#VILÁGOM

Nyomasztó cementfigurák lepték el a flamand tengerpartot

2012. április 21., szombat 12:51

Megkezdődött a Beaufort04 kortárs művészeti fesztivál, ennek örömére furábbnál-furább tárgyak kerültek a tengerbe installáció néven. A fesztivál témája a klímaváltozás.

Isaac Cordal 2006-ban helyezte el első, mindössze 25 cm magas cementszobrait a tengerparton, járdákon, utcán, cserepekben, korlátokon.Hat év alatt a kicsit nyomasztó, miniatűr emberi figurák ellepték a menőbb városokat, mint Barcelona, Berlin, London vagy Brüsszel.

Az áprilistól szeptember végéig látogatható Beaufort04 kortárs művészeti fesztiválon pedig nemigen látni most Cordalénál igényesebb tengerparti installációt. A kiállítás a belga-francia határ közelében, végig a flamand tengerparton húzódik, 30 helyszínen látható. Cordal a „Klímaváltozásra várva' című alkotáson a szürke cementbábokkal két hónapot dolgozott. Az alábbi fotók De Panne partjainál készültek.

A Beaufort04-en kiállít még többek között a görög képzőművész, Janis Kounellis, aki többnyire rozsdás vasból készít helyhez kötött, politikai üzenetet hordozó installációkat. Szintén a kiállítók közt van a francia Bernar Venet, aki ismertté a hatvanas években vált, mikor magára borított egy kukát és lefotózta, amint a szemétben hempereg (és akinek épp márciusban ért véget a budapesti Műcsarnokban New York, Versailles, Budapest című retrospektív kiállítása). A kortárs dán Jeppe Hein leginkább furcsa padjairól ismert, zavarbaejtő kültéri alkotásai Spanyolországban, Finnországban és Amerikában is láthatóak - írja a designboom.com

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta