5 értelmes program hétvégére

Ha nincs ötlete, mit csináljon hétvégén, jó helyen jár. Nekünk 5 ajánlatunk is van.

Banán Klub
Banán Klub

Hay Festival

Május 4-én és 5-én több helyszínen

Az irodalmi és művészeti fesztivál ötlete egy walesi falucskából indult 25 éve, mára pedig 5 kontinens 15 nagyvárosában rendezik meg. Idén csatlakozott Budapest is a fesztiválhelyszínekhez. „Az esemény május 4-én az 1985-ös Live Aid koncert és segélykampány ikonikus alakja, Bob Geldof fellépésével kezdődik. Másnap a Petőfi Irodalmi Múzeum és a CEU ad otthont a világhírű alkotókkal és irodalmárokkal való találkozásnak. A többnyire angol nyelven folyó, szinkrontolmácsolással zajló beszélgetések témája többek között az irodalom, az építészet, a film és az emberi jogok.”– olvashatjuk a fesztivál honalpján, ahol a részletes programot is megtalálhatják. Bill Clinton a Hay Festivált „az elme Woodstockjának nevezte”.

Midnight Music – A Budapesti Fesztiválzenekar éjféli koncertje

Május 5-én 23:30-tól a Millenáris Teátrumban

Második alkalommal rendezik meg a Midnight Music névre hallgató eseményt, aminek különlegessége, hogy éjszakai program, ami egy komolyzenei előadás esetében valóban nem szokványos időpont. Richard Strauss Imígyen szóla Zarathustra című szimfonikus költeményét hallgathatják meg a vendégek a Budapesti Fesztiválzenekar előadásában. A zene mellé egy pohár bort is adnak a szervezők minden résztvevőnek.

Falk Art Fórum antik és modern művészeti fesztivál

Május 5-én 12 órától a Falk Miksa utcában

12. alkalommal rendezik meg a Falk Art Fórumot Budapesten. ingyenes műtárgybecslés, zene, antikváriumok és galériák standjai várják a műkedvelőket, gyűjtőket. A részletekről a fesztivál honlapján olvashatnak.

Momentán Társulat
Momentán Társulat

Banán 2.0 Összművészeti Fesztivál

Május 5-én 10 órától az Akváriumban

Hogy mi volt a Banán? Alkotóműhelyek befogadója, az 1996-os Magyar Narancs „Év legjobb Budapesti Klubja” szavazás nyertese, több száz embert vonzó koncert- és színházi helyszín és helyi klubok otthona egyszerre. Ezt a hajdani legendás Banán Klubot szeretnék a szervezők egy napra megidézni olyan programokkal, mint pl. ef. Zámbó HDB életérzés, a Satöbbi és a Besh o droM koncertek, de lesz emellett még színielőadás, irodalmi nosztalgiázás, drámajáték és bábkészítés. A szervezők állításuk szerint felkészülten várják a csecsemőket és az idősebbeket is. A belépés ingyenes.

RögvEst

Május 5-én 19 órától a Kreatív Töltőállomáson az Ó utca 4-ben

A Momentán Társulat közel 10 éve szórakoztatja improvizációs előadásaival a műfaj kedvelőit. A RögvEsten annyi lesz csak a közönség dolga, hogy elmondja, mit is szeretne látni a színpadon, a társulat minden tagja engedelmeskedni fog. Az interaktív mulatságon az egyik pillanatban még egy lakótelepi fürdőszobában mossuk a fogunkat, a következőben már egy illegális kaszinóban köthetünk ki. Még az is megeshet, hogy főszereplői lehetünk egy szerelmes történetnek, de ijedjen meg senki, nem kötelező részt venni mindenben, passzív megfigyelőként is igen jól mulathatunk a Momentán Társulat előadásán.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek