#VILÁGOM

Eladó az összes kellék, a MERLiN december végén örökre bezár

2011. december 20., kedd 16:23

Mi a közös egy Faust-pólóban, egy aranyszínűre festett Thonet székben és egy japán gyerekjátékban? Mindezek az évek során halmozódtak fel a MERLiN épületében: 20 évnyi színházi kellék és „kacat” találhat új otthonra és gazdára december 18-tól 21-ig.

A MERLiN Színház december végén végleg bezárja kapuit, és szeretné lepasszolni az érdeklődőknek az évtizedek alatt felhalmozott kincseket. „Archív fotók, szóróanyagok és dedikált plakátok mesélnek az épületről és a színház életéről. A vásáron bolhapiaci áron elvihetőek ezek a tárgyak, melyek mind-mind egyedi történettel bírnak” - olvashatjuk az esemény Facebook oldalán.

A MERLiN saját produkciókat is létrehozott, melyek díszleteit és kellékeit felkért képzőművészek készítették. Van köztük lefestett utazókoffer, koponyafejű ló, fodros jelmezek, kalózkalap és bohócorr – mindezek a nézők számára láthatatlan szekrényekben rejtőztek eddig. Az esti koncertekről, bulikról nem is beszélve: pulóverek, fellépőruhák garmada maradt itt gazdája nélkül.

merlin

A MERLiNben tehát 2011. december 18-tól 21-ig minden nap, naponta 14 órától zárásig minden eladó, a tárgyakat pedig kártyákkal látták el, melyeken elolvasható azok története. A vásárt kiegészítő programok, performanszok és jó zene teszik még színesebbé.

A hely ugyan bezárja kapuit végleg, de a színház üzemelni fog, csak Budára költözik, a régi Átrium mozi épületébe. A részletekről a Merlin honlapján tájékozódhatnak.

Kiegészítő programok:

december 20. kedd / 19.00 Mykola Bondarchuk performansz / gitár&ének

18.45 Zadam Társulat: I'm Pro / táncperformansz (15')

december 21. szerda /17.30 dAV / folk&country Christmas

18.45 Zadam Társulat: I'm Pro / táncperformansz (15')

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta