Férfiaktok, cirkusz és sörfeszt: 6 értelmes program hétvégére

A rövid hét miatt a hétvége is előbb kezdődik, ezért már ma elkezdhetjük szervezni a hétvégi programokat. Izlandi zenészeket, robosztus férfiaktokat és sörfesztet is ajánlunk, ráadásként pedig Charlie Chaplin lányának cirkuszi varázslatát a Trafó színpadán.

akt

Sóley és Sin Fang koncert az A38-on

Az A38-ra érkezik a poszt-Björk izlandi zenei élet két friss előadója, Sóley és a Sin Fang. Mi főleg a dallamos nevű Sóley Stefánsdóttirt ajánljuk, aki a Sin Fang előtt lép fel csütörtökön fél nyolckor. Sóley a Seabear formáció énekesnőjeként kezdte, majd szólókarrierbe fogott és 2011-ben megjelent We sink című első nagylemezével azonnal sikert aratott. Zenéjében a finom melankólia keveredik a felhőkön átszűrődő izlandi napsugár reményteli derűjével. Reméljük, hogy Sóley a budapesti közönséget is hasonlóan csavarja az ujja köré, mint teszi azt a lenti klipben, eléggé vicces rénszarvasos pulcsijában.

Jean-Baptiste Thiérrée és Victoria Chaplin Láthatatlan cirkusza a Trafóban

A Trafóban már megint cirkuszolnak: a kortárs cirkuszművészetet bemutató sorozatban most két legendás előadó érkezik egy huszonkét éves, ám még ma is izgalmas és látványos előadással. Jean-Baptiste Thiérrée – Fellini Bohócok című filmjének szereplője –  és Victoria Chaplin – ő pedig mellesleg Charlie Chaplin lánya – biciklik, kávéfőzők, kuglófformák, japán esernyők és egyéb dolgok segítségével varázsolja el a közönséget. Sőt, a Trafó Facebook-oldaláról kiderül: összesen 13 kacsa, 9 nyúl és 7 galamb is részét képezi a különleges cirkuszi élménynek.

György Péter tárlatvezetése Robert Mapplethorpe kiállításán

Igazi sztárkiállítás nyílt a Ludwig Múzeumban, amely a leplezetlen aktképeiről (is) ismert amerikai fotós, Robert Mapplethorpe életművét mutatja be. Mapplethorpe szoborszerű testeket ábrázoló férfi- és női aktjaival, homoszexuális, szado-mazo témákat bemutató művészetével megbotránkoztatta a hetvenes-nyolcvanas évek közönséget és még 1989-es halála után is heves vitákat generált. A kiállításon György Péter esztéta vezet végig, valószínűleg izgalmas kultúr- és művészettörténeti keretbe helyezve az önmagukban is lenyűgöző fotókat.  A tárlatvezetés szombaton este hatkor kezdődik, regisztrálni a honlapon lehet.

Holdfény királyság a mozikban

A cannes-i bemutató óta különösen várjuk Wes Anderson új filmjét, amelyben egyszerre parádézik a rendőregyenruhás Bruce Willis, a cserkészruhás Edward Norton és az apát alakító Bill Murray, de feltűnik Francis McDormand és Tilda Swinton is. A hatvanas évek Amerikájában játszódó filmben két szerelmes tizenéves után indul kalandos hajtóvadászat, akik lelépnek a cserkésztáborból.

Főzdefeszt a Palotanegyedben

Nem szigorúan kulturális, de mindenképpen értelmes program a Főzdefeszt, amelyet a jól sikerült tavalyi debütálás után idén másodjára rendeznek meg a Mikszáth és a Szabó Ervin téren. Huszonegy hazai kézműves sőrfőzde söreit lehet megkóstolni, emellett brit, bajor és cseh söröket is találunk a standokon.

Coming out monológok a Malomudvarban

A Soroksári úti Malomudvarban (Soroksári út 48.) pénteken nyolckor társadalmi célú amatőrszínházat láthatunk, amely különböző coming out történeteket mutat be. A kétnyelvű előadást egy pályázatra beérkezett írásokból állították színpadra, a magyar monológok alatt angol, az angol monológok alatt magyar feliratozás lesz. A lelkes aktivisták megható és energikus performanszának bevételeit egy Budapesten hamarosan megnyíló feminista könyvesboltra és szexshopra fordítják.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek