20 év szünet után új albumot ad ki Johnny Rotten

This is PiL címmel újra nagylemezt ad ki John Lyndon a Sex Pistols utáni post-punk zenekarával, a Public Image Limiteddel. Megéneklik a tavalyi londoni zavargásokat is.

This is PiL címmel újra nagylemezt ad ki a Sex Pistols egykori énekese, John Lyndon, aka Johnny Rotten, ezúttal post-punk zenekarával, a Public Image Limiteddel – írja a musicradar.com.

PublicImageLTDlive

"Ever get the feeling you've been cheated? Good night!" – zárta le 1978-ban, legendássá vált utolsó mondatával a Sex Pistols történetét Johnny Lydon San Franciscóban, majd megalapította Public Image Ltd. nevű új zenekarát. Ezzel vette kezdetét a post-punk, melynek olyan követői voltak, mint a Cure, a Jesus and Mary Chain, vagy a Pixies és az R.E.M. A PiL a Second Edition és az Album című lemezeivel írta be magát a poptörténelembe.

Az önmagát a paradoxon bohócának tituláló Lydonon kívül az új albumon Bruce Smith dobos, Lu Edwards gitáros és Scott Firth basszusgitáros is közreműködött. Mint a BBC-nek elmondták, a lemez megjelenése májusra vagy júniusra várható, és tükrözni fogja a tavalyi londoni zavargásokkal kapcsolatos véleményüket, gondolataikat is. A 12 számos lemez anyagából a nagylemez megjelenése előtt a Record Store Dayre One Drop címmel egy 4 számos kislemezt is kiadnak, ennek egyik dalát már le is adta Steve Lamacq a BBC 6-on.

Oszd meg másokkal is!
Mustra