#VILÁGOM

Szerelmes haknit nyom Rékasi és Détár

2012. március 17., szombat 20:15 |

Az ember már-már azt hinné, hogy a hagyományos értelemben vett haknizásnak befellegzett, ennek ellenére még Budapesten is aranykorát éli. Telt ház előtt lépett fel Rékasi Károly és Détár Enikő szerelmes haknijával a Városmajori Garden Étterem és Színházban.

A meghívóban a következő állt: „Te meg én – Détár Enikő és Rékasi Károly estje az emberi élet legfontosabb pillanatairól, versekkel és slágerekkel”. Nagyon kíváncsiak voltunk, a celebpár hogyan viszi színpadra az emberi élet legfontosabb pillanatait. Bevallom, kicsit azért bíztam abban, hogy egy igazán plasztikus performansz tanúi lehetünk. A születéstől egészen a halálig vérrel, verítékkel. Ehelyett csupán annyi történt, hogy a Városmajori Garden Étterem és Színház bejárata amolyan féregjáratként, egy 80-as évekbeli kistarcsai művházba vezetett - furcsamód a bárpult 2020-ban landolt, már ami az árakat illeti.

Leültünk az asztalunkhoz, amit egy nagyon kedves idős házaspárral osztottunk meg. Nem kellett sokat várnunk, míg feltűnt a sztárpár, pontosan kezdtek. A picike színpad az étterem kellős közepén áll, ami már csak azért sem túl jó húzás a tervezőktől, mert rengeteg oszlop veszi körbe, melyek tisztességgel kitakarták a produkciót a közönség egyharmada elől. Többek között én is kénytelen voltam flamingó pozícióban végig nézni az előadást, aminek persze azért minden perce megérte a nyakizomhúzódást.

 

Détár és Rékasi végre a színpadon álltak, és elkezdődött a mulatság. Egy 60 percbe sűrített általános iskolás alternatív irodalom órát láthattunk, amiben volt egy kis általános iskolás anyák napja is: a színészek ugyanis azokat a memoritereket adták elő, amiket nekünk is meg kellett tanulnunk a középiskola előtt. Felcsendült Móricz Zsigmond Iciri-picirije, Weöres Sándor Buba éneke, József Attila Mamája, Petőfitől is nem egy vers, de akkor estünk igazán kétségbe, amikor Détár rázendített azokra a gyerekdalokra, amiket én még bakeliten hallgattam a piros kezeslábasomban, a számban cumival.

A Pancsoló kisgyerek című dalocska közben Rékasi adott az interaktivitásnak is, elővett egy pöttyös piros labdát, és Dévényi Tibi bácsiként dobálgatta a közönségnek, míg felesége a hangjával dolgozott meg a gázsiért. A páros nem bakizott egyszer sem, az összes verset nagyon jól tudták - ezt tényleg azért mondjuk, mert mi is fejből tudjuk ezeket a verseket. Rékasi a Barátok köztös Bartha Zsolt és a szőke Petőfi volt egy személyben, vörös felesége pedig egy huszonéves testébe bújt 48 éves nőként úgy ugrált a színpadon, mint egy bájos kis hegyi zerge. Ott ültünk letaglózva, ők pedig csak húzták a 30 éves rétest, mindezt úgy, mintha valóban a világot váltanák meg, a közönség pedig élvezte, különösen az idős házaspár az asztalunknál.

Az előadás végén Détár elmondta, hogy már 8 éve hakniznak ezzel a műsorral, és kirobbanó boldogsággal tölti el őket, hogy még mindig aktuális, és eladható a portékájuk. Ennek mi is nagyon örültünk. Miután kifizettük a csillagászati léptékű számlánkat, szépen lassan visszatértünk a jelenbe, majd az általános iskolás versekkel a fejünkben nyugovóra tértünk.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta