#VILÁGOM

Star Wars snowboardparkot kaptak a megszállott sci-fi rajongók

2012. április 21., szombat 17:36

Idén 100 éves az első sci-fi, és 35 éve mutatta be George Lucas a Csillagok háborúját. Hülyébbnél-hülyébb tárgyak és események várhatóak az évforduló alkalmából, máris itt van például a Star Wars snowboardpark Kaliforniában.

Május 25-én lesz 35 éve, hogy bemutatták a Star Wars filmek kezdődarabját, melynek sikere azóta is töretlen, még ha az azóta készült részi nem is mind ütik meg a mércét. Az alkalomhoz egy másik évforduló is köthető, ugyanis idén 100 éves az az Edgar Rice Burroughs által írt sci-fi alapmű, mely megihlette a Star Wars alkotóját, George Lucast is.

A Csillagok háborúja évfordulóból hasznot remélve a snowboardgyártó Burton a kaliforniai Sierra at Tahoe-ban megnyitotta az első Star Wars snowboard parkját. Az elszeparált, Endor bolygóra emlékeztető helyen leginkább a kiskorú sí- és Yoda- rajongókat várják.

Természetesen a Lucas-féle merchandise gépezet is beindul, a modernkori mese emléktárgyait a Lucasfilm és a Burton közös együttműködésében májusban dobják piacra. A 35 éves évfordulóra utalva korlátozott számban, mindössze 35 darab üvegvitrinben vásárolhatunk például R2-D2 és C-3PO szobrokat 1800 és 6000 dollár között (396.000 és 1 320 500 forint). A két robot a hatrészes filmeposz mindegyik részében szerepel, párosuk azóta már egyik leghíresebb páros a filmtörténetben. Ehhez jellegzetes egyéniségük is hozzájárul, a fontoskodó tolmácsrobot mellett a mindössze 1 méter magas, kizárólag füttyjelekkel kommunikáló R2 asztrorobot például képes emberi megnyilvánulásokra, és kettejük közül ő az, aki ismeri a Skywalker-család történetét.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta