várják a szervezők: lesz színház, gasztronómiai különlegességek (litván sör, lett sajt), fotókiállítás, vándorló finn designszauna, és természetesen az elmaradhatatlan Szent Iván-éji máglya fényében is sütkérezhetnek az év legrövidebb éjszakáján az odalátogatók. A részletes programot a Millenáris honlapján találhatják. A programokra a belépés ingyenes.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta