Itt nem vetkőznek a csajok, gyerekek is játsszák az amerikai focit

A Budapest Wolves American Football Club toborzóján jártunk, ahol az egyesület elnökével, a női csapat egyik alapító tagjával és néhány lelkes érdeklődővel beszélgettünk.

A Budapest Wolves-t Árpa Attila és Dámosi Zsolt alapította még 2004-ben, ma már nagyjából 200 tagot számlál az egyesület. 2009 óta Hubay Mátyás az egyesület elnöke. Gulyás Veronika, a Wolves Ladies, Magyarország egyetlen női amerikai foci csapatának egyik alapító tagja beszélt arról, nőként hogy is lehet jól játszani ezt a cseppet sem nőies sportot. Meglepetésünkre azt is elmondta, hogy nem több a sérülés egy amerikai foci meccsen, mint más sportágak meccsein, a rengeteg védőfelszerelést nem véletlenül hordják. Verát megkérdeztük, mi a csapat véleménye az LFL-ről, a Lingerie Football League-ről. Az LFL lényege, hogy a nők fehérneműben amerikai fociznak, egyfajta pankráció, tehát annyi a lényeg, hogy borzasztóan látványos, de Vera szerint az, amit ezek a csajok csinálnak, az nem amerikai foci.

A Wolves Ladies esetleg csak egy fotózás erejéig kóstolna bele az LFL-be, de a pályán továbbra is ruhában láthatjuk őket. Vera azt is elmondta, hogy a Wolves Ladies tuti, hogy lesöpörné az összes bugyis-melltartós amerikai focistát a pályáról. Aki kíváncsi arra, hogyan is játszanak amerikai focit a magyar csajok, az menjen el április 21-én a Rozsnyai úti Láng-Vasas Sporttelepre, hiszen ott mérik össze tudásukat az osztrák Vienna Viking Ladies csapatával. A toborzón idén sokkal több 14 éven aluli gyerek vett részt, ezért a Wolves idén először indít edzéseket gyerekeknek is. A legfiatalabb érdeklődő egy 7 éves kislány volt, aki ugyan csalódott egy kicsit, amikor megtudta, hogy nem gömb alakú labdával játsszák ezt a sportot, de ennek ellenére el fog járni az edzésekre.

Oszd meg másokkal is!
Mustra