#VILÁGOM

Improvizációs fesztivál: színház, koncertek, workshopok

2012. március 28., szerda 13:39

Március 26-án hétfőn kezdődött a magyarországi improvizációs színházak egyhetes fesztiválja. A kezdeményezés 2010-ben indult, tavaly már több napos programmal várták a szervezők az érdeklődőket, idén egy hetes programot kínálnak.

A színházi improvizáció hazai bázisának megálmodott IMPRÓ – kreatív töltőállomás 2010-ben nyílt meg a budapesti Ó utcában. 2011-ben saját fesztivált szervezett a műfaj képviselőinek, 2012-re pedig hagyományt teremtett: idén ismét itt találkoznak egy hétre az ország improvizátorai. Március 26. és április 1. között minden este más-más imprócsapat lép fel az IMPRÓ színpadán.

Az improvizációs színház külföldön már évtizedek óta népszerű forma, az utóbbi években itthon is egyre nagyobb teret hódított. A műfaj lényege a kreativitás, az intuíció, a játék. Az előadások ott születnek meg a helyszínen, a játszók nem egy meglévő szövegkönyvből vagy színdarabból indulnak ki, hanem mindig az adott közönség ötletei és élményei alapján rögtönöznek.

momentán

Szerdán a Még Egy Mesét Akciócsoport játszik 18:30-tól, ezt követően a Pszínház Playback Színházi Társulat előadását láthatjuk. Csütörökön 19 órától feltűnik Földessy Margit vezetésével az IMposztorok PROdukciója, közvetlen utánuk 21 órától Hajós Andrással találkozhatnak az improvizációs műfaj rajongói. Pénteken 18:30-tól a szervező Momentán Társulat lép színpadra, majd a Grund színház társulatának előadását nézhetik meg, végül interaktív estet ad Nyeső Mari énekesnő. Szombaton és vasárnap impró workshop, középiskolás impróverseny, a fesztivál záróakkordjaként pedig a Soharóza improkórus előadását hallgathatják meg. A programokról bővebb információt az alábbi linkre kattintva találnak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta