Kocsonya szépségverseny, VJ fesztivál, Recorder party és Böllértalálkozó hétvégére

Ez a hétvége ismét az érzékek rabjaié. A szemnek ott a VJ fesztivál, a fülnek a Recorder party és a Gumipop srácok, a szájnak pedig a kocsonya szépségversenyt és a böllértalálkozót ajánljuk.

Civilek és Celebek pop farsang az Ankerben

Február 10. péntek 20 óra, a belépés ingyenes

A beöltözés kötelező, a szervezők viszont azt az engedményt azért biztosítják az érdeklődőknek, hogy nem kötelező celebnek kinézni, öltözhetünk civilnek is. Ezt a lazaságot nem nagyon értjük, de az Oltai Kata rajongók figyelmébe nagyon melegen ajánjuk ezt a rendezvényt.

A DJ pultban ugyanis többen váltják egymást: Szerecsenkirály, Oltai Kata & Szűcs Péter, Mojzes Dóra & Igor, Ív & Candie, valamint a szervezők, a mashKULTURE Juicy bloggerek

Pénteki Gumipop Klub

Február 10. péntek 22 óra, a belépés ingyenes

Ezúttal az Ó utcai Bar O-ból jelentkezik a Gumipop csapata, ami a környék legújabb romkocsmája. A szervezők szerint itt ideje, hogy bevegye a szűkgatyás közönség a helyet.

Kiállítás és Audiovizuális Művészeti Fesztivál

A Vj Centrum Budapest első alkalommal rendezi meg az újmédiás trendekkel kíséretező magyar művészek találkozóját február 10. és 12. között a Toldi Moziban. Az előadóműfajokkal egybekötött kiállítás a kitörölt fájlok világába kalauzol, vagyis oda, ahol képtöredékekből, "újrahasznosított adathalmazokból" állnak össze új hangulatok, hatások. A rohamosan fejlődő technológiai lehetőségek művészi kifejezésformákkal párosulnak, az így létrejövő interaktív alkotásokat mutatja be a kiállítás és az audiovizuális performansz-sorozat, a Live Cinema. A meghívott előadók pedig a jövő művészetének útjait, megjelenési formáit, lehetőségeit képviselik. Az esemény az LPM (Life Performance Meeting) vizuális művészettel és installációkkal foglalkozó, évente kétszer megrendezésre kerülő olaszországi találkozóval és a Cinetrip Vj Tormával együttműködve jön létre. A résztvevők hazai alkotók, akik bemutatják projektjeiket és mesélnek a nemzetközi tapasztalataikról is. A program keretében néhány kísérleti filmet is levetítenek, amik szorosan kapcsolódnak a fesztivál tematikájához.

Recorder 004 Party a Dürer Kertben

Február 11. szombat 20 óra, belépő: 1000 forint

Filmesek, bloggerek, zenészek ritkán hallható DJ-szettjeivel és különleges koncertekkel ünnepli 4. lapszámának megjelenését szombaton a Recorder zenemagazin. Fellép aMarionette ID, valamint a Neo dobosa, Tomek és DJ Pozsi duója, valamint a Heaven Street Seven két tagjának, Szűcs Krisztiánnak és Németh Róbertnek az erre az alkalomra összeállított, speciális DJ-szettje, amit a Kodály Method zenei filmes projekt alapítói, Rév Marcell operatőr és Szimler Bálint rendező hiphopdús szettje követ. A hangulat továbbhevítéséért a re-edit műfaj nevében Grabowsky, a Gumipop és a Past Perfect dj-i felelnek. Minden 25. jegyhez ajándékba adják a magazin címlapsztárja, Lana Del Reyfrissen megjelent CD-jét, a Born To Die albumot.

kocsonya szépségverseny

VI. Badacsonytördemici Kocsonya szépségverseny

Február 11. szombat 13 órától, a belépés ingyenes

Gasztronómiai program ínyenceknek. Jellegzetes frasangi ételünket ezúttal a külseje alapján bírálja a szakértő zsűri, a versenyzőket a zsűrizés után meg is lehet ízlelni kóstoló tányér megváltásával. A programot "vidám kulturális műsor" kíséri, akit mindez felvillanyoz, a részletekről az alábbi linkre kattintva tájékozódhat.

VI. Kevi Nemzetközi Böllértalálkozó Túrkevén

Február 11. szombaton egész nap, belépő: 400 forint

A rendezvényt a hagyományos népi disznóvágások hangulatának felélesztése céljából indították útjára a szervezők. Azért senki ne a már kora hajnalban ordítóan részeg atyafiakra számítson, akik együttesen se képesek lefogni egy disznót, és jobb esetben felrobbantják a pörzsöléskor, rosszabb esetben egymást szúrják meg végül. Itt a látogatók a szakszerű verziót látják, és végigkísérhetik a húsfeldolgozás teljes folyamatát a szúrástól a kolbásztöltésig. A legjobb rész persze, hogy a résztvevő böllérek által készített ételeket folyamatosan lehet kóstolni, így hagymás sült vért, hurkát, kolbászt, orjalevest, toros káposztát kínálnak a vendégeknek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek