#VILÁGOM

John Malkovich örül, hogy nem az Új Színházban kellett fellépnie

2012. március 26., hétfő 12:44 |

A Budapesti Tavaszi Fesztivál idei programjában helyet kapott az a monodráma is, melynek főszereplője az amerikai John Malkovich. A darab címe: Pokoli vígjáték - Egy sorozatgyilkos vallomásai. Az operaáriákkal tördelt dráma a bécsi Jack Unterweger önéletrajzi történetét mutatja be.

Az 59 éves Emmy-díjas színészt hazánkban leginkább a mozikból ismerhetjük, pedig Malkovich egyike a legkiemelkedőbb amerikai színházi színészeknek. „A filmezés jó élet, de nem mondanám élvezetnek. Bármi, amin az ember 14 órát dolgozik, hogy legyen belőle egy perc - ha szerencséje van -, az nem élvezet. A színház viszont annál inkább. A színdarabban dolgozol, míg a filmben csak vársz. A filmben nincsenek pillanatok, a színház sokkal organikusabb és könnyebb is csinálni” - nyilatkozta Malkovich az MTI-nek.

Fotó: Felvégi Andrea, Forrás: Budapesti Tavaszi Fesztivál
Fotó: Felvégi Andrea, Forrás: Budapesti Tavaszi Fesztivál

Malkovich szerint a színház a „legszemlélődőbb” művészet. „A zene például az agy legfejlettebb részét szólítja meg, és az ember nem is tudja kivonni magát alóla. A színház alól igen, még ha épp nézi is.” - mondta. „A színház szemlélődővé tesz és elgondolkoztat arról, hogy egy helyzet miként tükröződik az ember saját életében.” „... a színház organikus, olyan mint az élet” - mondta.

Ezzel az útravalóval indultam el március 25-én vasárnap a budapesti Vígszínházba, hogy megnézzem, mit tud mutatni Malkovich a színpadon.

Malkovich örül, hogy nem az Új Színházban szerepel

A darab egy sorozatgyilkosról szól, a bécsi Jack Unterwegerről, de ezt már az ajánlóból is tudtam. Miután elfoglaltam a helyemet a Vígszínházban, először a zenekar jött fel a színpadra, majd a karmester. Aztán megérkezett Malkovich is, akit hatalmas taps fogadott. Megállt a színpad előtt, és már kezdte is. A zenekar felett helyezték el azt a táblát, amire több-kevesebb sikerrel a feliratot vetítették. Malkovich tehát ott állt néhány méterre tőlem, tőlünk, és elkezdte. Köszöntött mindenkit, majd elmondta, utoljára Los Angelesben jártak, majd hozzátette, örül, hogy itt lehet Budapesten, annak pedig végképp, hogy nem az Új Színházban kell eljátszania a darabot. A kiadója ugyanis tájékoztatta őt a fejleményekről. Ha nem egyedül lettem volna, akkor biztosan össze is néztem volna kísérőmmel, de nem tettem, inkább figyeltem tovább, míg a nézőtér harsány nevetésben tört ki. Vajon elkezdődött már a darab, vagy most csak beköszön Malkovich?

Fotó: Felvégi Andrea, Forrás: Budapesti Tavaszi Fesztivál
Fotó: Felvégi Andrea, Forrás: Budapesti Tavaszi Fesztivál

Most Unterweger beszélt, vagy John Malkovich? Unterwger volt, a darab elkezdődött, méghozzá akkor, amikor a színész a színpadra lépett. Játszott. Ha nem lettek volna az operaária betétek, azt is hihette volna a néző, hogy önmagát alakítja Malkovich. Na jó, mindezt egészen addig, amíg el nem árulta, hogy ő már 15 éve halott, és megölt 12 nőt.

Az életnek egyetlen értelme van, az pedig nem más, mint a nő

A Malkovich által megformált Jack Unterweger gyilkosságért ült 15 évet, a börtönben pedig annyira ráért, hogy elkezdett írni. Feljegyzéseit pedig elküldte különböző újságoknak, kiadóknak. Míg ő börtönben volt, a sikere egyre csak nőtt, olyannyira, hogy még büntetését is lecsökkentették, előbb szabadulhatott, a nők karjaiba. Unterweger igazi nőfaló. Szabadulása után az egyik nő vett neki kocsit, a másik fizette a benzint, a harmadik vett lakást, a negyedikkel csak dugott, az ötödiket szerette is egy rövid ideig. A monodrámában 2 operaénekes nő törte meg a színész monológjait. Ez a két nő nem csak énekelt, a gyilkos főhős életének legfontosabb női szereplőit is ők alakították. Az első nő természetesen Unterweger anyja volt. Egy fiatal prosti, aki egy amerikai katonától esett teherbe. Egyedül szült, majd lepasszolta gyerekét apjának, aki egy erdőben élt. Unterweger felnőtt, és egyszer megölt valakit hirtelen felindulásból, ezért ült 15 évet.

Szabadulása után a nőzés mellett rákapott a gyilkosság bűnös, ám édes ízére. 12 nőt fojtott meg. Nagyrészt prostikat. Több évig gyilkolhatott kedvére, majd újra lebukott. Miután lecsukták, felakasztotta magát, meghalt. Budapestre azért jött el, hogy új könyvét próbálja eladni a közönségnek, amiből-ahogyan többször is hangsúlyozta- kiderül a teljes igazság.  A darab végén elővette Macbook-ját, majd mondta, hogy ha az igazságra vagyunk kíváncsiak, akkor a Wikipédián kell megnéznünk azt a szócikket, amit Unterwgerről írtak. Felolvasta, majd mondta, hogy fele hazugság. Ekkor tudtuk meg, hogy a börtönben felakasztotta magát. Újabb ária következett. Közben Malkovich köteleket vett elő. Már a hurok a nyakában volt, amikor ezt mondta:„ Nehogy azt higgyék, a szemük láttára meg fogom magam ölni. Itt a színpadon, miközben Önök kényelmesen ülnek a nézőtéren. Elvégre este is lesz egy előadásom. Jöjjenek el arra is, hátha akkor meg merem tenni.”

Fotó: Felvégi Andrea, Forrás: Budapesti Tavaszi Fesztivál
Fotó: Felvégi Andrea, Forrás: Budapesti Tavaszi Fesztivál

Áriák és gegek

Malkovich úgy mozgott a színpadon, mintha ott született volna, ügyelt az interaktivitásra is. Zakóját egy első sorban ülő lányra bízta a darab végéig. A közönségtől kért tollat. Egy ária közben leült a közönség soraiba. A folyamatos kikacsintás, az óvatos gegek, az áriákkal (Vivalditól, Haydntól vagy Mozarttól) tökéletes kontrasztot alkotó laza mintha-otthon-lennék-egy-szál-alsógatyában játékból olyan egészet gyúrtak, amit emlegetni fogunk egy darabig. Malkovich jó, a darab nélküle talán nem működött volna ennyire olajozottan. Aki nem szereti az operaáriákat, az nem biztos, hogy annyira élvezte (volna) az előadást. Higgyék el, én sem hallgatok szabadidőmben operát, ám ez mégis működött. Mint az édes-savanyú mártás, mint Michael Jackson félfehér emberként egy darabig, mint a Monty Python Repülő Cirkusza, mint a jelzőlámpák hajnali 3-kor is a Istenhegyi úton. Kell ehhez türelem is, nem játék ez, a színház nem csak szórakozás. Hazakísér, dolgozik az emberben, elgondolkoztat.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.03.26 14:38:47Nazarin

  dzsugasvili: ha nem tetszik valami Amerikában, elmész New Yorkba, és kiordibálod a Time Square-en.

 • 2012.03.26 14:40:34dzs13

  az a bajom, hogy az index mindig utólag írja meg ezeket a szuper programokat. Mi lenne, ha lenne egy hely, ahol figyelmeztetnének, hogy x idő múlva Malkovich darab lesz.

 • 2012.03.26 14:40:38Terézágyú

  "csakúgy mint a dns felépítése és a kromoszóma mutációk, mégse hiszem, hogy el tudnád mondani bármelyiket."

  Nem, azok nem általános iskolás tananyagok.
  Azonkívül ezek a tudnivalók nem kötődnek annyira a magyarságunkhoz (tudod, ugye miről van szó), mint a helyesírás.

  "lovagolhatsz ezen te is, de csak az jön le belőle, hogy egy fölényeskedő barom vagy."

  Te meg, ahogy látom, jobbos.

 • 2012.03.26 14:41:29Juhari Zsuzsa egy hisztis kurva

  "egészen addig, amíg ki nem el nem árulta, hogy ő már 15 éve halott"

  Éljen a szép magyar fogalmazásgátlós újságírás!

  eric:
  Stílusgyakorlatok, amikor Dörner kioszt vagy 30 A4-es lapot az első sorokban ülőknek, mindenki döbbenten ül, majd Dörner megszólal:
  - Most pedig lediktálom az igazságot!
  :-)

  (Persze a Szkénében az alter színházak ennél sokkal jobban bevonják időnként a közönséget.)

 • 2012.03.26 14:42:16Nazarin

  És ez Mannstein-re is vonatkozik. Azt hiszem, egyelőre szólásszabadság van, mindenki megmondhatja mindenről a véleményét.

 • 2012.03.26 14:43:43eric

  Terézágyú: Pedig 5-es az, keress rá. A politikai részhez annyit, hogy valaha az voltam, de ez szintén nem tartozik ide.

 • 2012.03.26 14:45:31Terézágyú

  "A politikai részhez annyit, hogy valaha az voltam, de ez szintén nem tartozik ide."

  Én azt a szót sértésnek szántam... :) ahogy te a barmot.

 • 2012.03.26 14:49:25Kabbe

  hate&anger will eat you, all:)

 • 2012.03.26 14:50:14Juhari Zsuzsa egy hisztis kurva

  moks:
  Na ja, gondolom, nem ártott volna tudni angolul ahhoz, hogy értse is a nép, mit beszél a kopasz csávó a színpadon, nem elég hozzá sznobnak lenni (nem rád értettem, mielőtt félreértenéd).
  (Én egészen addig azt hittem, egész jó vagyok angolból, míg meg nem néztem a Reduced Shakespeare Company c. előadást Londonban (ebből csinálták Kálidék a S.Ö.R.-t). Talán 20%-át értettem, úgy, hogy ismerem a Shakespeare-művek nagyobb részét, persze csak magyarul).
  Aztán jártam Texasban, ahol még a bennszülött angol cimborám is elbizonytalanodott az angoltudásában, mert mint utólag bevalotta, legalább a felét ő sem értette a helyi seriff mondandójának. :-)

  Programozó agymunkát?
  Ez a hét vicce akart lenni?

  dzs13:
  Hetek óta lehetett róla olvasni a neten.

 • 2012.03.26 14:55:56malkovics jános

  Kár, hogy egy közepesen szellemes barack a fejre (amivel az új színház-régi színházban való fellépést boncolgatta), ilyen kisebbségi érzést vált ki. Gondolom, ha hazamegy az államokba, az Angyalok városában meglincselik a reptéren, mert azt merte mondani, hogy a legfontosabb paraméter LA-ben egy sikeres színházhoz, a parkolási lehetőség és a jó tömegközlekedés. Vagy érteni fogják hogy ez egy egyszerű kis fricska? Csodálkozom, hogy a monarchiás megjegyzésen még nem kezdődött el a rugózás. Emberek, több önbizalom, egészséges magyar-tudat kéne!
  Amúgy a szerep jellegéből adódóan JM kisujjból hozta amit kellett, nem nagy extra, de korrekt munka. És igen, lehet, hogy Egyed Attila vagy más karakterszínész legalább ekkorát alakítana. Csak rá sajnos nem telik meg kétszer csordultig a VÍG pár nap alatt.

 • 2012.03.26 15:08:15fetyisob

  mit tehet arrol hogy mit müvelt az usa?

  mi mit tehetünk arrol hogy amikor ide jöttünk a kárpát-medencébe az itt élöket valoszinü gyilkolásztuk?

  mindenki a saját életében kell hogy megmutassa milyen ember milyen empátiával van megáldva!
  és ebbe van beleszolása Malkovichnak! mert a világ jobbik fele ránk szolt hogy nem igy müködik a demokracia viktorka! de öt ez nem érdekelte ! na most jönnek a büntik abbol talán tanul!
  aki nem látja hogy a fityesz egy demokracia ellenes párt az szerintem hülye!

 • 2012.03.26 15:09:53TrueY

  De kár, hogy nem voltam ott. Malkovich egyik nagy kedvencem. Sajnos a Víg hírlevélben túl későn kaptam meg, hogy van ilyen lehetőség. Mondjuk 20k-t nem szántam volna rá. 2x meg pláne nem, de 5 ropiért elmentem volna. Amúgy is sokat járok a Vígbe és nagyon szeretem!

 • 2012.03.26 15:16:38eric

  terézágyú: politikai hovatartozásról ugyanúgy nem vitatkozunk ahogy zenei ízlésről sem. amúgy szégyellném ha ma is oda szavaznék ahova két éve.

  visszatérve az eredeti témához: tényleg érdekelne, hogy aki kint volt az értette az áriák szövegét? (mert ugye azokat nem feliratozták) mondjuk az is érdekelne milyen nyelven énekeltek? mert én nem hallottam ki sajnos...

 • 2012.03.26 15:32:11mrs wilkinson

  Hehe:

  David Arquette ‏ @davidarquette

  Just saw an amazing play at the New Theater by John Malkovich - Incredible!!! Part of the spring festival[link]

 • 2012.03.26 15:55:59kivasallak

  Arra azért vigyázni kell, hogy lehet bármekkora név a színpadon, ott a teljesítmény számít. Meg az, hogy ebből a néző mit kap. És sajnos ebben a tekintetben ez harmatgyenge volt. Sajnáltam és egyben örülök is. Jó beszédtéma lesz még egy ideig.

 • 2012.03.26 15:58:20Brukk

  Szegény Malkovich, szar lehet úgy élni, hogy mindent beszop, amit a kiadója mond.
  Ettől még lehet(ne) véleménye, csak akkor az legyen saját.

 • 2012.03.26 16:02:54Bencissimo

  Beszarás, David Arquette tényleg ott volt a tegnap esti előadáson!!!! :-)) És mekkora poén, hogy azt írta, hogy az Új színházban volt!! :-) Mellesleg úgy látom még mindig csak 1-2 embernek esett le, hogy amit Malkovich a színpadon mondott, az mind a darab része volt...

 • 2012.03.26 16:05:06Bencissimo

  Vágod, Brukk? :-)

 • 2012.03.26 16:10:41zsof.berg

  Na tessék. Itt egy (senki által nem vitatott) jó színész, jó előadás, mégis össze tudtok veszni. Ahelyett, hogy leülnétek együtt és 1 jó kávé mellett indulatok nélkül váltanátok meg a világot :-)[link]

 • 2012.03.26 16:23:41fénycsepp

  "Szabadulása után a nőzés mellett rákapott a gyilkosság bűnös, ám édes ízére. 12 nőt fojtott meg. Nagyrészt prostikat. Több évig gyilkolhatott kedvére, majd újra lebukott. Miután lecsukták, felakasztotta magát, meghalt. Budapestre azért jött el, hogy új könyvét próbálja eladni a közönségnek, amiből-ahogyan többször is hangsúlyozta- kiderül a teljes igazság.”

  szerintem a fenti szövegrészlet nagyobb figyelmet érdemel, mint a hozzászólók helyesírási hibái :)

 • 2012.03.26 17:46:40HiphopStar

  a betanult libsi szöveget csak elnyögte, ügyes vagy te fasz, takarodj vissza az USA-ba, ott dúl a fene nagy demokrácia, neked csak ott jó. Vén fasz.

 • 2012.03.26 17:59:57Drago Brutic

  Jáhh, elolvastam a kommenteket is. Ez az énkérekelnézést kategória. Lehet, hogy ennek az országnak tényleg Koncz Gábor és Brunner Márta színházára van szüksége.

 • 2012.03.26 18:09:37hafez

  Kedves HiphopStar, dzsugasvili és társaik: honnan ez a nagy magabiztosság arról, hogy mi folyik Amerikában? Tán éltetek és dolgoztatok ott hosszabb ideig? Ha nem, akkor miért kéritek számon Malkovichon azt, hogy ő mennyire ismeri a magyar helyzetet? Ugyanazzal a mércével mérjétek magatokat is, mint másokat.
  Ki kéne nőni már ebből a nyomorult sértettségből, hogy bárki bármit mond, az le van szarva, mert mi mélymagyar öntudatúak jobban tudjuk azt az egész világnál. Érdemes lenne elmenni dolgozni és élni azokba a bizonyos nyugati deomkráciákba, csak összehasonlítási alapként. És főleg azért, hogy megtanuljátok: tiszteletben kell tartani a mások értékrendjét és véleményét (és ez szól a magukat kurvára szociálliberálisnak tartó, de ugyanolyan csőlátású fanatikusoknak a másik oldalon is).

 • 2012.03.26 18:11:08Balt

  dzsugasvili: Így érzem én is. Tisztelem, mint elegáns és ösztönös (film)színészt - bár azért becsúsznak néha párját ritkítóan talmi filmek is... -, de ez, hogy a "a kiadója ugyanis tájékoztatta őt a fejleményekről" minden, csak nem "ösztönös" és "elegáns".

 • 2012.03.26 18:16:01Balt

  eric: Kösz a hiteles, szubjektív kritikát! (off: "új színházas" poszthoz stílszerűen nyelvtannáci: fojt.)

 • 2012.03.26 18:20:33Balt

  Yaffa: igaz, ott a pont. De hát ez a felütés: "Malkovich örül, hogy nem az Új Színházban szerepel".

  Visszavonom a Malkovich-csal kapcsolatos ítéletemet, bár a nevét adja ehhez, akárhogy is... (Unterweger ill. a kiadója bekaphassa...)

 • 2012.03.26 18:25:45Drago Brutic

  "Tisztelem, mint elegáns és ösztönös (film)színészt - bár azért becsúsznak néha párját ritkítóan talmi filmek is"

  "Ösztönös színész" Malkovich egyike a legtudatosabb amerikai színészeknek.
  "(film)színészt" Malkovich gyakran játszik a Bropadway-en, a cikk is utal erre, csak el kéne olvasni.
  "talmi filmek" Nahát, tényleg? Ez márcsak minden színésszel így van, jó filmek közé néha becsúszik rossz is. Ilyen a színészet.

 • 2012.03.26 18:33:39Balt

  Na jó, akkor ezt kielemeztük. :) Jöhet a Tankcsapda. :))

 • 2012.03.26 18:35:47Balt

  Drago Brutic: Örülök, hogy te többet láttad színpadon, mint filmen. Én nem. Ezért a zárójel.

 • 2012.03.26 18:38:49Drago Brutic

  Képzeld, Blaha Lujzát se láttam színpadon, mégis színész volt.

 • 2012.03.26 18:47:38Balt

  Pedig én kifejezetten FILMszínészként tartom számon. Lol.

 • 2012.03.26 19:12:23Drago Brutic

  Balt - Ha te annak tartod, akkor biztos úgy van. (Miért, ki vagy? Netán a New York Times kritikusa?)

 • 2012.03.26 19:52:08Félkegyelmű

  Vén szarházi. Övet sem vesz a szövetgatyájához.

 • 2012.03.26 21:19:27Anteovin

  "dzsugasvili

  Nahát, fossa össze magát, az ő országa épp tömeggyilkos háborút vív Közép-Ázsiában, a terror ellen meg az egész világban keménykedik, ha ilyen primitív lenne a hozzállásom, akkor éppen elég vaskos megjegyzéseket tehetnék rájuk, ha vendégségbe mennék. De persze ő belepofázhat a világ másik végén olyan ügyekbe, amikről fogalma nincs."

  Szerintem a színész az színész, és nem nemzetiség kérdése. Amerikai vagy magyar, tök mindegy, egy rugóra jár az agyuk, miért ne vállalhatna szolidaritást a másik iránt, ha úgy gondolja? Ezt mikor értik már meg egyes "magyarkodó" seggfejek?

 • 2012.03.26 21:57:33gyogyimogyinokedli

  Ez a sok debil pöcs eric-kel az élen jobban tette volna, ha a dörner-kocsmában múlatta volna az időt (esetleg az isipadban nyelvtan órán!!). Ha meg valaki ennyire primitív helyesírási hibát vét, jobb lenne kussolna, nem veszi jól ki magát, ha tovább veri a nyálát!

 • 2012.03.26 22:19:32cukorrépa

  lehet, hogy Malkovich az USA politikáját is utálja. mondjuk ha a magyart anyázza, szerencsésebb, ha anyázza az USÁ-ét is.

  @hafez
  "mert mi mélymagyar öntudatúak jobban tudjuk azt az egész világnál. Érdemes lenne elmenni dolgozni és élni azokba a bizonyos nyugati deomkráciákba, csak összehasonlítási alapként. És főleg azért, hogy megtanuljátok: tiszteletben kell tartani a mások értékrendjét és véleményét (és ez szól a magukat kurvára szociálliberálisnak tartó, de ugyanolyan csőlátású fanatikusoknak a másik oldalon is)."

  ez a baj, hogy két hülye oldal kiabál egymással a kommentárokon keresztül.

  az egyik "mélymagyarozik", és sose ismerné el, hogy igazából cionista szeretne lenni, a másik azt hiszi, hogy magyarnak lenni több, mint mondjuk szlovénnek lenni.

  a p*csába! legyünk büszkék arra, akik vagyunk, a többiek anyázása NÉLKÜL.

 • 2012.03.26 22:24:52KopaszMercis

  Szar volt... Es ezen az sem segitett, hogy a buzi ciganyoknak valo Uj Szinhaz eletkeptelen szarnalakjaira szaggatott egy vadi uj segglukat...

 • 2012.03.26 23:29:51Vincenzo90

  Új színház, mi? Az ő országa mit tesz a fél világgal? Nevetséges. A fasiszta Izrael legnagyobb támogatója, ők meg még büszkék is rá.

 • 2012.03.26 23:32:15Hiller Józsué

  Salamon templomáért nem ajvékoltak ennyit, mint ezért a színházért.

 • 2012.03.27 00:35:51billy reed

  dzsugasvili és a többiek: nem értitek a lényeget.
  Ez csak azt jelzi, hogy a világ boldogabbik felén pontosan tudják, hogy mi folyik itt! Mert ők figyelnek arra, ami körülveszi őket!
  És nem csak trianonozni, meg komcsizni, meg elmúttnyócévezni tudnak...
  Értitek végre? Tudják!
  És ennyit fognak tenni értünk! /Persze, jól elvagyunk mi magunkban is...javallom, olvassátok el Örkény Ungheresi c. egypercesét...Ő már akkor leírta.../
  Egyébként, míg itt néhányan a szokásos magyar alpári stílusban osztják azt észt, addig napjaink egyik legnagyobb színésze ehhez méltóan kb. két kultúrmondatot mondott el.
  Erre varrj gombot!

  Vincenzo90: Ha ennyire eleged van az USA-ból, légy következetes: no baseball sapka, napszemüveg, póló, rágógumi, popcorn, amcsi filmek, sorozatok, hamburger, Fanta ésatöbbi...

 • 2012.03.27 02:47:23Juhari Zsuzsa egy hisztis kurva

  Drago Brutic:
  Mondjuk Koncz Gábor semmivel sem rosszabb színész, mint John Malkovics.
  Ha itt is akkora filmipar lenne, mint Amerikában, ugyanolyan híres is lenne.

  hafez:
  Én éltem és dolgoztam ott, ezek szerint én pofázhatok.
  Ennek fényében is azt mondom, Malkovich szart sem tud arról, mi a helyzet Magyarországon. Illetve kb. annyit, amennyit te tudsz arról, mi a helyzet mondjuk Litvániában (pedig az még közel is van - csak ugyanolyan jelentéktelen nekünk, mint mi Amerikának).
  Az a baj, hogy te ugyanolyan politikai faszkodást csinálsz egy kultúrrovatban - már amennyire kultúrrovatnak lehet nevezni azt, ahová ilyen tehetségtelen, gimnazista stílusban, de szakmunkásképzős helyesírással megnyilvánuló firkászok írogatnak, mint a cikket jegyző nőnemű emberszabású... baszd meg, és ez lesz a jövő értelmisége? -, mint azok, akiket fikázol.

  KopaszMercis:
  Mit csinált az Új Színház?

  billy reed:
  Nem hiszem, hogy tudnák. Egy átlag magyar jóval többet tud arról, mi történik Amerikában, mint egy átlag amerikai arról, hogy egyáltalán hol van Magyarország (vagy hogy van ilyen ország egyáltalán - jellemző példa rá az a vetélkedős szőke csaj az ottani Okosabb vagy, mint egy ötödikes?-ből, aki szerint az még hagyján, hogy olyan ország van, hogy Pulyka (Turkey), de hogy olyan is, hogy Éhes (Hungary - a kiejtése, bár nem teljesen, de közel azonos a hungry szóéval), na, az tutira nem létezik).

  A napszemüveget ugyan Európában találták ki, de ami engem illet, azt sem hordok, ahogy az általad felsorolt cuccok többségével sem élek - farmert sem hordok, ezt simán kihagytad a felsorolásodból -, talán csak az amcsi filmek kivételek; nem azért, mert nem lennének ugyanolyan jók máshonnan, de azokat nem hozzák be; szólnál a filmforgalmazóknak?

 • 2012.03.27 02:50:27Juhari Zsuzsa egy hisztis kurva

  Malkovich, persze

 • 2012.03.27 02:52:54annamanna

  "majd hozzátette, örül, hogy itt lehet Budapesten, annak pedig végképp, hogy nem az Új Színházban kell eljátszania a darabot. A kiadója ugyanis tájékoztatta őt a fejleményekről. Ha nem egyedül lettem volna, akkor biztosan össze is néztem volna kísérőmmel, de nem tettem, inkább figyeltem tovább, míg a nézőtér harsány nevetésben tört ki."
  A szöveg alapján azt hittem, KINEVETTÉK Malkovichot.
  Amúgy meg az a leginkább befolyásolható ember, akinek a befolyásolás a szakmája. Az manipulálható, aki manipulál.
  Egy színésztől miért várnánk önálló véleményt? Hiszen illuzionista, illúziókat ad el.
  Miazhogy "ez Amerika véleménye"? Hogy lenne már "Amerikának" véleménye...? "Amerika" nem egy személy. Ez csak egy (vagy több) megvezetett illuzionista (manipulált manipulátor, megöntözött öntöző) véleménye, ennyi. Ki nem szarja le.

 • 2012.03.27 07:20:46Merlose

  dzsugasvili:

  "Nahát, fossa össze magát, az ő országa épp tömeggyilkos háborút vív Közép-Ázsiában, a terror ellen meg az egész világban keménykedik, ha ilyen primitív lenne a hozzállásom, akkor éppen elég vaskos megjegyzéseket tehetnék rájuk, ha vendégségbe mennék. De persze ő belepofázhat a világ másik végén olyan ügyekbe, amikről fogalma nincs."

  Hát most épp ezt tetted. Ezek szerint neked, agymosott senki fideszrobotnak lehet belepofázni a világ másik végén, olyan ugyekbe amikről fogalmad sincs, John Malkovichnak viszont nem?

 • 2012.03.27 07:34:37Merlose

  Mannstein:

  "De hogy mondhat ilyent egy idegen országban? Miért képzeli,hogy pofátlanul beleszólhat egy ország színházi életébe?"

  Azért képzeli, mert olyan kultúrából származik, ahol véleményt nem pofátlanságnak nevezik, hanem ALAPVETŐ SZABADSÁGJOGNAK! A te fajtád, épp ezt próbálja kiírtani a magyar társadalomból és visszalökni ezt az országot a kommunista diktatúra legsötétebb időszakaiba. Pont oda, amikor a rendszerrel ellentétes véleményt mondani "pofátlanság" volt az illetékes elvtársak szerint. Habzik a szátok a gyűlölettől, mert Malkovich annyit mert mondani, hogy "örül, hogy nem az új színházban kell fellépnie"? Bezzeg, ha az ellenkezőjét mondta volna, akkor most felállva tapsolnátok mind egy szálig, szóval ne magyarázz itt belepofázásról, amikor valójában nem az zavar, hogy véleményt mondott, csak az, hogy neked ez a vélemény nem tetszik! Ez a hozzáállás pedig diktatúrákban szokás, márpedig drága honfitársam annyit elárulhatok: bármennyire is szeretnétek, bármennyire is dolgoztok rajta, az biza itt nem lesz.

 • 2012.03.27 08:02:55Rodenick

  Amikor március 15-én, lengyelek jöttek tüntetni a Fidesz mellett, akkor nekik miért nem mondtátok, hogy "hogy mernek belepofázni egy idegen ország politikájába"? Hmm? Szóval ha valaki idegenként a kormány oldalán pofázik bele a dolgainkba, az rendben van, csak az a baj, ha a kormány ellen pofázik? OK, de akkor nem kell mellébeszélni, azt hazudva, hogy titeket a belepofázás zavar, miközben valójában csak annak iránya. Ez pedig szánalom a köbön.

 • 2012.03.27 08:29:57Drago Brutic

  Juhari Zsuzsa egy hisztis kurva
  "Mondjuk Koncz Gábor semmivel sem rosszabb színész, mint John Malkovics."
  Ez a hozzászólás legalább tetszett, éppen most képzelem el Koncz Gábort Valmontként a Veszedelmes Viszonyokban Glenn Close-zal. :)

 • 2012.03.27 23:48:19ezmostkomoly?

  A fojtogat valóban pontos j. Esetleg nézzétek meg bármelyik helyesírási szótárt. Tudjátok, az olyan könyv formájú, az egyiket, amelyikben én csekkoltam, jól tudom-e (jól tudtam), az Akadémiai Kiadó adta ki... De hát ez annyira jellemző itt, ebben az országban, hogy olyanok teszik helyre kurva nagy önbizalommal ugatva a másikat, akiknek dunsztjuk sincs semmiről... Mért itt lenne ez másképp?! :-o :S

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta