Tüzeskerék-gurítás, Hó Márton és Oscar Nap a hétvégére

Február utolsó hétvégéje igen érdekes programokat ígér. Tölthetünk kolbászt, nézhetünk norvég filmet, síelhetünk, bulizhatunk egy jót, szemtanúi lehetünk a tüzeskerék gurításnak, de akár az idei Oscar-átadóra is hangolódhatunk az Odeonban.

Fonyódi kolbászfesztivál

Február 24-én 15 órától Fonyódon

2010-ben rendezték meg első alkalommal a Kolbász Fesztivált Fonyódon, akkor mindjárt több mint 50 csapat jelentkezett. Hogy egy kis ízelítőt kínáljunk a programokból: I. Balatoni rekord kolbásztöltés, kolbászevő verseny, pálinkaivó verseny,
hagyományos kolbásztöltő verseny, kolbászkvíz, és ha valakinek ez nem volna elég, Apostol koncerttel csapathatja szét magát nap végén.

kolbász lány

Rosenscrantz és Guildenstern halott- Szputnyik Hajózási Társaság

Február 24-én pénteken 19 órától a MU Színházban
Tom Stoppard darabját előadja a Szputnyik Hajózási Társaság Gigor Attila rendezésében. Rosencrantz szerepében Fábián Gábor, Guildensternt Jankovics Péter alakítja.


Az író által megrendezett, azonos című film után nehéz újat mutatni, épp ezért  érdemes a Nyomozó rendezőjeként elhíresült Gigor Attila-féle verziónak is adni egy esélyt. A Hamlet két mellékszereplőjéből lett két főszereplő úgy bukdácsol végig az ismert drámán, hogy mindvégig fogalmuk sincsen, miféle történetben szerepelnek.  A fontos döntések a fejük fölött és a tudatuk alatt zajlanak, csupa olyan hatalomnak vannak kiszolgáltatva, amelyek igazi motivációit maximum találgathatják.

Norvég minta - Válogatás kortárs norvég filmekből a Tabánban

Február 24-én pénteken 20 órától a Tabánban vetítik a Hajszál híján úriember című filmet. A filmet Hans Potter Moland rendezte 2010-ben. A történet a börtönből frissen szabadult Ulrokról szól, aki virágot nevel, kémkedik az után, aki börtönbe juttatta, és megtudja, hogy fiának hamarosan gyereke lesz. A bájos vígjáték főszereplője, Stellan Skarsgard a Melankóliában és a Tetovált lányban is szerepelt.

The Moog, Amber Smith, Zombie Girlfriend, Hó Márton és a Jégkorszak, Norbert Kristóf, Tesco Disco koncert

Február 25-én szombaton 20:30-tól az Akvárium Klubban

Télbúcsúztató buli a „független zenei színtértől”. Először a Zombie Girlfriend produkcióját láthatjuk, akik az egyszemélyes hálószoba-pop zenekarukból 2011-re négytagúvá fejlődtek. Ezt követően az Amber Smith lép színpadra, akik a magyar indie szcéna legmeghatározóbb zenekarává nőtték ki magukat az évek során. Utánuk a The Moogot láthatjuk, hallhatjuk, akik szintén oszlopos tagjai a magyar indie szubkultúrának. Őket Hó Márton és a Jégkorszak követi, majd Norbert Kristóf is a pult mögé áll. Az estét Kecske, azaz a Tesco Disco zárja, aki nagyrészt elektro-indie zenékkel operál.

moog

Freeski Day Mátraszentistván Sípark

Február 25-én szombaton és 26-án vasárnap Mátraszentistván a Síparkban

A freestyle síben hatalmas nagy segítség, ha az ember láthatja élőben, hogyan is kell egy új trükköt megugrani, aminél már csak az jobb, ha egy profi azt el is tudja magyarázni. A Freeski Day pontosan ezt a segítséget kívánja nyújtani a rendezvényre látogatóknak. A rendezvény nem csak a lelkes kezdőknek kínál egyedülálló lehetőséget, az ezen belül megrendezett oktatás, oktató képzés, vetélkedők és buli minden résztvevő számára ingyenes.

Tüzeskerék gurítás Óbányán

Február 26-án vasárnap 10 órától Óbányán

A Tüzeskerék-gurítás termésjósló szokás. Óbányán 12. alkalommal gurul a kerék.
Lesz bábszínház, játszóház, egészséges élelmiszerek vására, kézműves kirakodóvásár.

A sötétedés beálltával 18 óra után gördül le a hegyről a Tüzeskerék.

Oscar Nap az Odeon Lloydban

Február 26-án vasárnap, Odeon Lloyd Mozi,14 órától.

A 84. Oscar Díjkiosztó Gála alkalmából idén is megrendezi az Odeon az Oscar Napot. Az aranyszobrok négy várományosával várja a mozi az érdeklődőket, lesz welcome drink és sorsolás is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra