#VILÁGOM

Lovasi és Háy megmondja a tutit irodalomról és rockandrollról

2012. április 26., csütörtök 09:35

Az író darabot írt, a zenész meg számokat hozzá, és ezt a Kaposvári Csiky Gergely Színház tavaly decemberben már be is mutatta. Háy János és Lovasi András csütörtökön Kecskeméten beszélgetnek annak alkalmából, hogy közös alkotásuk, A kéz című "beatzenés darab" szövege most jelenik meg először nyomtatásban, a Forrás áprilisi számában. Vegye ki a délutánt, és dedikáltasson magának irodalmi folyóiratot rocksztárral!

lovasi640

Na, most volt egy vidéki fiú, aki Budapestre akart menni rockzenésznek. Író lett belőle (Háy János), és később jól megírta a fiatalságát, Budapestre kerülését egy regényben, A bogyósgyümölcskertész fiában. Meg volt ez a másik fiú, aki zenélni akart Pécsett, és zenész lett belőle (Lovasi András). Ez a fiú elolvasta a másik regényét, megtetszett neki. A másik pedig szerette az ő zenéjét. Aztán ennyiben maradtak.

Szerencsére volt egy művészeti igazgató (Bérczes László) a kaposvári Csiky Gergely Színházban, aki kitalálta, hogy csinálhatnának együtt ebből a regényből, vagy inkább novellafüzérből valami jó kis zenés darabot. Így lett, csináltak. Az író megírta a szöveget, a zenész (meg a Kiscsillag zenekar) a dalszövegeket, a rendező (Göttinger Pál) megrendezte, ez lett A kéz "beatzenés darab", amelynek a Forrás irodalmi folyóirat most az áprilisi számában közli a kéziratát. Ennek apropóján pedig a két egykori vidéki fiú is megjelenik, hogy beszélgessenek a lap főszerkesztőjével a darabról, irodalomról és rockandrollról.

lovasi

2012. április 26-án 16 órakor a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Forrás Kiadójának vendége Háy János és Lovasi András.

Helyszín a Kerámia Stúdió udvara (6000 Kecskemét, Kápolna u. 13,, bejárat a Munkácsy u. felől.

Közreműködik: A KATONÁSOK színjátszócsoport.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta