Botránybemutató Ruttner Györggyel

Mi a különbség egy fekete krízismenedzser asszony és Ruttner György között? Többek között az, hogy míg a Universal Channel legújabb sorozata, a Botrány főhősnője, Olivia Pope nem valós személy, addig Ruttner hús-vér ügyvéd. Hogy mi köze van egy amerikai sorozathoz? Semmi.

Ha az ember elmegy egy bemutatóvetítésre, akkor azt nagyjából úgy képzeli el az esemény előtt, hogy a vetítésen ejtenek néhány szót az illetékesek magáról a sorozatról, annak külföldi fogadtatásáról, esetleg a színészek kisállatairól. De az meg sem fordul a fejében, hogy a bemutatón olyan emberek is felszólalnak, akik teljes mértékben elvonják a figyelmet magáról a sorozatról, vagyis az esemény tényleges apropójáról. A Botrány című sorozat bemutatójának fő attrakciója azonban Ruttner György volt, és nem maga a sorozat.

Ruttner-csavar

Hogy mit keres a magyar celebek ügyvédje egy amerikai sorozat bemutatóján? Talán szereti a sorozatokat? Lehet. Esetleg szeretne sorozatsztár lenni? Nem tudjuk. A párhuzam ennél sokkal banálisabb. A Botrány főszereplője egy olyan ügynökségnél dolgozik, ahol sztárok tisztára mosásával foglalkoznak, Ruttner pedig olyan szakmát választott, ahol celebek tisztára mosásával keresi a kenyérre valót (védőügyvédje volt például Stohl Andrásnak és Damu Rolandnak is.) Igaz, Ruttner óvodás korában még nem szeretett szerepelni – ahogyan azt a Velvetnek az ügyvéd édesanyja pár hete fia buliján elárulta – ám mostanra igencsak belejött. Olyannyira, hogy még egy remek Power Pointos bemutatót is tartott arról, miben különbözik egy bizonyítási eljárás az Egyesült Államokban és Magyarországon.

Jobb ma egy magyar celeb, mint holnap egy ügyvéd

Valóság és fikció ekkorra már több szempontból is összemosódni látszott. Először is, mi nem egy magyar ügyvéd karrierismertetésére, módszereire fizettünk be, hanem egy amerikai sorozatra. Másodszor pedig Ruttner az Egyesült Államok és Magyarország jogszabályi és bizonyítási eljárási különbözőségeiről és saját szakmai sikereiről beszélt több mint 30 percig. Hogy hol ezzel a baj? Ott, hogy nagyjából annyi értelme volt ennek, mintha a legújabb Doktor House évad bemutatójára meghívnák dr. Gill Endre plasztikai sebészt azzal, hogy meséljen VV Veronika ajakfelpumpálásáról és saját karrierjéről, na és arról, mennyivel nehezebb itthon átszabni a celebeket, mint az Egyesült Államokban. Ha arról lett volna szó, hogy a sorozatban látott ügyvédi módszerek mennyire felelnek meg a valóságnak, akkor belepasszolt volna Ruttner a képbe, ám így kicsit sem.

A Botrány című sorozat szereplői
A Botrány című sorozat szereplőiCraig Sjodin

De térjünk át magára a sorozatra, hiszen – ahogyan a bemutatóvetítésnek, úgy ennek a beszámolónak is leginkább erről kellene szólnia. A Botrány május 8-án 21 óra 20 perckor debütál Magyarországon a Universal Channel műsorán. Érdekes, hogy mindössze négy héttel az amerikai premier után dobbant hazánkban, tehát egy egészen friss megjelenésről beszélünk. A forgatókönyvet az a Shonda Rhimes jegyzi, aki a Grace klinika, a Doktor Addison és a Dzsungeldoki című sorozat mellett a Neveletlen hercegnő 2., Az Álmok útján és a Fekete csillag című filmek megálmodásában aktív szerepet játszott. A sorozat rendezője Paul McGuigan, aki a Monroe és a Sherlock című sorozatok mellett Az energia, az Alvilági játékok, az Ördögi Színjáték- A Pap, a Várúr és a Boszorkány, a Wicker Park, a Gengszterek gengsztere és az Acid House című mozikat rendezte. Olivia Pope-ot a 35 éves Kerry Washington alakítja, akit A szívem érted RAPes, Rossz társaság, Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó, a Mr. & Mrs. Smith, a Kínzó közelség és Quentin Tarantino (Django Unchained) című mozijából ismerhetünk, de sorozatszereplőként is kipróbálta magát: szerepelt a Psych - Dilis detektívekben. A szereplők közül még a Fitzgerald Grantet alakító Tony Goldwyn neve lehet ismerős, mivel ő rendezte a Dexter, az L, és a Nyomtalanul című sorozatokat, de színészként is láthattunk többek közt a Ghost, a Pelikán ügyirat, Az amerikai rabszódia vagy A három nővér című filmekben.

A történet Washingtonban játszódik, és egy a sztárok, milliomosok baklövéseit elsimító csoportról szól, azok munkájáról, és persze némiképp magánéletéről is. A csapat élén egy öntudatos nő, Olivia Pope áll, aki hajdanán az amerikai elnök kommunikációs vezetője volt. Most már a saját cége a legfontosabb számára, és persze az alkalmazottai, vagy ahogy egymást nevezik, az „öltönyös gladiátorai”.

A sorozat szinkronizált trailerét az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek