5 értelmes program hétvégére

XIX. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes eseménye. Programjában az elmúlt években is szerepelt számos magyar alkotás, ám az igazi megmérettetés a magyar filmipar számára eddig a Magyar Filmszemle volt. Mivel azonban úgy tűnik, ezt jövőre már nem is rendezik meg, így a Titanic szervezői úgy döntöttek, a külföldi filmek szemlézése mellett magukra vállalják a Filmszemle egykori funkcióját is. A Titanic Filmfesztivál 6 helyszínen várja az érdeklődőket április 21-ig. A helyszínek: Uránia Nemzeti Filmszínház, Toldi mozi, KINO, Örökmozgó, Filmmúzeum, A38.

titanicnagy

XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Millenáris, április 19-től 22-ig

Az évek során már hagyománnyá vált Könyvfesztivál idén is számos érdekességgel várja a látogatókat. Olyan neves írókkal találkozhatnak a magyar olvasók, mint pl. a svéd Håkan Nesser, a norvég Jostein Gaarder, Tina Åmodt, a dán Janne Teller, a finn Leena Lehtolainen, és még sokan mások. A 4 napos rendezvény részletes programját megtalálhatják a fesztivál honlapján.

Lemezboltok napja, villámkoncertek a WAVE-ben

Wave lemezbolt, április 21-én szombaton 12-től 20 óráig.

A budapesti WAVE lemezbolt legendás hely, Magyarország legrégebb óta folyamatosan működő lemezboltja az indie/alternatív kategóriában. A Record Store Day-t 2012. április 21-én szombaton ismét megrendezik szerte a világon, és a WAVE – a teljes árukészletre vonatkozó 10%-os árengedmény mellett – újabb akciókkal készül a jeles alkalomra: ezúttal öt ingyenes akusztikus villámkoncertet rendez! A fellépők:

12:00 Szarvas Árpád (Models Can’t Fuck, Golden Sundays) / Zombie Girlfriend

13:00 Petruska András

15:00 Egyedi Péter (Óriás, Mindenkinek megvan a maga története)

+ Baksa-Soós Attila (Rocklitera mini-felolvasás és mini-vetítés a plafonra)

17:00 Hó Márton és a Jégkorszak / Hó Márton és a Jetik

19:00 Nemes András (Pluto, Biorobot stb.)

room

The Room 15. lapszámbemutató buli

A Merlin Színházban április 21-én, szombaton.

A 2004-ben Virág Anikó, Gábor Balázs, Perlaki Márton és Tóth Ali alapította The Room Magazint talán már nem kell bemutatnunk senkinek. Azóta megállíthatatlanul zakatol előre a gépezet, a 15. lapszám is megszületett már. Ahogy mindig, úgy most is bulival ünneplik a legújabb lapszám megjelenését, ez alkalommal is a Merlinben.

Critical Mass Budapest a Föld Napján

XIII. Szent István park alatti alsó rakpartról indul a menet április 22-én vasárnap 16 órakor

A budapesti Critical Mass legfőbb célja a kerékpáros közlekedést választók kritikus tömegének elérése volt, és ezt a célt minden körülmény ellenére elérte. A szervezők minden egyes rendezvényükkel arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy egyre többen vannak, és folytatják célkitűzésüket, azt, hogy Budapest egy igazán biciklibarát város legyen. A felvonulás részleteiről a Critical Mass honlapján tájékozódhat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek