Nyomasztó cementfigurák lepték el a flamand tengerpartot

Megkezdődött a Beaufort04 kortárs művészeti fesztivál, ennek örömére furábbnál-furább tárgyak kerültek a tengerbe installáció néven. A fesztivál témája a klímaváltozás.

Isaac Cordal 2006-ban helyezte el első, mindössze 25 cm magas cementszobrait a tengerparton, járdákon, utcán, cserepekben, korlátokon.Hat év alatt a kicsit nyomasztó, miniatűr emberi figurák ellepték a menőbb városokat, mint Barcelona, Berlin, London vagy Brüsszel.

Az áprilistól szeptember végéig látogatható Beaufort04 kortárs művészeti fesztiválon pedig nemigen látni most Cordalénál igényesebb tengerparti installációt. A kiállítás a belga-francia határ közelében, végig a flamand tengerparton húzódik, 30 helyszínen látható. Cordal a „Klímaváltozásra várva' című alkotáson a szürke cementbábokkal két hónapot dolgozott. Az alábbi fotók De Panne partjainál készültek.

A Beaufort04-en kiállít még többek között a görög képzőművész, Janis Kounellis, aki többnyire rozsdás vasból készít helyhez kötött, politikai üzenetet hordozó installációkat. Szintén a kiállítók közt van a francia Bernar Venet, aki ismertté a hatvanas években vált, mikor magára borított egy kukát és lefotózta, amint a szemétben hempereg (és akinek épp márciusban ért véget a budapesti Műcsarnokban New York, Versailles, Budapest című retrospektív kiállítása). A kortárs dán Jeppe Hein leginkább furcsa padjairól ismert, zavarbaejtő kültéri alkotásai Spanyolországban, Finnországban és Amerikában is láthatóak - írja a designboom.com

Oszd meg másokkal is!
Mustra