Püföljön párnával vadidegeneket és menjen moziba a hétvégén!

A hidegnek ígérkező húsvéti hétvége számos remek programmal várja a didergőket. Újratölt az EuShorts csapata, párnacsatára hívnak minket a Március 15. térre, fesztiválozni a budapesti Zsidó negyedbe, és még a Holland Cunaminak is szemtanúi lehetünk a Trafóban.

EuShorts Likes

Április 6-án pénteken 20 órától a Toldi Moziban

A Toldi Mozi ad helyet az EuShorts likes-nak, ami ezúttal a divat és költészet világát hozza közös nevezőre. Péli Sári, az EuShorts egyik szervezője a Díványnak adott némi ízelítőt, mire számítsunk. "A divat és a költészet témája nagy népszerűségnek örvend a sztárok körében, így zavarbaejtően sok a nagy név: Denis Villeneuve, Kathy Bates, Tilda Swinton és Marion Cotillard - csak hogy az Oscar díjasokkal kezdjük -, de Karl Lagerfeld, Tavi Gevinson, Xavier Dolan, John Cameron Mitchell, Martin Grauds, Theodore Ushev is csak a nézőkre vár a programban. A részletes programról az EuShorts honlapján tájékozódhat.

Negyed6negyed7 Fesztivál

Április 6-tól 14-ig a Zsidó negyedben

A Marom Klub Egyesület és a kapcsolódó helyszínek szervezői a téli Negyed6Negyed7 Fesztivál után idén tavasszal is közösségi és kulturális programokkal töltik meg a zsidónegyedet. Pészach apropóján április 6-a és 14-e között kiállítások, városi séták, zenei programok és beszélgetések várják az érdeklődőket. „A tavaszi Negyed6Negyed7 Fesztivál fókuszában a közösségteremtő helyek és a térteremtő közösségek állnak. A szervezők hite és üzenete, hogy alulról szerveződő módon, civilek bevonásával is lehetséges közösen alakítani a negyed történetét és arculatát. A téma aktualitását adja, hogy az elmúlt években sorra zártak be, alakultak át, vagy kényszerültek költözésre olyan várostörténeti szempontból is meghatározó közösségi színterek, mint a Tűzraktér, a Kultiplex, a Gödör Klub, a Trafó és a sor még hosszan folytatható lenne.”– olvashatjuk a Negyed6negyed7 Fesztivál honlapján, ahol a részletes programot is megtaláljuk.

Nemzetközi Párnacsata Nap

11219687 e26c8cf2f6829d019e1bcecc96549324 xl
syracusa

Április 7-én szombaton 16 órától a Március 15. téren

Az első budapesti párnacsatát 2005 őszén rendezték meg néhány perces flash mobként a Nyugati pályaudvarnál. Peking, Boston, New York és egy sor más város mellett Budapest idén is megrendezi a már hagyománnyá vált párnacsata napot. A párnacsata célja az, hogy egy bárki számára nyitott, ingyenes közösségi akcióval feldobja a szürke hétköznapokat. A csatatérré változó köztéren négy egyszerű szabály működik: „1. Puha párnát hozzál!, 2. Csak párnás embert üss!, 3. A szemüveged vedd le!, 4. A csata addig tart, ameddig tart.”– olvashatjuk a rendezvény Facebook- oldalán.

SPACE Színház: Holland Cunami

Április 7-én szombaton 20 órától a Trafóban

„A Holland Cunami színházi áldoku. Mi lenne, ha egy szökőár elöntené Hollandiát és Magyarország lenne az egyetlen, amely a holland menekülteket befogadja? Mi lenne, ha Hollandiát teljes egészében kitelepítenék és a hollandoknak Magyarországon kellene megpróbálniuk felépíteni új életüket?  A Holland Cunami kísérlet a nemzeti identitás és az annak elvesztésétől való félelem feltérképezésére. Az előadás az „Új-Európa” országainak imázs-problémájára és a „Nyugat” önteltségére világít rá finom és poétikus módon. Összetett társadalompolitika emberi léptékre bontva. A Holland Cunami nem tudományos igényű tanulmány, sem pedig politikai pamflet. Mindössze egy lázas gondolatmenet sok öniróniával.”– olvashatjuk az ismertetőben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek