#VILÁGOM

Ezektől mindenki elhülyül: nagy tinimagazin teszt

2012. március 10., szombat 20:51 |

Mindannyian olvastuk annak idején a Bravót, voltak akik a Popcornt vették, sokan a 100x Szépért rohantak a trafikba suli előtt. Persze az Ifjúsági Magazint is ismerte az összes lány az osztályból. Elolvastuk a mai tinimagazinokat, kíváncsiak voltunk, most mivel tömik a fiatalok fejét.

Régen minden jobb volt, persze, ezt nagyon jól tudjuk. Ez lehetne a 2010-es évek szlogenje is akár, de azért még bízunk abban, hogy nem ez lesz. Kíváncsiak voltunk, mivel tömik a fiatalok fejét azok a tinimagazinok, amikre mi is spóroltunk a zsebbpénzükből annak idején. Nem nagyon van új a nap alatt, még mindig létezik az IM, a Bravo, a Bravo Girl!, a 100xSzép és a Popcorn is, de egy új szereplő is akad a mezőnyben, a Total Girl című magazin. Összeállítottunk egy listát, ami alapján elemezzük a magazinokat: ár, címlap, főszerkesztő levele, bulvárhírek, szex és felvilágosítás.

Bravo- Szárok, sztorik...Neked!

BRAVO2012 februari

A havonta megjelenő magazin ára 465 forint.

Címlap: Egy brit fiúbanda mosolyog az arcunkba, mellette olvashatjuk, hogy 4+2 posztert is rejt a Bravo, alatta pedig azt, hogy Matt részegen csinált botrányt (nem tudjuk, ki is az a Matt). Továbbá Lady Gaga dalaiban ördögi üzeneteket véltek felfedezni, címlapra kerüt még egy kép a Jedward nevű formációról, a pop-ikrekről. Végül pedig egyfajta lábjegyzetként azért megemlítik, hogy Vámpírnaplók rovatukban az egyik vámpír életében az első a szerelem.

Főszerkesztő levele: Illés Csaba főszerkesztő nem köszönti az olvasókat, helyette átadta a megtisztelő feladatot ToMinak, az Anti Fitness Club egyik tagjának, aki ezt írja: „Helló! Naptárunk szerint az utolsókat rúgja a tél, bár szerintem a java még hátra van. Nem kizárt, hogy lesz itt még eget verő havazás, úgyhogy ne rejtsétek el a szánkókat! Kicsit felborult a rendszer. Hallottam olyan szerencsétlen gólyáról, aki vesztére már visszatért Afrikából, szakadatlanul melegszik a Föld, olvad a sarki jég. 2012 ide vagy oda, szerintem a világvége csúszik még egy kicsit-de ha nem figyelünk oda, látható közelségbe kerül...”

ToMi meteorológiai és látnoki képességei egyszerűen zseniálisak, röpke 5 mondatban felvázol mindent, ami aktuális és igazán fontos. Nem lehet könnyű most tininek lenni.

Bulvár: A magyar tinik megtudhatják, hogy a One Direction fiúcsapat tagjai milyen csajokra buknak. Saccra egyikük sem nagykorú, de hát ez mégis ki a francot érdekel? Justin Bieber szeret síelni, Kristen Steward ugyanazt a magassarkút többször is felvette, az X-faktoros szárok után Katy Perry jön, majd még egy rakás csókolózó celeb, akik közül senkit sem ismerünk. Ezt követően egy dupla oldalon taglalják, mennyire fontos Paul Wesley-nek a szerelem, de azt is megtudhatjuk, hogy Paul egy vérfarkasos sorozatban pucéran dugott. Köszönjük az infót!

Ezután következik Adam Lambert, a botránykirály. Olyannyira az, hogy képes volt még a nagy Lady Gaga szülinapi partiját is megtorpedózni. Iszik, erőszakoskodik, kihúzza a szemét fekete szemceruzával, szóval igazi sztár, kétség nem fér hozzá. Ezután Rihanna seggéről és stílusérzékéről olvashatunk. Katy Perry szakított faszijával, Robert Pattinson új filmjében MILF-ekkel kufircol. Már rettenetesen fáj a fejünk a sok teljesen felesleges információtól, de ekkor tarkón vágnak minket még 2 X-faktoros fiúcskával, és egy háromtagú no name fiúcsapattal, majd jön a megváltó SP! Két oldalon keresztül magyarázza SP rajongóinak, miről is szólnak dalai. Itt egy példa: Szállj! című dalát a következőképpen interpretálja: „A zenei alapját egy héttel az előző albumom megjelenése után szereztem, de csak 2011 novemberében született rá a szöveg. Ha van depizős dal a lemezen, akkor ez az. Hajlamos vagyok magamba fordulni, és amikor ezt a szöveget írtam, minden eddiginél jobban magam alatt voltam. Tele van elkeseredettséggel, hogy tök mindegy, mit csinálok, úgyis elfelejtenek, és ha egyszer eltűnök, nem marad utánam semmi.”

SP-nek azt javasoljunk, csináljon sok-sok gyereket, úgy egészen sokáig emlékezni fognak rá. Legalább a gyerekei. Ezután megtudjuk, hogy Lady Gaga maga a sátán. Kis pihenő következik a 4+2 poszterrel (Katy Perry, AFC, Children of Disttance, LMFAO), de nem nézelődhetünk sokáig, mert rögtön az arcunkba csapják a molett Adele-t, aki végre boldog, majd a legújabb Disney-sztárt, Zendaya Colemant, aki „imád pörögni”. A címlapon már beharangozott csúcsfejű hülyegyerek-ikerpár -a Jedward- ad tippeket, arra vonatkozóan, hogyan ne égjünk be tehetségkutatókon, és azt is megnézhetjük, hogyan villantottak a celebek mostanában.

Szex: Végre elérkeztünk a várva várt Szex, szerelem, gyengédség rovathoz! Az általános iskolás korosztályt megcélzó magazin tippeket ad, hogyan dobhatnák fel szexuális életüket a tinik. „Mindig legyen rend a szobádban, cserléd le a 101 kiskutyás ágyneműt valami narancssárga selyemre!” Majd jön az utolsó döfés: az áltsulis korú gyerekeknek ezt javasolja a Bravo: „A jó szex olyan, mint az ütős interjú három alapfeltétele: odafigyelés, reagálás, ritmus. Férfiaknak (!): ha párszor végigmorzsolod az ábécét orális szex közben, nagyot nem tévedhetsz.”

Sajnos sokkal kevesebb kérdést tesznek fel a tinik a szexológusoknak, mint régen: ebben a számban is csak 3 aggódó tini várt tanácsot: a testét szégyellő lány, az a kislány, akinek fél éve késik, és egy aggódó szűz, aki attól fél, hogy terhes.

Összegzés: Egészen elképesztően sok információ van ebben az újságban, persze számunkra mind haszontalan, semmitmondó infó, leginkább sztárpletykákról van itt szó. Színes, vibráló, tömény, épp, hogy nem kaptunk tőle epilepsziás rohamot. Egyetlen értelmes cikk sincs benne számunkra, a tiniket mintha síkhülyének nézné a Bravo. Azonban nem véletlenül a Bravo a piacvezető tinimagazin kategóriában, Facebook-oldalukat 57 ezren lájkolták. Elképesztő, hogy a legminimálisabb erőfeszítéssel több száz lájkot is be tudnak zsebelni, erre zseniális példa a következő bejegyzés, amit 98-an lájkoltak. A bejegyzés 12 leütésből áll: „PÉNTEK!!! :)”.

IM- A te világod!

im

A magazin 495 forintba kerül.

A címlap: Demi Lovato mosolyog ránk, szerencsére más fotó nincs a címlapon, csak infók arról, mire számíthatunk, ha ki merjük nyitni az újságot.

A főszerkesztő levele: A főszerkesztő helyett az egész Im Team köszönti az olvasókat: „Az Im-fanok tutira vágják, hogy az IM már 47 éve segíti az olvasókat, 2003-tól pedig minőségi glossy magazinná alakultunk, és azóta is az IM az első számú tinimagazin...Unalom? Az Im-fan nem ismeri ezt a szót- főleg miután kipróbálta az új fitt-őrületet, a cheerobicot!” Már tudjuk, hogy nem leszünk IM-fanok.

Bulvár: Lady Gaga, Eva Mendes, Emma Stone, Madonna, Justin Biber és Timberlake, Elton John, a címlaplány, Demi Lovato, Selena Gomez, Zac Efron, Liam Hemsworth, az elmaradhatatlan Robert Pattinson és a kötelező Katy Perry, majd a jóseggű Rihanna jön, de ezzel szerencsére vége is a celebezésnek - ez a lista viszont meglepően hasonló a Bravo celebtémáihoz.

Szex: Életvezetési- és szexuális tanácsokból annál többet kap a tini. A Szexakták című rovat alcíme a Kisért a múlt. A témában 4 fiút szólaltatnak meg, egy 16, egy 17 és két 18 éves fiút. Az azért elgondolkodtató, hogy egy 16 éves fiút hogyan is kísérthet a múlt, mármint szexuálisan. A 16 évesről kiderül, hogy imádta volt csaját, a szex is nagyon jó volt, de otthagyta másért. Viszont a 16 éves fiúcska már lenyugodott, hiszen megtudta, hogy volt barátnője mostani pasija nem nagyobb „szexgép” nála. A 17 éves Peti hármasban szexelt a csajával és egy másik fiúval. A 18 éves párosból az egyik kapott szülinapjára egy csajt, akit megdughatott szabadon, a másik pedig neten keresett magának szexpartnert. A következő rettenetesen érdekes cikk arról szól, mit tegyenek a 18 év alattiak, ha a pasijuk pornófüggő. De találunk tippeket arra is, hogy mit ne csináljuk, pontosabban, mit ne csináljanak a tinik az ágyban a pasijukkal szex közben: az IM szerint nem szabad fadarabnak tettetni magunkat az ágyban, és nem szabad joystickként rángatni a partner nemi szervét. Szerencsére azt is megtudjuk, hogy a világ legnagyobb orgiáján 250 önkéntes pár vett részt, a kullancs pénisze pedig 42x nagyobb is lehet, mint az állat testhossza - ez durva elszámolásnak tűnik, de higgyük el..

Összegzés: A legijesztőbb, hogy az általános iskolás lányokat úgy kezeli az IM, mintha felnőttek lennének. A lap 82 oldalán alig találtunk használható, érdekes, vagy szórakoztató írást. Igaz, itt kevesebbet olvashattunk a celebekről, de annál több butaságot találtunk a szexről, és annál több suta életvezetési tanácsot próbáltak ránk, pontosabban a tinikre tukmálni. Az IM Facebook-oldalát közel 20500-an lájkolják. A szerkesztők cuki képeket pakolgatnak ki, hasznos információkat nem találtunk, csak félpucér pasikat, viccesnek szánt képeket, és rengeteg kisállatos fotót, amit akár több százan is lájkolnak.

100xSzép- Kívül-belül pont, mint te

100xszép

A tinimagazinért 375 forintot kérnek el.

Címlap: Ian Somerhalder véreres szemekkel mered ránk a címlapról, egy kicsi fotót látunk Justin Bieberről és Selena Gomezről, továbbá két képet azokról az autogramkártyákról, amiket a magazin rejt (Lolától és a Pattinson- Steward párostól), a többi csak ajánló a tartalomból.

A főszerkesztő levele: Ebben a magazinban is az egész szerkesztőség köszönti az olvasókat, hamarosan kiderül, miért nem a főszerkesztőasszony. „Habár 2012-re sokan világvégét jósoltak, a 100xSzép szerkesztőségében ez az év kezdete a születésről, mi több az újjászületésről szól. Hiszen alig pár hete főszerkesztőnk, Vituska Ildikó életet adott első gyermekének!” Nagyon örülünk, és ez a hír valóban nagyon fontos információ a lap célközönsége számára. Megszült a főszerkesztő, talán a következő számból azt is megtudhatjuk, milyen büdöset kakil a kis expocaklakó. Már nagyon várjuk az új 100xSzépet!

Bulvár: A kötelező Robert Pattinson, Justin Bieber, Selena Gomez, Mila Kunis, és a szétszívott szemű címlapvámpír, Ian Somerhalder után Fejős Évát ajánlják a tízenéveseknek könyvtippnek, majd jön Katy Perry. A celebfelhozatalból egyedül Fejős lepett meg minket, de a magazin stílusából kiindulva akár VV Alekosz legújabb könyvét is ajánlhatták volna.

Szex: A 100xSzép egy dupla oldalon taglalja, hogyan is „használjuk a pasit”, cuki kis ábrákkal használati utasítást olvashatunk a 18. és a 19. oldalon. A 8 tippből csak egyet ragadnánk ki: „Különleges felszerelés- Mi a helyzet a pénisszel? Egyet fizet, kettőt kap: nem csak egy nagyszerű barátot nyertél, hanem megkaptad hozzá még a legjobb barátját is!” Vagy mi vagyunk túl öregek, vagy tudatlanok ezen a téren, de ezt nem nagyon értjük. Ha megkaptuk a pasit, akkor örüljünk annak is, hogy van neki pénisze? Vagy örüljünk annak, hogy a megkaparintott pasi legjobb barátja a pénisze? Nem tudjuk.

Találunk még egy szerelmi jóslást is a lapban. Dobókockával jósolhatjuk meg, mit érez irántunk szerelmünk. A tinik a 100xSzépbe is beküldhetik kérdéseiket a szexszel kapcsolatban. Egy 14 éves lány attól tart, hogy leszbikus, hiszen sokszor álmodozik egyik osztálytársnőjéről. Egy 15 éves kiscsajnak nem jön össze a szex a barátjával, pedig már egyikük sem szűz, a 16 éves Zsuzsi pedig azért panaszkodik, mert a barátja pornót akar vele nézetni. A következő oldalon a biztonságos szexről olvashatunk, majd, ami végképp kicsapta a biztosítékot, a Sminkeld magad idősebbre című cikk. Egy 13 éves kislányt sminkelnek ki úgy, hogy 18 évesnek nézzen ki. Így persze már vehet alkoholt, cigit, és szabadon szórakozhat éjszaka. Köszönjük 100xSzép!

Összegzés: A Sminkeld magad idősebbre írás után már ment volna a kukába rögtön az újság, de még találtunk egy nagyon szórakoztató tesztet ezzel a címmel: Miért idegesítenek a szüleim. A 100xSzép olyan értékeket közvetít, melyekhez a tini célcsoport még nagyon fiatal - mi meg teljesen lehülyülünk tőle. A 100xSzép tinimagazint a Facebookon több mint 1000 ember lájoklta már. A szerkesztők a Facebookon keresztül napi kapcsolatot tartanak fenn az olvasókkal, itt tették közzé pl. azt a fontos információt is, hogy újra indul a „SEX MAIL”, ahová bárki elküldheti szexszel kapcsolatos kérdéseit, hogy a következő számot olvasva a többi olvasó egy jót röhöghessen.

Total Girl

total girl

A mezőny legdrágább magazinja 799 forint, pedig csak 42 oldalas.

Címlap: Bella Throne mosolyog, de itt van Muri Enikő és Kate Perry is, aki nélkül nem tinimagazin a tinimagazin.

A főszerkesztő levele: Mivel az újságnak nincs főszerkesztője, ezért a szerkesztők köszöntik az olvasókat: „Tesztünkből például azt is megtudhatod, mennyire vagy partiarc, sőt, ötleteket is adunk, hogyan szerezz egy felejthetetlen estét a barátaid számára. Na de miként készülj a vendégvárásra? Nos, ehhez is adunk frizuratippeket... Hatalmas ölelés: a Total Girl szerkesztősége”

Bulvár: A csipkével fedett arcú Lady Gaga után a zöld hajú Lady Gagát is megcsodálhatjuk, majd a hamvas pofijú Justin Biebert szövetkabátban. A pinkben feszítő Paris Hilton és a deszantosnak öltözött Usher sem maradhat ki a szórásból. Emma Watson öltözködési stílusát egy oldalon és 4 összetett mondaton keresztül taglalják, majd találunk posztereket Kocsis Tiborról, Demi Lovatóról, Muri Enikőről és Sterling Knightról is. A címlaplány Bella Thorne-ról 3 hosszú oldalon át olvashatunk. Majd egy dupla oldalon keresztül csodálhatjuk, Muri Enikő hogyan énekelt, sírt, nevetett az X-Faktorban. VV Béci és Lola is helyet kap a magazinban.

Szex: A Total Girl című lapban nem találunk egy szextippet sem, viszont sütirecepteket, ultraciki sztorikat igen.

Összegzés: Vétek kiadni ezért a lapért 799 forintot, még 79-et sem ér. Szinte csak fotókból áll, és a cikkek 95%-át a német anyaújságtól kaphatta a kreatív szerkesztőség ajándékba. Ehhez csak fordítók kellenek. Ennél ócskább lapot nem igazán láttunk, viszont a magazinhoz mellékelt lila pónihajtincseknek nagyon örültek a szerkesztőségben. Az ócskaság non plus ultrája a tinilap Facebook-oldala is, ahol a lelkes szerkesztők ugyan nem tartják az olvasókkal a kapcsolatot, csak kitesznek néha egy-egy képet körömlakkokról, kisállatokról, olyan agyzsibbasztó leírásokkal, mint: „Én tényleg nem tehetek róla, a tanár szenya kérdéseket tett fel..... :)))”. Mindezt egy magányos kölyökkutya képéhez írták. Egy kisegérről készült képhez pedig azt írja a lelekes szerkesztő, hogy „Hétfő, suli :((((”. Erősen elgondolkodtató, a Total Girlt álatlános iskolások szerkesztik?

Bravo Girl! - Csak csajoknak

bravo girl február

Az 58 oldalas magazinért 495 forintot kérnek.

A címlap: Csakúgy, mint a sima Bravónál, itt is megfájdult a fejünk már a címlap láttán. Zsúfolt, irritáló színekben pompázik, de legalább Justin Bieber és Selena Gomez cukin pózol rajta.

A főszerkesztő levele: A főszerkesztő helyett Suzie köszönt mindenkit, aki minden bizonnyal a főszerkesztő helyettese, Palcsek Zsuzsanna. Így kezdi: „Helló, girlök! Februártól már mindenki várja a tavaszt, mert ahogy melegszik az idő, úgy hevül a flörtölési kedvünk. Egy tudományos vizsgálat bebizonyította, hogy a legnagyobb szerelmek tavasszal születnek, így jó eséllyel pályázhatunk arra, hogy Ámor nyila szíven talál minket. Hogy véletlenül se szalaszd el a lehetőséget, a Bravo Girl!-ből megtudhatod, mivel lehet elcsábítani a fiúkat, hogyan dekódolhatod a szerelem nyelvét, és persze a szerelmi esélyeket is kivesézzük... ciao: suzie.” Mi, girlök ekkor már legszívesebben magát suziet veséznénk ki, de inkább elszívunk egy cigit, majd belevetjük magunkat a sok okosságba, amit ez az értékes szaklap rejt. Elszívtuk a cigit, jöhet a móka.

Bulvár: Justin Bieberről és bájos kedveséről 2 oldalon át olvashatunk, majd azt is megtudjuk, hogy Bieber saját vádlijára a keresztfán szenvedő Jézus arcát tetováltatta. Adele szerelmes (még mindig), Beyoncé megszült, Rihanna pihen (már megint), Katy Perry szakított Russel Branddel, Britney Spears és Lindsay Lohan barátnők, Lady Gaga szerelmes, de olvashatunk a Total Girl címlaplányról, Bella Thorne-ról is, majd találunk posztereket a Vampírnaplók sztárjairól, Demi Lovatóról, és a rosszfiú Adam Lambert-ről is. Már majdnem kétségbeestünk, hogy a Bravo Girl! nem ad hírt Robert Pattinsonról, de szerencsére mégis olvashatunk róla ebben a lapban is.

Szex: Nagy meglepetésünkre, a Bravo Girl!-ben nincsenek szextippek, sőt egy szót sem ejtenek a szexről. Helyette megtudhatjuk, hogy a tinifiúk 90%-a kamuzik a csajának, link, bunkó, és csak azért van a lánnyal, hogy jól megdugja.

Összegzés: Hiába próbálja a magazin felvenni a JOY stílusát, egyszerűen még a nyomába sem léphet, pedig a JOY sem szerepelt túl fényesen a női magazin tesztünkön. Félelmetes, mennyi hülyeséggel tömik a tinilányok fejét. A celebek az abszolút példaképek, a fiúk hülyék, a drága ruhák menők, ennyi derül ki ebből a magazinból. Természetesen mindezt úgy, hogy sík hülyének nézik a lányokat. A magazin Facebook-oldalát 6000-ren lájkolják. A szerkesztők itt is kiraknak időnként egy-egy képet, vagy éppen videót, amit kedvükre lájkolhatnak a rajongók. Az olvasók a Bravo Girl! üzenőfalán tudatják a szerkesztőkkel, milyen plakátokat, cikkeket szeretnének látni a következő lapszámban. Ezekre a kérésekre a magazin szerkesztői nem reagálnak.

Popcorn

popcorn

A Popcorn ma 375 forintba kerül, ami viszonylag baráti ár a 42 oldalért, szemben a szintén 42 oldalas Total Girl című magazinnal.

Címlap: Ha kezünkbe vesszük a Popcornt, akkor rögtöjn Avril Lavigne durcás képét láthatjuk, de itt van még a popikerpár, a Jedward, egy sátáni fotó Lady Gagáról, majd a 4+2 poszter kicsinyített mása köszön vissza a címlap alján. (Miért egyszerűbb azt írni, hogy 4+2, mint azt, hogy 6?)

A főszerkesztő levele: A magazin főszerkesztője az a Vituska Ildikó, aki a 100xSzép magazin főszerkesztője is egyben. Mint megtudtuk a 100XSzép beköszönőjéből, Vituska most szült, ám ennek ellenére mégis van energiája ahhoz, hogy 2 tinimagazin főszerkesztője legyen. A 100XSzéppel ellentétben a Popcornba tudott rövid ajánlót írni. „Avril Lavigne hónapok óta várt, tervezgetett és álmodozott a jövőjéről, a szerelemről, hiszen készen állt arra, hogy elkötelezze magát. Biztosan elképzelte az eljegyzést, az esküvőt, és szép álmai voltak, de sajnos neki nem adta meg az élet, amire várt. Párjával végül különváltak útjaik". A kilencedik hónapban bizonyára sokkal több energiát fektet a nő saját magába és születendő gyermekébe, mint bármi másba, így történhetett ez Vituskával is, aki ezt a 10 soros közhelybetyárkodást tudta csak összehozni.

Bulvár: A Popcorn csak a bulvárról szól, a celebekről. Ez régen sem volt másképp. A kötelező Justin Bieber-Rihanna-Robert Pattinson szentháromságon túl még olvashatunk Beyonce kislányáról, a Unique várandós énekesnőjéről, és persze arról is, hogy Avril Lavigne-nek mennyire szarul sült el a 2011-es év. Elmélyedhetünk Aura Dione popénekesnő életében és Lady Gaga drogos múltjában. A 4+2 poszteren pedig Rihanna, Beyonce, Zendaya Coleman és Bella Thorne, a Rammstein, és Lian a One Directionból szerepel.

Szex: Hála a magasságosnak, a Popcornban sincsen szexrovat, elvégre ez a magazin a celebekről szól, azokról, akiket a tinik zabálnak.

Összegzés: A Popcorn okozta a legkevesebb csalódást. Egyrészt azért, mert nem vártunk túl sokat ettől a laptól sem, másrészt azért, mert itt legalább volt valami, ami ha minimálisan is, de izgalmas. Ez volt az a cikk, amiben arról értekeztek, Lady Gaga mekkora narkógép. Lenyűgöző, hogy mennyire aktív a Popcorn szerkesztősége a Facebookon, közel 2300-an lájkolták már a magazint. A rajongók a tinimagazin üzenőfalán fogalmazzák meg kéréseiket, többségük arról szól, kikről szeretnének posztert látni a követekző számban.

A teszt során számunkra kiderült, hogy a magazinok főszerkesztői teljesen hülyének nézik a fiatalokat, és valószínűleg okkal teszik ezt, hiszen az adott magazinokat a mai napig árusítják a trafikokban, ebből következik, hogy valaki meg is veszi őket. A konklúzió a következő: nem szívesen lennénk most tinik.

Közvetítenek értéket a mai tinimagazinok?

 • 1249
  Soha nem engedném, hogy a gyerekeim ilyeneket olvassanak!
 • 314
  Értéket nem közvetít, de a trendeket leaglább nyomon követhetik a mai tinik.
 • 521
  Régen sokkal jobb volt az összes újság, volt benne érték.
 • 3420
  A tini magazinok nem azért vannak, hogy értéket közvetítsenek, régen is egy rakás szar volt az összes.
 • 234
  Igen, sok értékes és hasznos dolgot olvashatnak a mai tinik ezekben a lapokban.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2012.03.11 09:39:14rhubarbjelly

  Mennyivel jobbak vagy rosszabbak, mint a blikk és bors meg társai? Kivéve, hogy azokban a felnőtteket hülyítik.

 • 2012.03.11 10:09:10studkell

  A szerzőnek: a gondolatjelet ne kötőjelként használjuk már! Mondjuk - valahogy - így kéne.

 • 2012.03.11 10:12:22keptelen kepkeret

  Oooo regen az osidokben meg IM-el farasztottam magam,de mivel a sok baromsagot mar nem birtam vegigolvasni,jott a Cosmo-es ment is ugyanazzal a sebesseggel:-))Engem megdobbent,h koromobeli 30-as nok meg kepesek Cosmot olvasni,de tenyleg.Mondjuk en a Szex es New York reszeit sem birtam vegignezni,velhetoleg ez arra vezetheto vissza h nem erdekel a divat(csak bemegyek es megveszem ami tetszik,felesleges rola beszelni),tovabba sosem baratkoztam lanyokkal:-))Kb.2 magazint olvasok manapsag az egyik a Psycholgies,a masik pedig a Marie Claire,ami nyilvan nem egy New Scientist szinvonal,de elvetve vannak benne jo kis cikkek,amik tulmutatak azon,h ki es milyen cipot vett fel:-))Viszont,nem nezem le azokat aki megmaradtak Cosmo rajongoknak,mindossze csak nem ertem oket:-))

 • 2012.03.11 10:19:46Edward Nygma

  Jéé, ezek az újságok még léteznek?!

 • 2012.03.11 10:20:01Müszélia

  valaha olvastam bravót és még szerettem is. ég a pofám.

 • 2012.03.11 10:39:35Fenimore

  Én tinikoromban nem kaptam ilyen magazinokat a szüleimtől (általános iskolában nagy divat volt, bár nem mi voltunk a célközönség). Anyukám belelapozott és úgy döntött, hogy nem. Igaza volt! Utána gimiben vettem pár IM-et, de unalmas volt, egyben-kettőben olvastam használható dolgokat, de nem jellemző. Azóta a helyzet tovább romlott, valamelyik nap ismét a kezembe került egy unokahúgom újságja, és elhűlt a vérem a rengeteg szeméttől.

  A teszttel egyetértek, különösen a "Sminkeld magad idősebbre" cikken akadtam ki... félelmetes. Az tuti, hogy nagyot változott a világ ebben, és kárára. Tanár vagyok, látom, ismerem a diákjaimat. Megdöbbentően üres, tartalmatlan és gyors életet él némelyik, olyat, amit egész biztosan bánni fog egyszer.
  Ma már nem trendi gyereknek lenni, fiatal felnőttnek trendi lenni. Aki fogyaszt. Fogyaszt filmet zenét, sminket, divatot, és igen, szórakozik. Egyre korábbra tolódik ez a kor. Amúgy azért kár a lapokra kenni, szerintem ők csak trendkövetők ebben. Régen ha egy kétségbeesett tini beírt a "válaszol"-rovatba valamilyen hülye kérdést, akkor tényleg onnan akarta tudni, mert nem tudta kitől megkérdezni, de ma már kettőt kattint a kölyök a neten és mindent megtudhat, és még annál is sokkal többet. Ez pedig megállíthatatlan, a neten nincsen szerkesztő, aki úgy dönt, nem tesz ki valamit...
  Ezeknek a lapoknak a nettel kell lépést tartaniuk, az pedig iszonyú kegyetlen meló. Rengeteg olvasót vesztettek, mert ugyan ki fog kiadni 500 forintot egy lapért, amiben olyat olvashat, ami neten fenn van? Húzóerő lehet még a poszter, ami neten nincs, de itt életre-halálra megy a küzdelem a nyomtatott lapok és a netes magazinok közt.
  Ez persze nem mentség a színvonalra, de magyarázat lehet.

  F

 • 2012.03.11 11:32:38ColT

  Valahogy nem csodálkozok. Hülyéké a világ.
  Nem tudtok egy másik bolygót?

 • 2012.03.11 11:38:28Eryslay

  Az X-Faktoros szarokat véletlenül "X-faktoros szároknak" írtátok.

 • 2012.03.11 11:56:13rennie

  OMG, ezek az újságok még léteznek?!
  Most komolyan elgondolkodtam, hogy régen (90-es évek első fele) színvonalasabbak voltak-e. Merthogy akkor vettem utoljára ilyet a kezembe. Hát a fene tudja. Arra világosan emlékszem, hogy az IM mindig is kicsit konzervatívabb hangvételű volt a többinél, de a Bravo akkor is az aktuális sztárocskákkal volt tele, maximum mi nem éreztük gáznak, hogy interjút olvashatunk az East 17-nel, hehe:)))

  Sminkeld magad idősebbre - anyád.

 • 2012.03.11 12:03:52whoishe

  Amire van kereslet, azt kell kiszolgálni, és nem csak a médiában. Nyilván az olvasók előtte nem nyertek matek vagy kémia versenyt, aztán mikor a kezükbe került valamelyik tinimagazin, akkor meghülyültek tőle. Ha megnézitek a hivatkozott facebook oldalakat,akkor elképesztő, hogy milyen helyesírással találkozhattok a tinik részéről, pl. a -ban, -ben szinte ismeretlen fogalom, és erre nyilván nem ezek a magazinok tanították őket. Szerencsére, ma már, köszönhetően a netnek és a tematikus csatornánknak, ha valakinek másra van igénye, hozzájuthat. Azonban az egyik tesztelt lap oldalán láttam egy szavazást a kedvenc sorozatokról, ami szabadon bővíthető volt az ott még nem szereplőkkel. Szerintetek hány sorozat szerepel mondjuk a Spektrumról?
  Egy szerkesztő ismerősömtől hallottam a következőt: "Csökkent a példányszámod? Nőtt a színvonalad."

 • 2012.03.11 12:11:54Celtic

  Hat, en lemaradtam az IM/Vilag Ifjusaga/Magyar Ifjusag szentharomsagnal (bar az utobbi csak elvetve kerult kezembe). Akkoriban meg a "mi jo KISZ-es feladata" es hasonlo temak voltak, asse volt jobb.
  Bar, ha belegondolok, idonkent voltak vitatemak is az IM-ben, pl. bizonyos tarsadalmi csoportokrol (najo, szubkulturakrol, csak akkor nem volt ismert ez a szo)

 • 2012.03.11 12:23:53dindl

  az "én időmben" sem voltak jobbak ezek a szennylapok.....

 • 2012.03.11 12:31:33GONOSZ

  Még jó, hogy az élet számos területen egészen más.
  Például a politikával minden oké, a társadalom egységes és egy irányba húz, az ipar zakatol, a mezőgazdaság zöldell, mint giccses fotó, az emberek boldogan élnek, stb, bla-bla-bla.
  Tényleg felháborító, hogy a tini lapok egy ilyen tökéletes világban mit művelnek.

 • 2012.03.11 12:35:58Pötty1

  Van egy olyan érzésem, hogy a cikk írója nem célközönsége egyik lapnak sem. Ebben az esetben kicikizni az újságokban található infókat elég szánalmas. Akik olvassák azok értik és kíváncsiak is rá. Amikor én voltam tizenéves az én szüleim se értették, mit szeretek azokon a sztárokon. Ez egyszerűen generációs probléma.
  De erre cikket írni és benne lefikázni olyat amit nem is ért az író, na az a gáz.
  Persze ettől még ezek az újságok nem lesznek jók, sőt, de ez van.

 • 2012.03.11 12:43:58Cyanus

  Tizenéveseknek: általános iskola 5. osztálytól azok, a 12-13 évesek meg már bőven tinik
  és bőven általános iskolások még jópár évig
  anno mi is hetedik nyolcadikban olvastuk ezeket, de komolyan ilyen kérdések voltak, hogy a pasim után meleg volt a szék, terhes lehetek-e....

 • 2012.03.11 12:58:52seahawks

  kedves holden C: szerintem neked kéne egy bkicsit lépést tartani a világgal. maradi vagy, nem látod, hogy hamarabb érnek a fiatalok manapság. egy 12-13 évesnek nem elég a barbi baba, sokkal komolyabb dolgok foglalkoztatják. ez igaz a fiúkra és a lányokra is.

 • 2012.03.11 13:19:53Stefanie

  Szégyen, de bevallom, a szülői házban még mindig ott lapul pár több éves Bravo és Popcorn.... Akkor sem voltak jobbak, mégis jó volt olvasni. Körbe ment az osztályban és lehetett imádkozni, hogy egybe kapd vissza.

  Cikk írónak: "Miért egyszerűbb azt írni, hogy 4+2, mint azt, hogy 6?"
  Ezzel éreztetik, hogy 4 poszter járna csak, de +2 ajándék. Marketing!

 • 2012.03.11 13:36:42d.hardman

  studkell: így is lehet használni, nyelvtannáci barátom, legfeljebb te nem találkoztál még vele. AkH. 259.)

 • 2012.03.11 13:47:53Bockó

  Ez azért eléggé bagoly mondja, nem gondoljátok, kedves divany.hu-? :) Mondjuk, ők legalább nem írnak recenziót rólatok.

 • 2012.03.11 14:09:28tea fan

  "Soha nem engedném, hogy a gyerekeim ilyeneket olvassanak!"

  Ezt olyan szülők jelölték be, akik elfelejtették, milyen volt tinédzsernek lenni.
  Majd pont megkérdezik a kölkök, hogy olvashatnak-e ilyen magazint...

 • 2012.03.11 14:10:25whoishe

  Stefanie: ahogy korábban írtam, a 4+2, az 4db 2 oldalas és 2db 4 oldalas óriásposztert jelöl. A célközönség nyilván érti, ahogy egy másfajta célközönségnek sem az 5 jut eszébe, ha az látja valahol, hogy 3+2 :)

 • 2012.03.11 14:17:30DeToXXX

  nem ti vagytok a célközönség :P

 • 2012.03.11 14:20:23whoishe

  Elolvasva a hozzászólásokat, látom páran kiakadtatok a "sminkeld magad idősebre" cikken. Emlékszem, amikor tini voltam - nem mostanában, de lóvasúton innen - a csajok már akkor is titokban lenyúlták anya rúzsát és szemfestékét, zoknival tömték ki a pólójukat, és lelkesen üvegeztek velünk, még lelkesebb fiúkkal :)
  Ennél szerintem borzasztóbb, amikor cigivel és piálással akarnak felnőttebbnek látszani :(

 • 2012.03.11 15:43:53Avenarius

  @Fenimore

  "Ma már nem trendi gyereknek lenni, fiatal felnőttnek trendi lenni. Aki fogyaszt. Fogyaszt filmet zenét, sminket, divatot, és igen, szórakozik. Egyre korábbra tolódik ez a kor."

  ezzel a megfogalmazással eléggé fején találtad a szöget. sajnos. torokszorító dolog.

 • 2012.03.11 16:22:41mzgldr

  Itt van egy szemlézés két komoly felnőtt nőknek szóló internetes magazinból:

  Meztelenül pózol a terhes Jessica Simpson

  Nagyseggűzték, pert nyert a holland modell

  Bőrrákot okozhat a divatos gélmanikűr?

  Így kell okosan szeretőt tartani

  George Michael köcsögöz, Rihanna ribancságával kérkedik

  Depardieu nem sajnálja, hogy bepisilt egy repülőn

  Miley Cyrus dohányzik

 • 2012.03.11 17:02:01múvemáccsó

  A dívány-féle női blogok nem azért vannak, hogy értéket közvetítsenek, régen is egy rakás szar volt az összes.
  Csak talán régen még nem hemzsegtek a helyesírási hibáktól és elgépelésektől.

 • 2012.03.11 18:54:52A Tyne folyó déli partja

  anno én az Ifjúsági Magazint olvastam rendszeresen, abban voltak "normál" cikkek is (értsd, ami foglalkoztat egy kamaszt, pláne lányokat), nem volt annyira tele celebbel. Popcornt, meg Bravot csak azért vettem néha, mert voltak benne dalszövegek, amiket jól hozzá lehetett énekelni az aktuális kedvenc zeneszámhoz.

 • 2012.03.11 19:05:56whoishe

  Kedves Dívány, a böjtös cikketekben miért 3+5 tipp van a címben, és miért nem 8? Ha már annyira zavar titeket a 4+2 poszter felírat :)

 • 2012.03.11 19:16:59LION_heart

  @seahawks:
  "12-13 évesen ha megtörténik az első erotikus élmény, azzal nincs baj...ez a modern kor.."

  Mit értesz az első erotikus élmény alatt?
  Szerinted a "modern korban" helyénvaló, hogy 12-13 éves lány arról olvasson, hogy a csávó farkát ne használja joysticknak és hogy mondja el az abc-t orális szex közben?
  Ba.meg, te beteg mocskos pedofil állat. Az ilyeneket mint te sterilizálni kellene.

 • 2012.03.11 20:07:13lamerle

  A hetvenes években humángenetikai előadáson elmondta az előadó, ha lesz olyan szerencséje az emberiségnek hogy addig nem nyírja ki magát, akkor az emberek visszamásznak a fára! Ez a folyamat mérhető az emberiség intelligencia szintjének a csökkenésében is, mert az alacsony szaporodik, míg a magas jó ha egy utódot vállal!

 • 2012.03.11 20:34:42szcsongor

  LION_heart: Ha tetszik neked, ha nem, a 12-13 évesek ma már igenis elkezdik a szexet. Az a 13 éves srác, aki egy 12-13 éves iskolatársával kezd valamit, nem pedofil, csak azért mert a partnere még szintén gyermekkorú.

 • 2012.03.11 21:15:31seahawks

  lion heart: én nem mondtam, hogy ezt szeretem vagy nem szeretem, hanem csak azt, hogy ez a való világ, aki ezt nem veszi tudomásul, az egy strucc.
  a mai fiatalok itestileg és agyilag is hamarabb érnek, mint a mi korosztályunk(40-esek)
  ami szüleink is ki voltak akadva, amikor megtalálták a pornóújságomat, mait a középiskolás havaromtól kaptam. náluk ezek a dolgok még később kezdődtek.
  nyugodj bele, ez az élet rendje.

 • 2012.03.11 21:17:33seahawks

  LION_heart nem mondatm, hogy ez jó, hanem azt hogy ez az élet rendje.
  agyilag é testileg is korábban érnek a mai fiatalok. anyáink még később értek, ők azon voltak kiakadva, ha középiskolásan hazavittem egy kölcsön pornóújságot.

 • 2012.03.11 22:19:51múvemáccsó

  lamerle@: láttad az Idiocracyt? ajánlom figyelmedbe.[link]

 • 2012.03.12 00:38:34arod75

  b@kker! b@kker! van egy 11 éves lányom, akinek nem tudom elmagyarázni, hogy ő még nem ilyen "nagylány". Szt Johanna gimi, tinimagazinok, Potter6, miegymás.
  de nem baj, ő megoldja, kölcsön kéri az osztálytársaktól. erre mit lőttök?!

 • 2012.03.12 01:08:55Matsu

  arod75: 11 évesen nagylány, 16 évesen szexuálisan aktív nő. 21 évesen ábrándozni fog egy aranyos fiúról, aki gyengéden bánik vele, 31 évesen meg talpig rózsaszín, maslis, plüssállatkás kawai csajszit fog alakítani... legalábbis ilyesmiket látok. A kamaszok felnőttet, a felnőttek kamaszt játszanak.
  Amúgy uezt írták a 80-as években is a Nők Lapjában: a hamvas 18 éves Chanel kosztümben próbál öntudatos nőt virítani, a 40-es nő cuki szaténmasnikkal akar bohó fiatalnak kinézni.

  Hihi, Sminkeld magad idősebbre: sajnos, az összes 100xSzép a padláson van elásva, pedig de szívesen beraknám azt képet. 88-89-es évfolyam kb., olvasói kérdés: a diszkóban hogyan nézhetnék ki idősebbnek? Vérvörös rúzst és vaskos szemkontúrt ajánlottak, fotóval :)
  És aztán két évtizedre el is lett felejtve, mert a trend a 13 éves annorexiás tini külső lett, 23/33/43 éveseknek egyaránt: kis kombinéruhácskák, semmilyen frizurák, csontos test - asszonyos külső max. csodaszép arccal szalonképes.
  És most jönnek vissza a nőies (úgy értem, érett nős) stílusjegyek, a klasszikus kabátok, hosszú szoknya csizmával, belőtt sérók stb.

 • 2012.03.12 07:50:12Celtic

  Kinek kell egy klasszikus no? 2000+ eves hulla...

 • 2012.03.12 09:44:50kismorgó

  Szerintem semmi különbség sincs a tinimagazinok és Cosmo és társai között. De nem is gond, mert aki ilyet vesz, nem gazdaságpolitikáról akar olvasni... De azt kétlem, hogy majd emiatt fognak elhülyülni a tinik. A "mi időnkben" az akkori felnőtteknek ugyanilyen botrányos volt, mi pedig olvastuk... Mert azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy hihető, hogy "engem sosem érdekeltek ezek az újságok" :D

 • 2012.03.12 11:02:22anus pannonius

  hú de szomorú dolog ez, a kedves cikkíró hölgy kb. annyira releváns, mintha én lakberendezési magazint szemléznék - tudom, hogy mi az, de rohadtul nem nekem szól.

  A cikk maga amúgy kb. olyan, mint amiket gimiben írtunk irodalomórán, szóval csak gratulálni tudok a kolléganőnek :) És már tényleg nagyon furdal a kíváncsiság, hogy KI LEHET MATT?
  :D:D

 • 2012.03.12 11:05:45l.anett

  Köszönöm a hozzászólásokat! A "Matt" ezek szerint szar poén volt. Azért megpróbáltam, hátha. Nem sikerült. Legközelebb iróniajelet fogok használni.

 • 2012.03.12 14:43:27sixx, anyád strichel, hogy eltartson!

  Az azért elég röhejes, amikor egy felszínes, helyesen írni nem tudó, a magyar nyelv nyelvtanát nem ismerő, stílustalan bulvárszerző fikáz olyan lapokat, amelyek pont ugyanolyanok, ráadásul teljesen ugyanolyan senkit nem érdeklő információkat tartalmazó cikkeket hoznak le, mint ő maga, illetve a lap, amelyiknek dolgozik.

  Sőt, időnként talán kicsit még jobbak is, mert ezek némelyikén látszik valami korrektorféle keze nyoma.

  "Vétek kiadni ezért a lapért 799 forintot, még 79 sem ér."
  Ehhez külön gratulálok.

  "lila pónihajtincseknek"
  A póninak van haja?

  "aki ezt a 10 soros közhelybetyárkodást tudta összehozni"
  Ugyanezt csinálod, csak hosszabban.

  "Mi, girlök ekkor már legszívesebben magát suziet veséznénk ki"
  Ó, akkor pontosan érted, mit érzünk a firkálmányaid olvasása közben.

  Egyébként nyugi, ha nem ingyenesek lennétek, titeket sem olvasna a kutya sem.

 • 2012.03.12 15:03:35sixx, anyád strichel, hogy eltartson!

  Bambano:
  Szerinted ennek a nőnek van humora?
  A többit rád bízom.

  Parafon:
  Lavati Anettnek minden cikke azzal a szándékkal jön létre, hogy jól lefikázzon valamit.

  Többnyire olyasmit, ami semmivel sem rosszabb - vagy esetenként sokkal jobb -, mint az ő firkálmányai.

  ColT
  "Nem tudtok egy másik bolygót?"
  De. Csak a Naprendszeren belül van 7 másik. Jelen állás szerint.

  d.hardman:
  Lehet, hogy nem kéne olyasmiket olvasnod, amiket nem értesz meg?
  Esetedben ilyen pl. a hivatkozott helyesrási szabályzat.

  seahawks:
  "agyilag é testileg is korábban érnek a mai fiatalok"
  Legföljebb testileg. Agyilag sokkal lassabban.

 • 2012.03.13 13:29:16Múminmama

  "A kamaszok felnőttet, a felnőttek kamaszt játszanak"..... pontosan :D Olyan jót lehet röhögni mindkét variáción :D :D :D
  Egyébként az is igaz ja, hogy a Cosmo, maxima stb. "felnőtt" nőknek szóló lap is ugyanilyen, max nem az ovisoknak való zenekarok vannak benne.... de ennyi. Igazán stílusos azok közt sincs.

 • 2012.03.28 03:47:06Cyndelle

  "Ha megkaptuk a pasit, akkor örüljünk annak is, hogy van neki pénisze? Vagy örüljünk annak, hogy a megkaparintott pasi legjobb barátja a pénisze?"

  Ez a két mondat telitalálat, hangosan röhögtem. A többi elég gáz szerintem is...

 • 2016.04.14 11:32:35autumn33

  Ezer éves cikk, tudom, de annyit hozzáfűznék, hogy Adam Lambertre írták, hogy "Matt-részegen csinált balhét"... :D A "matt-részeg" kifejezés annyit tesz, hogy kb. azt se tudta, milyen rendezvényen van, annyira be volt állva... úgyhogy nem is kell "Matt"-et ismerni, mert ez jelen esetben nem egy név/személy... :D
  25 vagyok és már ezer éve nem voltak ilyen magazinok a kezemben, viszont anno "lánykoromban" (:D) ismertem mindegyik fent felsorolt lapot (kivéve ezt a Total Girl-t), Popcorn-t pedig rendszeresen vettem, mert ez tényleg a zenéről szólt, engem meg az ilyen szépségtippek, szextanácsok, stb. tiniként nem érdekeltek, teljesen más értékrend szerint nőttem fel, mint a mai tinik, nekem nem e körül forgott a világom. Inkább a zenével foglalkoztam. És a Popcorn-t épp emiatt szerettem is. :) Nem tudom, azóta mennyit változott, de akkoriban (10-13 éve) még egészen korrekt magazin volt. :)

 • 2016.08.18 22:03:13antirandom

  A jobbik jelenlegi képviselői válaszra sem méltatták, amikor kértem, hogy lépjenek fel a gyermekeinket ivartalanító, életrövidítő Stop só, Menzareform ellen. Érdekel, hogy kik, miért és mivel teszik tönkre a szexualitásodat? Az étkezési víz-, konyhasó és kálium pótlásod megváltoztatásával! Ha érdekel, lásd az alábbi tudományos hatásmérési eredményeket:
  Nem hiteles az olyan orvos, gyógyszerész, publicista és politikus, aki tudja, de hallgat róla, hogy mózesi, talmudi módszerekkel (lásd 2 Mózes 23/20-33, 5 Mózes 7/2. és 22, és Talmud Taanith 10 a. lap, Baba kamma 93 b. lap) irtatja a magyar lakosságot a „nemzeti kormányunk”. Például az étkezési sóként az interneten árusított patkányméreg hatású kálisóval, lásd kóser tanúsítványos BONSALT-ot. Továbbá az egészségvédő, gyógyhatású desztillált víz ivóvízként használását "életveszélyes vízmérgezés okozónak", és az ivóvíz bázis folyóinkba hiányos tisztítás után bevezettetett szennyvízzel bejutó és a klórozással nem hatástalanítható fertőző vírusokat, arzént és egyéb mérgeket tartalmazó vezetékes stb. ivóvizek egészséges ivóvíznek hazudásával. Valamint a víz, vérszérum, vizelet laboratóriumi vizsgálati eredményei értékeléséhez alapul vett optimum határok és mérgezési határértékek tervszerű módosítgatásával. Miért? Azért, hogy a 2010. november 8-án az Országgyűlés által „liberalizált” izraeli cég ide betelepülés eredményeként hazánkban szaporodó izraeliták létszáma mindenkori növekedésével arányosan pusztuljunk. )

 • 2016.08.18 22:04:52antirandom

  A jobbik jelenlegi képviselői válaszra sem méltatták, amikor kértem, hogy lépjenek fel a gyermekeinket ivartalanító, életrövidítő Stop só, Menzareform ellen. Érdekel, hogy kik, miért és mivel teszik tönkre a szexualitásodat? Az étkezési víz-, konyhasó és kálium pótlásod megváltoztatásával! Ha érdekel, lásd az alábbi tudományos hatásmérési eredményeket:
  Nem hiteles az olyan orvos, gyógyszerész, publicista és politikus, aki tudja, de hallgat róla, hogy mózesi, talmudi módszerekkel (lásd 2 Mózes 23/20-33, 5 Mózes 7/2. és 22, és Talmud Taanith 10 a. lap, Baba kamma 93 b. lap) irtatja a magyar lakosságot a „nemzeti kormányunk”. Például az étkezési sóként az interneten árusított patkányméreg hatású kálisóval, lásd kóser tanúsítványos BONSALT-ot. Továbbá az egészségvédő, gyógyhatású desztillált víz ivóvízként használását "életveszélyes vízmérgezés okozónak", és az ivóvíz bázis folyóinkba hiányos tisztítás után bevezettetett szennyvízzel bejutó és a klórozással nem hatástalanítható fertőző vírusokat, arzént és egyéb mérgeket tartalmazó vezetékes stb. ivóvizek egészséges ivóvíznek hazudásával. Valamint a víz, vérszérum, vizelet laboratóriumi vizsgálati eredményei értékeléséhez alapul vett optimum határok és mérgezési határértékek tervszerű módosítgatásával. Miért? Azért, hogy a 2010. november 8-án az Országgyűlés által „liberalizált” izraeli cég ide betelepülés eredményeként hazánkban szaporodó izraeliták létszáma mindenkori növekedésével arányosan pusztuljunk. A bizonyítékokat lásd a www.tejfalussy.com honlap videó, email-könyv, MEHNAM és on-line tanítás rovataiban!

 • 2016.08.18 22:04:52antirandom

  A jobbik jelenlegi képviselői válaszra sem méltatták, amikor kértem, hogy lépjenek fel a gyermekeinket ivartalanító, életrövidítő Stop só, Menzareform ellen. Érdekel, hogy kik, miért és mivel teszik tönkre a szexualitásodat? Az étkezési víz-, konyhasó és kálium pótlásod megváltoztatásával! Ha érdekel, lásd az alábbi tudományos hatásmérési eredményeket:
  Nem hiteles az olyan orvos, gyógyszerész, publicista és politikus, aki tudja, de hallgat róla, hogy mózesi, talmudi módszerekkel (lásd 2 Mózes 23/20-33, 5 Mózes 7/2. és 22, és Talmud Taanith 10 a. lap, Baba kamma 93 b. lap) irtatja a magyar lakosságot a „nemzeti kormányunk”. Például az étkezési sóként az interneten árusított patkányméreg hatású kálisóval, lásd kóser tanúsítványos BONSALT-ot. Továbbá az egészségvédő, gyógyhatású desztillált víz ivóvízként használását "életveszélyes vízmérgezés okozónak", és az ivóvíz bázis folyóinkba hiányos tisztítás után bevezettetett szennyvízzel bejutó és a klórozással nem hatástalanítható fertőző vírusokat, arzént és egyéb mérgeket tartalmazó vezetékes stb. ivóvizek egészséges ivóvíznek hazudásával. Valamint a víz, vérszérum, vizelet laboratóriumi vizsgálati eredményei értékeléséhez alapul vett optimum határok és mérgezési határértékek tervszerű módosítgatásával. Miért? Azért, hogy a 2010. november 8-án az Országgyűlés által „liberalizált” izraeli cég ide betelepülés eredményeként hazánkban szaporodó izraeliták létszáma mindenkori növekedésével arányosan pusztuljunk. A bizonyítékokat lásd a www.tejfalussy.com honlap videó, email-könyv, MEHNAM és on-line tanítás rovataiban!

 • 2016.08.18 22:04:52antirandom

  A jobbik jelenlegi képviselői válaszra sem méltatták, amikor kértem, hogy lépjenek fel a gyermekeinket ivartalanító, életrövidítő Stop só, Menzareform ellen. Érdekel, hogy kik, miért és mivel teszik tönkre a szexualitásodat? Az étkezési víz-, konyhasó és kálium pótlásod megváltoztatásával! Ha érdekel, lásd az alábbi tudományos hatásmérési eredményeket:
  Nem hiteles az olyan orvos, gyógyszerész, publicista és politikus, aki tudja, de hallgat róla, hogy mózesi, talmudi módszerekkel (lásd 2 Mózes 23/20-33, 5 Mózes 7/2. és 22, és Talmud Taanith 10 a. lap, Baba kamma 93 b. lap) irtatja a magyar lakosságot a „nemzeti kormányunk”. Például az étkezési sóként az interneten árusított patkányméreg hatású kálisóval, lásd kóser tanúsítványos BONSALT-ot. Továbbá az egészségvédő, gyógyhatású desztillált víz ivóvízként használását "életveszélyes vízmérgezés okozónak", és az ivóvíz bázis folyóinkba hiányos tisztítás után bevezettetett szennyvízzel bejutó és a klórozással nem hatástalanítható fertőző vírusokat, arzént és egyéb mérgeket tartalmazó vezetékes stb. ivóvizek egészséges ivóvíznek hazudásával. Valamint a víz, vérszérum, vizelet laboratóriumi vizsgálati eredményei értékeléséhez alapul vett optimum határok és mérgezési határértékek tervszerű módosítgatásával. Miért? Azért, hogy a 2010. november 8-án az Országgyűlés által „liberalizált” izraeli cég ide betelepülés eredményeként hazánkban szaporodó izraeliták létszáma mindenkori növekedésével arányosan pusztuljunk. A bizonyítékokat lásd a www.tejfalussy.com honlap videó, email-könyv, MEHNAM és on-line tanítás rovataiban!

 • 2016.08.18 22:05:02antirandom

  A jobbik jelenlegi képviselői válaszra sem méltatták, amikor kértem, hogy lépjenek fel a gyermekeinket ivartalanító, életrövidítő Stop só, Menzareform ellen. Érdekel, hogy kik, miért és mivel teszik tönkre a szexualitásodat? Az étkezési víz-, konyhasó és kálium pótlásod megváltoztatásával! Ha érdekel, lásd az alábbi tudományos hatásmérési eredményeket:
  Nem hiteles az olyan orvos, gyógyszerész, publicista és politikus, aki tudja, de hallgat róla, hogy mózesi, talmudi módszerekkel (lásd 2 Mózes 23/20-33, 5 Mózes 7/2. és 22, és Talmud Taanith 10 a. lap, Baba kamma 93 b. lap) irtatja a magyar lakosságot a „nemzeti kormányunk”. Például az étkezési sóként az interneten árusított patkányméreg hatású kálisóval, lásd kóser tanúsítványos BONSALT-ot. Továbbá az egészségvédő, gyógyhatású desztillált víz ivóvízként használását "életveszélyes vízmérgezés okozónak", és az ivóvíz bázis folyóinkba hiányos tisztítás után bevezettetett szennyvízzel bejutó és a klórozással nem hatástalanítható fertőző vírusokat, arzént és egyéb mérgeket tartalmazó vezetékes stb. ivóvizek egészséges ivóvíznek hazudásával. Valamint a víz, vérszérum, vizelet laboratóriumi vizsgálati eredményei értékeléséhez alapul vett optimum határok és mérgezési határértékek tervszerű módosítgatásával. Miért? Azért, hogy a 2010. november 8-án az Országgyűlés által „liberalizált” izraeli cég ide betelepülés eredményeként hazánkban szaporodó izraeliták létszáma mindenkori növekedésével arányosan pusztuljunk. A bizonyítékokat lásd a www.tejfalussy.com honlap videó, email-könyv, MEHNAM és on-line tanítás rovataiban!

SZÓLJON HOZZÁ!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta