10 értelmes program a hosszú hétvégére

Ha nincs kedve otthon ülni és tévézni, de nem tudja, hová is mehetne ezen a hosszú hétvégén, adunk pár ötletet.

mediawave

22. Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál

Monostori erődben, Komáromban április 26- tól 30-ig

Idén a Mediawave Film és Zenei Fesztivál a Monostori Erőd Dunai bástyájába és a Duna-partra költözött. Lesz ott jazz, ethno, és underground koncert, várnak mindenkit a  speciális filmprogramok, a Duna - parti majális, a kultúr- és ökopiac, a környezettudatos megmozdulások, a hazai kézműves ízek, Slam Poetry, színház és performance. A részletes programról a rendezvény honlapján tájékozódhat.

I. Zsolnai Fesztivál

Pécsen a Zsolnay Negyedben április 27-től május 1-ig

Április 27-én kezdődik az I. Zsolnay Fesztivál 60 produkció és több mint 450 fellépő közreműködésével. A francia, portugál, román, szerb fellépők mellett – többek között – a Csík Zenekar, Palya Bea, a budapesti Katona József Színház, a Hősök. A részletes programért kattintson a fesztivál honlapjára.

Érkeznek a bölények a Budakeszi Vadasparkba

Budakeszi Vadasparkban április 29-én 12 órától

A budakeszi Vadaspark bölény kifutójába két nőstény és egy hím bölény költözik az Európai Bölény Fajmegmentő program részeként, egyenesen a lengyelországi rezervátumból. Vasárnaptól bárki számára megtekinthető lesz a méretes bölénycsalád.

IV. Oldtimer Expo

Hungexpo B pavilonjában április 27-től 30-ig

Az Oldtimer Expo 2012 idén két rendezvénnyel is kiegészül. Az Oldtimer Sokadalom, a veterán járművek napja április 28-án szombaton, a Velodrom Millenáris pedig a zárás utáni napon, május 1-jén várja azokat, akik az anyjukat is odaadnák egy öreg járgányért. A részletes programot a rendezvény honlapján találja.

Prodigy koncert a Papp László Sportarénában

Papp László Sportarénában április 28-án 20 órától

A Prodigy-t talán már nem kell bemutatnunk senkinek. A brit banda lassan többet van Budapesten, mint a Faithless, pedig Maxi Jazz is járt már elég sokszor nálunk. Liam Howlették a kilencvenes években olyan slágereket írtak, mint a Smack My Bitch Up vagy a Firestarter, és több mint 25 millió lemezt adtak el világszerte, ami az elektronikus műfajban egyedülálló teljesítménynek számít.

Torrentebuli a Fogasházban

Fogasházban április 28-án 21 órától

„Készülj az év legtrógerebb bulijára!”– toboroznak a szervezők a buli Facebook-oldalán. A fergeteges tematikus mulatozás apropója, hogy a világ legtaplóbb magándetektív,e, Torrente akkora kultfigura lett, hogy az 1998-as első mozifilmnek már a 4. folytatását forgatták le azóta, és ezt a héten mutatják be a hazai mozik. Lesz Torrente Ki Mit Tud, Torrente jelmezverseny,  Kurvinyka jelmezverseny. Fellép: Buddhasmile, Cinki, Feka, és ami a legfontosabb: wiskey  és hurka akció várja Torrente rajongóit.

III. Tánc Világnapi Maraton

Akvárium Klubban és a Merlin Színházban április 29-én

1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézete részeként működő Nemzetközi Tánctanács alkotta meg a Tánc Világnapját. A dátummal egyben Jean-Georges Noverre, a modern balett megalapítójának születésnapjára emlékezik a szakma. Fellép többek között Andaxínház, Argentin Tangó Táncszínház, Balogh Katesz Roma Dance Group, Batarita Társulat, Gera Anita , Gergye Krisztián Társulata, Juhász Kata, Közép-Európa Táncszínház, Magyar Mozdulatművészeti Társulat, Sivasakti Kalánanda Táncszínház - Somi Panni Társulata is. A részletes programot az alábbi linkre kattintva találja.

Kezdj El Valami Újat Hétvége

A Kossuth téren április 28-tól május 1-ig

A fesztivál szervezői arra buzdítják a látogatókat, hogy próbálják ki magukat, és kezdjenek bele valami olyanba, amiben korábban még nem volt részük. A legszerencsésebb résztvevő beállhat a Vodafone McLaren Mercedes teambe a boxutcába, vagy meglengetheti a rajtzászlót a Vodafone Belvárosi Nagydíjon. A szervezők Jenson Buttonnal és az ő Vodafone McLaren Mercedesével reklámozzák a fesztviált. Button ugyanis megmutatja a Budapestnek, hogyan tud felgyorsulni a belvárosban. A több mint 40 órányi ingyenes szórakoztató programot kínáló négy napos rendezvény részletes menetrendjét a fesztivál honlapján találják.

széchenyi futam

7. Széchenyi Futam - Alternatív Hajtású Járművek Versenye

Győrben április 29-én 9 órától

A szakértők úgy tartják, hogy az alternatív hajtású járművek fejlesztőié a jövő. Ennek biztosít fórumot a Széchenyi Futam, és ennek lehet tanúja mindenki, aki részt vesz akár nézőként,akár versenyzőként a rendezvényen, melynek részletes programját a futam honlapján találják.

Budapest Grand Prix 2012 Nemzetközi Női Teniszbajnokság

Római Teniszakadémia április 30-tól május 5-ig

Aki szereti a teniszt, vagy legalább a miniszoknyás teniszező csajokat szereti nézegetni, annak ajánljuk ezt a programot. Idén 17. alkalommal rendezik meg a kelet-európai régió egyetlen és utolsó szabadtéri salakpályás WTA Tour viadalát, a Budapest Grand Prix-t. A versenyinformációkat és a részleteket az alábbi honlapon találhatja.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek