#VILÁGOM

Fabergé tojások lepték el Londont

2012. március 2., péntek 08:55

209 nagyméretű Fabergé tojást szórtak szét London belvárosában a húsvéti szezonra. A kortárs művészek által tervezett tojás-szobrokat a nagyböjt után bárki meg is veheti magának.

The Big Egg Hunt néven indított tojáskereső programot a luxustojásairól híres Fabergé a húsvéti szezonra. A XIV. Lajos udvarából útjának indult tojásőrület a mai napig nem ment ki a divatból, olyannyira, hogy idén 209 kortárs művész tervezett 75-80 centi magas egyedi tojás-szobrot, melyeket hat héten keresztül lehet keresgélni London belvárosában.

A különleges húsvéti projectben a világ minden tájáról részt vettek művészek, többek között a Pritzker-díj első női díjazottja, a sztárépítész Zaha Hadid, a divattervző Tommy Hilfiger, a szobrász Marc Quinn, vagy Mr. Brainwash.

faberge-big-egg-hunt-0

A sok formabontó alkotás közül egyik kedvencünk Mary Katrantzou Teflon névre keresztelt fém- és kristályszirmokkal díszített tojása, de Diane von Furstenberg Love is Life felirattal telefirkált darabja is tetszett, és a legismertebb brit pop-művész, Sir Peter Blake jelenleg 1900 fonton (650 ezer forint) álló Egg című tojása sem semmi - itt ön is nézelődhet a tojások közt.

Van 30 darabból álló Arany Kollekciói is, ennek darabjait március 20-án egy jótékonysági aukción árverezik el, a többi tojásra online lehet licitálni. Az aukció teljes árbevétele jótékonysági célra megy majd, mi másra menne, az Elephant Family and Action for Children nevű gyermekvédelmi szervezet kapja az összeget - írja a thebigegghunt.co.uk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta