#VILÁGOM

Flashmobbal ünnepeltük József Attilát

2012. április 15., vasárnap 11:55

Egész napos rendezvénnyel emlékezett meg az Írók Boltja a Költészet Napjáról. Felolvasott Gyukics Gábor, Kemény István, Kukorelly Endre, Mesterházi Mónika, Németh Gábor, Rácz Péter és Sajó László, és a költők mellett még mindenki más is, aki szerette volna megosztani kedvenc versét a többiekkel. Pontban 17 órakor pedig az egész közönség együtt szavalta el József Attila egyik versét.

Flashmobbal ünnepelte a Költészet Napját az Írók Boltja:  pontban 17 órakor együtt szavalta el a bolt közönsége József Attila József Attila című versét. Az eseményt Hományi Péter, a bolt dolgozója szervezte, aki a Díványnak elmondta, idén csináltak ilyet először.  „Alapvetően közösségi formát kerestünk, igyekeztünk valami újat kitalálni, kerülni a hagyományos formákat. A könyvbemutató azért jó, mert meg tudja szólítani azt a  közönséget, akit érdekel maga az író vagy a mű, de szerettük volna tágítani ezt a spektrumot, demokratikus közösségi élménnyé tenni az eseményt. Így találtuk ki ezt a flashmobot. Ha azt szeretnénk elérni – és igen, ezt szeretnénk elérni –, hogy az emberek több verset olvassanak, akkor be kell hozni az Írók Boltjába azokat az embereket, akik mondjuk szeretik Adyt, de például a kortárs költőket nem ismerik” – fejtegette Hományi. Ha pedig a klasszikus költők iránt érdeklődők elmennek az Írók Boltjába, akkor nagy eséllyel megtalálják a számításukat a kortárs költők által kínált felhozatalban is.

Hományi elégedett volt a költészet napi rendezvényük látogatottságával, hiszen, ahogyan ő mondta, a költészet periférikus terület az irodalmon belül is, talán az egyik leghálátlanabb műfaj, épp ezért nem is számítottak rá, hogy ezrével özönlenek majd a versfogyasztók az Andrássy úton. „Ha csak egy olyan embert sikerült becsalogatnunk a mai napon a boltunkba, aki eddig nem szerette annyira a verseket, és ma mégis itt volt órákon át, akkor már megérte. Folytatni fogjuk ezt a kezdeményezést, azon fogunk igyekezni, hogy a vers minél több emberhez eljusson” - ígéri az Írók Boltja optimista stábja.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta