#VILÁGOM

Püföljön párnával vadidegeneket és menjen moziba a hétvégén!

2012. április 6., péntek 12:47

A hidegnek ígérkező húsvéti hétvége számos remek programmal várja a didergőket. Újratölt az EuShorts csapata, párnacsatára hívnak minket a Március 15. térre, fesztiválozni a budapesti Zsidó negyedbe, és még a Holland Cunaminak is szemtanúi lehetünk a Trafóban.

EuShorts Likes

Április 6-án pénteken 20 órától a Toldi Moziban

A Toldi Mozi ad helyet az EuShorts likes-nak, ami ezúttal a divat és költészet világát hozza közös nevezőre. Péli Sári, az EuShorts egyik szervezője a Díványnak adott némi ízelítőt, mire számítsunk. "A divat és a költészet témája nagy népszerűségnek örvend a sztárok körében, így zavarbaejtően sok a nagy név: Denis Villeneuve, Kathy Bates, Tilda Swinton és Marion Cotillard - csak hogy az Oscar díjasokkal kezdjük -, de Karl Lagerfeld, Tavi Gevinson, Xavier Dolan, John Cameron Mitchell, Martin Grauds, Theodore Ushev is csak a nézőkre vár a programban. A részletes programról az EuShorts honlapján tájékozódhat.

Negyed6negyed7 Fesztivál

Április 6-tól 14-ig a Zsidó negyedben

A Marom Klub Egyesület és a kapcsolódó helyszínek szervezői a téli Negyed6Negyed7 Fesztivál után idén tavasszal is közösségi és kulturális programokkal töltik meg a zsidónegyedet. Pészach apropóján április 6-a és 14-e között kiállítások, városi séták, zenei programok és beszélgetések várják az érdeklődőket. „A tavaszi Negyed6Negyed7 Fesztivál fókuszában a közösségteremtő helyek és a térteremtő közösségek állnak. A szervezők hite és üzenete, hogy alulról szerveződő módon, civilek bevonásával is lehetséges közösen alakítani a negyed történetét és arculatát. A téma aktualitását adja, hogy az elmúlt években sorra zártak be, alakultak át, vagy kényszerültek költözésre olyan várostörténeti szempontból is meghatározó közösségi színterek, mint a Tűzraktér, a Kultiplex, a Gödör Klub, a Trafó és a sor még hosszan folytatható lenne.”– olvashatjuk a Negyed6negyed7 Fesztivál honlapján, ahol a részletes programot is megtaláljuk.

Nemzetközi Párnacsata Nap

11219687 e26c8cf2f6829d019e1bcecc96549324 xl
Fotó: syracusa

Április 7-én szombaton 16 órától a Március 15. téren

Az első budapesti párnacsatát 2005 őszén rendezték meg néhány perces flash mobként a Nyugati pályaudvarnál. Peking, Boston, New York és egy sor más város mellett Budapest idén is megrendezi a már hagyománnyá vált párnacsata napot. A párnacsata célja az, hogy egy bárki számára nyitott, ingyenes közösségi akcióval feldobja a szürke hétköznapokat. A csatatérré változó köztéren négy egyszerű szabály működik: „1. Puha párnát hozzál!, 2. Csak párnás embert üss!, 3. A szemüveged vedd le!, 4. A csata addig tart, ameddig tart.”– olvashatjuk a rendezvény Facebook- oldalán.

SPACE Színház: Holland Cunami

Április 7-én szombaton 20 órától a Trafóban

„A Holland Cunami színházi áldoku. Mi lenne, ha egy szökőár elöntené Hollandiát és Magyarország lenne az egyetlen, amely a holland menekülteket befogadja? Mi lenne, ha Hollandiát teljes egészében kitelepítenék és a hollandoknak Magyarországon kellene megpróbálniuk felépíteni új életüket?  A Holland Cunami kísérlet a nemzeti identitás és az annak elvesztésétől való félelem feltérképezésére. Az előadás az „Új-Európa” országainak imázs-problémájára és a „Nyugat” önteltségére világít rá finom és poétikus módon. Összetett társadalompolitika emberi léptékre bontva. A Holland Cunami nem tudományos igényű tanulmány, sem pedig politikai pamflet. Mindössze egy lázas gondolatmenet sok öniróniával.”– olvashatjuk az ismertetőben.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta