no

Cirkusz, koncert, szarvasgomba és postagalamb a hétvégére

Sokan gyűlölik a galambokat, repülő patkányként gondolnak csak rájuk, azt azonban már kevesen tudják, hogy a galambok közül nem egy képes napkeltétől napnyugtáig 6, vagy akár 800 km-et megtenni. Ők a postagalabok. Akik kíváncsiak rájuk, a történetükre, vagy csak szeretnének megbarátkozni velük, azoknak ajánljuk az 56. Országos Postagalamb Kiállítást, amelyet A Magyar Postagalamb Sport Szövetség szervezésében  január 26-29. között rendezik meg a budapesti Syma Csarnokban.

TSD1468
Kováts Dániel

Annak, aki szereti a jazzt, és a bakelitlemezekre ragasztgatott fotókat, azoknak ajánljuk a Jazzportré című kiállítást az IF kávézóban. A 111 bakeliten tálalt fényképet Kalocsai Richárd jegyzi, aki a jazzkávézó koncertjein kattogtatva örökítette meg a pillanatokat. A kiállítást január 27-től február 19-ig tekinthetik meg.

Aki szereti a szarvasgombát, és érdekli is a termesztés, vagy a fogyasztással kapcsolatos részeletek, annak nagyon melegen ajánljuk, hogy menjen el Gödöllőre, mert ott már harmadik alkalommal rendezik meg január 29-én a Téli Szarvasgomba Ünnepet. A szervezők célja, hogy felélesszék a szarvasgomba kultúráját, ami az elmúlt évtizedekben feledésbe merült. A rendezvényen a magyar szarvasgomba fajokat megismerhetik az érdeklődők, így a téli szarvasgombát is, ami ezek közül a legízletesebb, hasonlóan a francia szarvasgombához.

24-asdf-IMG 2713

A 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál szervezői új hagyományt szeretnének elindítani. A kétévente megrendezett fesztivál előtt idén bemutatkoznak a legszínvonalasabb hazai produkciók is. Január 29-én az Artistaképző legjobbjait, volt növendékeket és határon túli cirkuszművészeket láthat a közönség a Magyar Cirkuszfesztiválon. Az előadások 11 és 15 órakor kezdődnek a Fővárosi Nagycirkuszban.

A Sirály Presszó.ban egy egyszemélyes darabot ad elő január 28-án, 29-én este 8 órakor Cătălin Jugravu angol nyelven a Jet Moon & Queer Beograd Collective nyomán

A szervezők látványos politikai extravaganciát, bámulatos színpadi beavatkozást ígérnek, továbbá azt is megtudhatjuk az ismertetőből, hogy kiállnak a másság mellett a színpadon. A jegyár 1500 forint, a részletekről a Sirály Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra