Programok hétvégre: homokpuzzle, kertkiállítás, wakeboard

Homokpuzzle ősbemutató

Március 23-án pénteken  és 24-én szombaton 20 órától a Szkéné Színházban

Jana Dobreva darabját, A homokpuzzle-t Király Attila rendezte. A darab négy nő történetéről szól, mind a négyen teljesen különböző karakterek. Láthatjuk a minden lében kanál anyát, akit Bánsági Ildikó alakít, a kezdetben kattantnak hitt lányát, Máriát, akit Smikó Katalin játszik, a harsány pszichológus-filozófus molett harisnyás lányt, akit Jankovics Anna alakít, és az introvertált, szorongó bírónőt, Moldvai Kiss Andrea megformálásában. A történet egy váróteremben játszódik, ahol a négy nő egymásra van utalva, együtt vannak, de mégis mindegyikük magányos. Ahogy az ajánlóban is olvashatjuk, „a szeretés, a féltés, a kétely és a csöppboldogság mind-mind ott ülnek lelkünk polcain, csupán nem látszik ki semmisem.”

15-homokpuzzle-IMG 0522
Szécsi István

Filmklub- I hate luv storys

Március 23-án 18 órától az Indiai Kulturális Központban

Az ingyenes programra mindenkit várnak, aki rajong a hazánkban kuriózumnak számító indiai filmek iránt. Bollywood péntek este az Indiai Kulturális központban elevenedik meg előttünk. A film története röviden: "Jay modern Casanova, aki sorra töri össze a női szíveket, és bár a bollywoodi filmiparban dolgozik, nem hisz a szerelemben és utálja az indiai romantikus filmeket. Simran álmodozó lány, aki csak ezekben hisz, már meg is találta álmai férfiját, Rajot, és minden vágya, hogy Bollywood sikerrendezője mellett ilyen filmek díszlettervezőjeként dolgozzon. A két fiatal első pillanattól kezdve ellenszenves egymásnak, ám a sors úgy hozza, hogy Jay-t Simran asszisztensének osztják be egy forgatáson, így hosszútávon is kénytelenek elviselni egymást… Az I Hate Luv Storys az utóbbi évek egyik legsikeresebb bollywoodi romantikus komédiája, amely nemcsak az indiai romantikus, szerelmes filmek modernizált verziója, hanem számtalan elemében azok rendkívül találó paródiája is.

Gardenexpo

Március 23-tól 25-ig a Pap László Sportarénában

A Gardenexpót hatodik alkalommal rendezik meg Budapesten. A  folyamatosan megújuló szolgáltatások és az egyre szélesebb kínálat egyre több embert vonz erre a rendezvényre. A kerti gépek és szerszámok, kerti bútorok, kültéri burkolatok mellett az árnyékolástechnika, a kültéri világítás, az öntözéstechnika, a hűtési- fűtési rendszerek, a medencék és a szaunák is helyet kapnak az expón. Minden kertbarátnak melegen ajánljuk ezt a rendezvényt.

Fotó: Gardenexpo
Fotó: Gardenexpo

Konono nº1 (Congo)

Március 24-én szombaton a Trafóban

A legismertebb  kongói zenekar, a Konono nº1 először lép színpadra Magyarországon. Az 1960-as években alakult együttes 2004-ben vált ismertté Afrikán kívül, ettől kezdve a hírük terjedt, mint a pestis: 2006-ban elnyerik a BBC Awardsot, 2007-ben Grammy díjra jelölik őket, melyet akkor nem, hanem csak 2011-ben kapnak meg, Hearbie Hancockkal közös lemezükért. A Konono nº1 tagjai az ének mellett 3 elektromos likembét (kalimbát) használnak, valamint mindenféle hulladékból előhalászott eszközt, amin dobolni lehet.

Csússz át a télből a tavaszba

Március 24-én 10 órától Mátraszentistvánon a Síparkban

Az ingyenes rendezvény egyfajta télbúcsúztató, szezonzáró havas őrület. A szervezők a megmaradt hóból, ami nem is kevés, hószőnyeget és egy kis funparkot készítettek, ahol ráadásként egy több száz köbméteres tó is várja az extrém sportok rajongóit. A kiépített pályán/hószőnyegen/tavon bárki, bármivel le- és keresztülcsúszhat, legyen az síléc, snowboard, wakeboard, vízibicikli! Dresscode: bikini & boardshort.



Oszd meg másokkal is!
Érdekességek