Mély depresszió: a MAHASZ összesítette 2011-es listáit

Hiába jön a tavasz, csicseregnek a madarak, és kezdünk kilábalni a menetrendszerű téli depresszióból, van az a hír, amit elolvasva összetörik bennünk minden, amit eddig oly sok C-vitaminnal és madárcsicsergés hallgatásával építgettünk. Megkaptuk a MAHASZ 2011. évi összesített eladási listáit tartalmazó hírlevelet.

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége eladási darabszám alapján összeállított összesített album- és válogatáslemez tízes listája következik. Kapaszkodjon mindenki!

1. helyen Janicsák Veca végzett Az első X - 10 dal az élő showból című albumával.

janicsák veca

Janicsák „Z'Zi Labor” István képviselő úr lánya a világot jelentő deszkákra szögelte magát, ugyanis nem először szerepel a MAHASZ top 10-es listáján, és valószínűleg nem is utoljára. Veca, aki a nyáron Seal előtt lépett színpadra, több lemezt adott el, mint a Quimby, pedig ők már 20 éve léteznek mint zenekar, Janicsák pedig csak 22 éve mint ember.

 

2. helyen a Magyarország kedvenc gyermekmeséi című album végzett.

magyarország kedvenc gyermekmeséi

A népmesék még mindig kapósak, ami számunkra igen pozitív csalódást okozott. A klasszikus mesék, amiket még anyáink, apáink olvastak fel nekünk elalvás előtt, most CD formájában helyettesítik a szülőket. Itt mesehallgatás közben visszakérdezni nem ér.

 

3. helyen szintén az X-Faktor család gyermeke, Takács Nikolas végzett, Az első X- 10 dal az élő showból című albumával.

takács nikolasz

A szlovák énekes legfőbb ismertetőjegye, hogy mindig van rajta valamilyen kalap vagy sapka, tehát ugyanolyan eredeti, mint Vujity Tvrtko. „Két kezem, két lábam van. Vesztettem barátokat, de azok az emberek, akik az igaziak, azok megmaradtak mert azt látják, aki valóban vagyok.”– Takács nem csak jól énekel, hanem bölcs is.

 

4. helyezett lett az összesítés alapján a szintén X-faktoros Vastag Csaba Az első X- 10 dal az élő showból című albumával.

vastag csaba

Kevesen tudják, hogy Vastag Csaba szerepelt a Barátok közt című sorozatban, tehát színészként is megmutathatta tehetségét. Énekesként pedig a konkurens kereskedelmi csatorna, a TV2 Popdaráló című műsorában is bepróbálkozott.

 

5. helyen ismét Janicsák Veca végzett, ezúttal A második X- 10 új felvétel című albumával.

janicsák 10 új felvétel

A képviselő lányát imádja a nép. A lány nem csak remek énekesnő, hanem remek testvér is, hiszen, ahogyan honlapján is olvashatjuk, „Veca és nővére egyszerre akarnak szülni. Hiába van öt év korkülönbség köztük, olyanok, mintha ikrek lennének. Veronika nem csak testvérként, hanem barátnőként tekint nővérére, aki minden titkát tudja.” Ennek igazán örülünk.

 

6. lett Michael Bublé Christmas című albumával.

michael bublé

A hobbitkülsejű, kanadai származású énekes összetéveszthetetlen hangzású stílusát természetesen a Karácsony szelleme inspirálta. Bublé bevallása szerint a Szeretet ünnepe mindig is megbabonázta.

 

7. helyen ismét Takács Nikolast találjuk, ezúttal A második X- 10 új felvétel című albumával.

takács 10 új

Egészen megdöbbentő, de Takács Nikolas Facebook-os Fan Clubjának több mint 110 ezer tagja van. Csak néhány ezerrel kevesebb rajongója van tehát, mint Orbán Viktornak, tehát Nicolasból bátran lehet még miniszterelnök is, ha egy kicsit jobban belehúz.

 

8. helyezett a Budapest Bár Hoppá című albuma lett.

budapest bár

Szerencsére ez nem X-faktoros produkció, hanem a listán talán legelviselhetőbb album. Az együttes története 2007-ben kezdődött, és bár eleinte zenészek és énekesek laza szövetségének indult - mára azonban igazi csapattá, produkcióvá nőtte ki magát. A Budapest Bár zenekart Farkas Róbert alapította.

 

9. Zorán Körtánc – Kóló című albuma lett.

zorán

A lemez alcíme a Kóló elnevezést kapja, amely egy balkáni néptánc, ezzel is jelezvén Zorán szerb származását. Az idén 70 éves Zoránért a mai napig tízezrek rajonganak.

 

10. az ország régi-új ikonja, Ákos lett A katona imája című albumával.

ákos

Azon egyáltalán nem csodálkoztunk, hogy Ákos helyet kapott a MAHASZ tízes listáján, azon már sokkal inkább, hogyhogy nem előkelőbb helyezést ért el. Elvégre, mit is ér a magyar élete egy eredeti Ákos lemez nélkül?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek