Újra kinyit a Zöld Pardon

A tervek szerint április 20-án, a Rákóczi híd budai hídfőjénél nyitja meg kapuit a Zöld Pardon.

„A Zöld Pardon története folytatódik, mert folytatódnia kell” - 2011 őszén ezekkel a szavakkal zárult a Zöld Pardon utolsó szezonja a Goldmann György téren. Az azóta eltelt időszakban számos híresztelés jelent meg a hely további sorsáról, amelyeket a ZP az alábbiakban kíván tisztázni. A Zöld Pardon megerősíti, hogy várhatóan 2012. április 20-án újra megnyitja kapuit a Rákóczi híd budai lehajtójának északi oldalán.

„A szeptemberi szimpátiatüntetés arra hívta fel a figyelmet, hogy a Zöld Pardonra igenis szüksége van a közönségnek és nagyon sokan szeretnék, hogy legyen folytatás. Ezért egyértelmű volt számunkra, hogy új helyszínt kell keresnünk” – fogalmazott Kővári Zsuzsanna, a Zöld Pardon Kft. ügyvezetője a kedd délelőtti sajtótájékoztatón.

Az új környezet kiválasztásánál kiemelt szempontként merült fel, hogy a tulajdonosok és a munkatársak egyaránt úgy érzik, a Zöld Pardon Újbudához tartozik. Ezt támasztja alá a ZP lehetséges új helyszínére kiírt internetes rajongói szavazás is, amelyben toronymagasan a XI. kerület végzett az első helyen. Az üzemeltetők szerint a Petőfi híd lenne a tökéletes helyszín, de Rákóczi híd budai hídfőjét is alkalmasnak tartják a megújult ZP helyszínéül. A szóban forgó terület nem önkormányzati tulajdonban van (egy portugál magáncégé), és ez kizárja, hogy a Zöld Pardon sorsa a továbbiakban politikai döntésektől függjön.

A Zöld Pardon vezetősége reméli, hogy az újbudai önkormányzat – korábbi ígéretéhez híven – támogatja a fiatalok biztonságos szórakoztatása iránt tett törekvéseiket, számít a helyhatóság együttműködésére és elvárja a tiszta, átlátható bánásmódot és problémakezelést, hiszen a célok közösek. „A Zöld Pardon – ahogyan eddig is – most is mindenben eleget fog tenni a törvényi előírásoknak, ezért reméljük, hogy a működéshez szükséges hatósági engedélyek kiadásának az önkormányzat részéről nem lesz akadálya” – mondta Kővári Zsuzsanna.

Kara Misa (Magna Cum Laude), Szepesi Mátyás (ZP programigazgató), Kővári Zsuzsanna (ZP ügyvezető) és Mező Misi (Magna Cum Laude) a sajtótájékoztatón
Kara Misa (Magna Cum Laude), Szepesi Mátyás (ZP programigazgató), Kővári Zsuzsanna (ZP ügyvezető) és Mező Misi (Magna Cum Laude) a sajtótájékoztatón

A Zöld Pardon új létesítményeit is úgy tervezi kialakítani, hogy a zajterheléssel kapcsolatban semmilyen aggály ne merülhessen fel a környék lakói részéről. A leendő koncertek helyszínétől nemcsak a legközelebbi lakóházak vannak jókora távolságra, de a színpadot is úgy szeretnék felépíteni, hogy ne a lakóházak és irodaépületek, hanem a Rákóczi híd felé nézzen. Új szolgáltatásként egy saját buszjáratot is szeretnének indítani, amely 100 forintos viteldíjért szállítja a vendégeket a ZP és az éjszaka is közlekedő 4-es 6-os villamos megállója között.

Oszd meg másokkal is!
Mustra