#VILÁGOM

Férfiaktok, cirkusz és sörfeszt: 6 értelmes program hétvégére

2012. május 31., csütörtök 19:17

A rövid hét miatt a hétvége is előbb kezdődik, ezért már ma elkezdhetjük szervezni a hétvégi programokat. Izlandi zenészeket, robosztus férfiaktokat és sörfesztet is ajánlunk, ráadásként pedig Charlie Chaplin lányának cirkuszi varázslatát a Trafó színpadán.

akt

Sóley és Sin Fang koncert az A38-on

Az A38-ra érkezik a poszt-Björk izlandi zenei élet két friss előadója, Sóley és a Sin Fang. Mi főleg a dallamos nevű Sóley Stefánsdóttirt ajánljuk, aki a Sin Fang előtt lép fel csütörtökön fél nyolckor. Sóley a Seabear formáció énekesnőjeként kezdte, majd szólókarrierbe fogott és 2011-ben megjelent We sink című első nagylemezével azonnal sikert aratott. Zenéjében a finom melankólia keveredik a felhőkön átszűrődő izlandi napsugár reményteli derűjével. Reméljük, hogy Sóley a budapesti közönséget is hasonlóan csavarja az ujja köré, mint teszi azt a lenti klipben, eléggé vicces rénszarvasos pulcsijában.

Jean-Baptiste Thiérrée és Victoria Chaplin Láthatatlan cirkusza a Trafóban

A Trafóban már megint cirkuszolnak: a kortárs cirkuszművészetet bemutató sorozatban most két legendás előadó érkezik egy huszonkét éves, ám még ma is izgalmas és látványos előadással. Jean-Baptiste Thiérrée – Fellini Bohócok című filmjének szereplője –  és Victoria Chaplin – ő pedig mellesleg Charlie Chaplin lánya – biciklik, kávéfőzők, kuglófformák, japán esernyők és egyéb dolgok segítségével varázsolja el a közönséget. Sőt, a Trafó Facebook-oldaláról kiderül: összesen 13 kacsa, 9 nyúl és 7 galamb is részét képezi a különleges cirkuszi élménynek.

György Péter tárlatvezetése Robert Mapplethorpe kiállításán

Igazi sztárkiállítás nyílt a Ludwig Múzeumban, amely a leplezetlen aktképeiről (is) ismert amerikai fotós, Robert Mapplethorpe életművét mutatja be. Mapplethorpe szoborszerű testeket ábrázoló férfi- és női aktjaival, homoszexuális, szado-mazo témákat bemutató művészetével megbotránkoztatta a hetvenes-nyolcvanas évek közönséget és még 1989-es halála után is heves vitákat generált. A kiállításon György Péter esztéta vezet végig, valószínűleg izgalmas kultúr- és művészettörténeti keretbe helyezve az önmagukban is lenyűgöző fotókat.  A tárlatvezetés szombaton este hatkor kezdődik, regisztrálni a honlapon lehet.

Holdfény királyság a mozikban

A cannes-i bemutató óta különösen várjuk Wes Anderson új filmjét, amelyben egyszerre parádézik a rendőregyenruhás Bruce Willis, a cserkészruhás Edward Norton és az apát alakító Bill Murray, de feltűnik Francis McDormand és Tilda Swinton is. A hatvanas évek Amerikájában játszódó filmben két szerelmes tizenéves után indul kalandos hajtóvadászat, akik lelépnek a cserkésztáborból.

Főzdefeszt a Palotanegyedben

Nem szigorúan kulturális, de mindenképpen értelmes program a Főzdefeszt, amelyet a jól sikerült tavalyi debütálás után idén másodjára rendeznek meg a Mikszáth és a Szabó Ervin téren. Huszonegy hazai kézműves sőrfőzde söreit lehet megkóstolni, emellett brit, bajor és cseh söröket is találunk a standokon.

Coming out monológok a Malomudvarban

A Soroksári úti Malomudvarban (Soroksári út 48.) pénteken nyolckor társadalmi célú amatőrszínházat láthatunk, amely különböző coming out történeteket mutat be. A kétnyelvű előadást egy pályázatra beérkezett írásokból állították színpadra, a magyar monológok alatt angol, az angol monológok alatt magyar feliratozás lesz. A lelkes aktivisták megható és energikus performanszának bevételeit egy Budapesten hamarosan megnyíló feminista könyvesboltra és szexshopra fordítják.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta