Felolvasóestet, gyerekprogramot és színházat ajánlunk a Magyar Kultúra Napjára

Január 22-én az elmúlt évek magyar filmjeit 50 forintos jegyáron nézhetjük meg, ha épp nem Parti Nagy Lajos Ibusár című darabján ülünk. Előtte még belefér egy felolvasóest a gyerekkel Örkény Meseleveleiből, vagy felolvasóest az új Závada könyvből..

Kölcsey Ferenc 1823-ban január 22-én fejezte be Himnuszt. Ennek örömére 1989 óta ünnepeljük ekkor a Magyar Kultúra napját, többnyire kultúrprogram-dömpinggel.

Pinceszínház

A Corvina Kiadó gondozásában nemrég megjelent Korniss Péter és Závada Pál Egy sor cigány című kötetében olvasható portrékból válogattak a szervezők a Magyar Kultúra napja alkalmából.

"Egy amerikai kötet adta az ötletet, amelyben a szerzők tömör interjúkkal és remek fotókkal olyan fekete honfitársaik portréit mutatták be, akik sikeresek lettek a maguk pályáján. Mi ezt úgy adaptáltuk a hazai viszonyokra, hogy azt mutatjuk be, roma szereplőink miként boldogultak és mit adtak a világnak, Magyarországnak" - fogalmazott Závada Pál az MTI-nek.

Közreműködik: Bozó Andrea és Kaszás Gergő színművészek és Farkas Róbert hegedűművész a Budapest Bárból. Az esten jelen lesz Závada Pál.

Závada Pál
Závada Pál

Örkény Színház

A színház január 22-én 3 részes, gyerekeknek szóló sorozatot indít Örkény István születésének 100. évfordulója alkalmából, neves illusztrátorok közreműködésével. Az első alkalommal Mácsai Pál olvas fel Örkény Meseleveleiből, az ezt követő illusztrációs játékot Takács Mari és Kun Fruzsina illusztrátorok vezetik, a házigazda Both Gabi. A program 10.30-kor kezdődik.

A felnőttek számára ugyanezen a napon 19 órától Parti Nagy Lajos Ibusár című előadásával köszönti a színház a Magyar Kultúra Napját.

03-parti nagy lajos-IMG 7765
Szécsi István

Uránia Nemzeti Filmszínház

Az Uránia ebből az alkalomból az elmúlt év magyar filmterméséből állított össze egy sorozatot, melyet január 22-én 18 órától tekinthetnek meg az érdeklődők. Vetítik a Bibliotheque Pascal, az Igazából apa, a Vespa, A Föld szeretője, a Szinglik éjszakája, a Halálkeringő és a Czukor-show című filmeket is. Jegyek elővételben válthatók 22-én este 21 óráig. A jegyár jelképes, mindössze 50 forint.  A szervezők arra kérnek minden érdeklődőt, hogy a hajnali előadásokra 22-én 21:00-ig váltsák meg jegyeiket! A részletes programot az Uránia honlapján találhatják meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek