#VILÁGOM

Találkozzon szinkronszínészekkel, nézze meg a Magyar Bajuszt a hétvégén!

2012. március 2., péntek 15:11

Ezen a hétvégén nem csak szinkronóriásokkal találkozhat, hanem ellátogathat a LakásTrend kiállításra is, pogózhat egyet a Kegyelemkettes lemezbemutató koncertjére, de részt vehet a Toldiban megrendezett IV. Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon is.

LakásTrend kiállítás

M illenáris Park B csarnokban március 2-től 4-ig 11 órától este 19 óráig, szombaton éjfélig

Idén első alkalommal működik együtt a LakásTrend és a Budapest Essential Looks.
A két esemény egy időben, azonos helyszínen kerül megrendezésre.
A 3 napos eseményén a legfontosabb lakberendezési kiállítók mellett a kortárs design hazai képviselői is bemutatkoznak, de láthatjuk az újdonságokat a nemzetközi formatervezőktől, a hazai divattervezőktől, iparművészektől, tájépítészektől. Ismét bemutatkozik a madeinhungary tárlata, melynek elsődleges célja, hogy teret biztosítson azoknak a hazai formatervezőknek, iparművészeknek, akik önálló designerként fejlesztik a lakáskultúra tárgykörébe tartozó egyedi és kisszériában gyártható bútoraikat, kiegészítő tárgyaikat, lakástextíliáikat.

Bővebb információt a LakásTrend honalpján találhatnak.   laksátrend 2

IV. Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

A Toldi Moziban március 2-4-ig.

A „Ha érteni akarod a világot…” az ELTE Társadalomtudományi Kar IV. nemzetközi dokumentumfilm fesztiválján a 24 filmet láthatunk, közöttük 16 magyarországi premiert, k 2 magyar dokumentumfilm ősbemutatóját. A fesztiválon ismét a társadalmi érzékenységgel bíró filmeké a főszerep. A fesztivál minden programja ingyenes!

Béka Filmklub: Jirí Menzel: Sörgyári capriccio

A Fogasházban március 2-án pénteken 19 órától

BÉKA Filmklub vetítései ingyenesek, és könnyen elérhetők, mivel a város szívében, az Akácfa utca 51-ben várnak mindenkit tárt kapukkal. A BÉKA Filmklub kéthetente szervez vetítéseket, 2011 ősze óta mindezt a Fogasházban. Március 2-án 19 órától Jirí Menzeltől a Sörgyári capriccio című filmet, 1980-as filmjét tekinthetik meg.

Szinkronos közönségtalálkozó

Az Örökmozgóban március 3-án 13 órától

Az Egyesület a Magyar Szinkronért közönségtalálkozót tart az Örökmozgóban. A rendezvényen találkozhat mindenki szinkronszínészekkel és stábtagokkal. A belépés ingyenes!

Kegyelemkettes lemezbemutató koncert

A Gozsdu Manó Klubban március 3-án, szombaton 22-órától

A Kegyelemkettes egy össznépi, lelkes, fegyelmezett es kortárs tánczenekar. A koncertjeink vehemensek és határozottak. Olcsok vagyunk és hamarosan feloszlunk.- hirdetik magukat Facebook-oldalukon.

Ahogyan arról már írtunk, a K2 tumblr-zenekar, nem csak tumblereseknek. Idén augusztusban, a Mika Tivadarban debütáltak, öndefiníciójuk szerint „butapunkot” játszanak, de így is óriási sikerük van vele. Első lemezük bemutatójára mindenkit várnak a Gozsdu Manó Klubba!

k2 0012 Layer 5 copy
Fotó: Bakró-Nagy Ferenc

Magyar Bajusz preimer

A Toldi Moziban március 4-én 19:30-tól

A Magyar Bajusz című film bemutatójára a IV. Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál keretein belül kerül sor, ám külön is megemlítjük, hiszen ha másra nem is, de legalább ezt nézze meg mindenki! A vetítés természetesen ingyenes, és mindenkit Ambrus Kristóf bajuszkirály pálinkájával kínálnak meg a szervezők.     
Magyar Bajusz egy humoros dokumentumfilm a Bajusz Európa Bajnokságról.     
A stáb két éven keresztül követte a 17 fős Magyar Bajusz Társaság tagjait, akik közül végül négy kiemelkedő bajszos vált a film főszereplőévé. Lakos Nóra rendező tudatosan egy női operatőrt Csepeli Esztert, választott alkotótársul. Így a női szemszög sem marad el: megszólalnak a feleségek, kiderül, milyen bajszos férfival csókolózni és kezelési útmutatót is kaphatnak a kezdő bajszosok arról mit, hogyan kell enni és inni, hogy az arcszőrzet csábító maradjon. A témához illő játékosság a film formanyelvében is megjelenik, így animációk és árnyjátékok színesítik a filmet.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta