Az OK Go megmutatja, hogyan zenél egy ralipálya

A szellemes és elképesztően aprólékos megvalósítású klipjeiről ismert zenekar Chevrolettel teper végig egy zenélő pályán a legfrissebb klipjükben. A kevesebb mint négy perces kisfilmet négy hónapig tartott előkészíteni, hogy aztán pár óra alatt óriási siker legyen.

A klipjeikben idomított kutyákkal, pirítósra égetett rajzfilmmel, futópadokon előadott tánckoreográfiával, barkács-akadálypályával és minden egyéb ötletes dologgal  kísérletező kaliforniai zenekar, az OK Go új videójában a tőlük megszokott módon, tehát merőben szokatlan megoldásokkal vezeti elő a számot: ezúttal egy zenélő rallipályával.

A "Getting/Needing” című szám a 2010-ben megjelent harmadik albumukról, az „Of The Blue Colour Of The Sky“-ról származik, a hozzá készült klipet a hétvégi amerikai Super Bowl döntőn mutatták be először.

Az OK Go a zavarbaejtően vicces videóklipek zenekara

Nem történt ez másként ezúttal sem, a klipben látható pályát (meg a ralipályákon korántsem megszokott pályaelemeket) két mérföldnyire Los Angelestől, a ralizásra legalkalmasabb helyen, a sivatagban építették fel. A forgatáshoz 4 hónapos előkészületre, több mint 1000 saját készítésű hangszerre, 288 gitárra és 55 zongorára volt szükség, igaz, ezek nem mindegyike élte túl a szereplést. Ehhez képest a forgatás mindössze 4 napot vett igénybe. A kisfilm szolid Chevrolet reklámfilmnek is elmegy, de a végeredmény ismeretében ez megbocsátható. A klipet Brian L.Perkins, valamint a zenekar énekese, Damian Kulash rendezte.

A szellemes és látványos, nem egyszer elképesztő precizitással készült klipjeiről ismert 4 tagú zenekar saját Youtube-csatornájának már több mint 50 millió látogatója van, 2006-ban Grammy-díjat is kaptak a „Best Short Form Video” kategóriában a „Here It Goes Again” című videójukért. Az MTV Video Music Awardon ugyanebben az évben Kanye Westet is maguk mögé utasították, mondjuk őt szellemességben nem nehéz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek