#VILÁGOM

Biztos, hogy a csocsórajongó nők Barbie-ra vágynak?

2012. április 13., péntek 17:50

Vége a férfiuralomnak a játékban, feltaláljuk a női csocsórajongóknak tervezett asztalt - gondolta pár dizájner, és a végeredmény maga a megtestesült sztereotípia. A nők csocsózzanak pink asztalon, sőt, Barbie babákkal: lehet, hogy ezzel azért mellélőttek?

A 2012-es Milánói Design Hét alatt, a  Salone del Mobile-n  mutatják be a csocsóasztal új, kifejezetten nőknek tervezett változatát. A spanyol rs-barcelona cég több variációban készítette el "Ella" márkanevű rózsaszín asztalát, annyi eltéréssel, hogy a klasszikus, férfi focistafigura helyett tenyeres-talpas focistanőkkel lehet rúgatni a golyót.

Nem ez az első ilyen újragondolása a csocsóasztalnak, 2009-ben a DMY berlini design fesztiválon a francia designer, Chloe Ruchon a Mattellel és a Bonzini céggel együttműködve mutatta be "Barbiefoot" fantázianévű rózsaszín csocsóasztalát. Mint a névből már sejthető, a hagyományos bábukat Ruchon Barbie babákkal helyettesítette. A kizárólag rendelésre készülő asztalokat 20 ezer dollárért, közel 4 300 000 forintért lehet megvenni.

A spanyol "Ella" asztalról és a rózsaszín zoknis bábukról mini reklámfilm is készült:

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta