Improvizációs fesztivál: színház, koncertek, workshopok

Március 26-án hétfőn kezdődött a magyarországi improvizációs színházak egyhetes fesztiválja. A kezdeményezés 2010-ben indult, tavaly már több napos programmal várták a szervezők az érdeklődőket, idén egy hetes programot kínálnak.

A színházi improvizáció hazai bázisának megálmodott IMPRÓ – kreatív töltőállomás 2010-ben nyílt meg a budapesti Ó utcában. 2011-ben saját fesztivált szervezett a műfaj képviselőinek, 2012-re pedig hagyományt teremtett: idén ismét itt találkoznak egy hétre az ország improvizátorai. Március 26. és április 1. között minden este más-más imprócsapat lép fel az IMPRÓ színpadán.

Az improvizációs színház külföldön már évtizedek óta népszerű forma, az utóbbi években itthon is egyre nagyobb teret hódított. A műfaj lényege a kreativitás, az intuíció, a játék. Az előadások ott születnek meg a helyszínen, a játszók nem egy meglévő szövegkönyvből vagy színdarabból indulnak ki, hanem mindig az adott közönség ötletei és élményei alapján rögtönöznek.

momentán

Szerdán a Még Egy Mesét Akciócsoport játszik 18:30-tól, ezt követően a Pszínház Playback Színházi Társulat előadását láthatjuk. Csütörökön 19 órától feltűnik Földessy Margit vezetésével az IMposztorok PROdukciója, közvetlen utánuk 21 órától Hajós Andrással találkozhatnak az improvizációs műfaj rajongói. Pénteken 18:30-tól a szervező Momentán Társulat lép színpadra, majd a Grund színház társulatának előadását nézhetik meg, végül interaktív estet ad Nyeső Mari énekesnő. Szombaton és vasárnap impró workshop, középiskolás impróverseny, a fesztivál záróakkordjaként pedig a Soharóza improkórus előadását hallgathatják meg. A programokról bővebb információt az alábbi linkre kattintva találnak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek