Biztos, hogy a csocsórajongó nők Barbie-ra vágynak?

Vége a férfiuralomnak a játékban, feltaláljuk a női csocsórajongóknak tervezett asztalt - gondolta pár dizájner, és a végeredmény maga a megtestesült sztereotípia. A nők csocsózzanak pink asztalon, sőt, Barbie babákkal: lehet, hogy ezzel azért mellélőttek?

A 2012-es Milánói Design Hét alatt, a  Salone del Mobile-n  mutatják be a csocsóasztal új, kifejezetten nőknek tervezett változatát. A spanyol rs-barcelona cég több variációban készítette el "Ella" márkanevű rózsaszín asztalát, annyi eltéréssel, hogy a klasszikus, férfi focistafigura helyett tenyeres-talpas focistanőkkel lehet rúgatni a golyót.

Nem ez az első ilyen újragondolása a csocsóasztalnak, 2009-ben a DMY berlini design fesztiválon a francia designer, Chloe Ruchon a Mattellel és a Bonzini céggel együttműködve mutatta be "Barbiefoot" fantázianévű rózsaszín csocsóasztalát. Mint a névből már sejthető, a hagyományos bábukat Ruchon Barbie babákkal helyettesítette. A kizárólag rendelésre készülő asztalokat 20 ezer dollárért, közel 4 300 000 forintért lehet megvenni.

A spanyol "Ella" asztalról és a rózsaszín zoknis bábukról mini reklámfilm is készült:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek