Barbie élt, Barbie él, Barbie élni fog, és most divatot tervez

A plasztikcsajt Ruth Handler üzletasszony álmodta meg és dobta piacra 1959-ben. Azt kevesen tudják, hogy a szőke, elsőszériás 29 centis Barbie-nak van egy második kereszt- és egy vezetékneve is: Barbie Millicent Robertsnek hívják, és 1959. március 9-én látott napvilágot Wisconsinban. Azóta volt már űrhajós, sellő és ápolónő, de idén belevágott a divattervezésbe is.

Barbie 3 évesen, vagyis 1961-ben találkozott Kennel, és 43 évig voltak álompár, míg 2004 februárjában nem szakítottak. A szőke plasztiknő Barbie Milicent Roberts néven született, és 5 éves volt, amikor egy Skipper nevű húggal gyarapodott a család. 1988-tól kezdve ismeri Barbie Teresa barátnőjét (a barátok köre ennél sokkal tágabb, ez a belső kör). 1995-ben született meg Kelly húga, és 1999-ben Krissy, Barbie csecsemő húga. De azóta sok víz lefolyt már a Mississippin, ezernyi celeb arca került fel gumifejére, 1980-tól pedig a világ babái (Doll of the World) sorozatban népviseletekben is megmutatta magát.

A 2012-es New York-i Divathéten azonban nem kis meglepetést okozott Barbie Álom Gardróbja, ahol a tőle megszokott pinkségben általa tervezett ruhák közül válogathattak az arra járók. - számolt be róla a Fashionista.com divatbloggere. A kiállítás a New York-i divathéten sajnos csak két napig tartott, de bízzunk benne, hogy Barbie tovább folytatja divattervezői pályafutását. Az 52 éves plasztikasszonynak ugyanis minden évben újabb és újabb szakmát találnak ki a Mattel marketingesei (van, hogy egy évben több mindenben is kipróbálja magát), eddig közel 100 munkakörben dolgozott már. Többek között űrhajósként, vízimentőként, pincérlányként, bejárónőként, de volt már ápolónő, stewardess és gésa is, és mindezek mellett közel 70 divattervező öltöztette. Elképzelhető, hogy Barbie épp abba unt bele, hogy mások ruháiban pózoljon, ezért hát belevágott a divattervezésbe. A New York-i divathéten nem kisebb hírességek csodálták meg kollekcióját, mint Brooke Shields, Nigel Barker, vagy az amerikai Topmodell leszek zsűritagja.
 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek