Matekóráról a kiállítótérbe: pucér barátnőit fotózza a 17 éves fotóművésznő

17 éves lányról van szó, hobbija a fotózás, nem úgy, mint az átlagos tininek, akinek a Wii vagy a Facebook, vagy éppen a mangák jelentik az egyetlen kikapcsolódást. Kovács Zsófi még csak nem is a költséghatékony szuicidversírást választotta, hanem meztelen barátnőit fotózza, meg a tájat is azért.

Kovács Zsófi Miskolcon él és tanul. Kiállítása nem csak azért különleges, mert egy 17 éves lányról van szó, nem csak azért, mert Budapesttől majdnem 200 km-re lakik, hanem azért, mert kamaszlány létére úgy fogja a fényképezőgépét, és akkor kattint, ahogyan és amikor a nagyok is tennék. A Butik Presszó és Klubban december 2-tól láthatóak a képei az alsó szinten. Összesen 18 fotóról beszélünk (a névjegyképen kívül), ami ugyan nem egy ezer darabos puzzle, de megéri elmenni és megnézni. Nem csak a meztelen csajok miatt, hiszen rajtuk kívül van ott még néhány igen jól megkomponált természetfotó is. Zsófi elárulta, a természetfotózást kezdetben nem tartotta igazán nagy számnak, de nemrégiben ráérzett az ízére.

„Ezt a hobbit nem választottam, csak úgy jött, amikor a kezembe adtak egy profibb gépet. Egy Nikon D60-as gépet használok, egyszerű, 18-55-os kitobival. Ritkán érzem, hogy szükségem lenne ezen az alapfelszerelésen kívül másra is.”

5093565667 69e3c51a7c b
Kovács Zsófia

Kovács Zsófi nem szeretne a fotózással profi szinten foglalkozni, ez számára tényleg csak egy hobbi, mint ahogy nekem 17 évesen a versírás és a légpuskázgatás volt. Ahogyan elmondta, ki tud ebben teljesedni, a feszültséget is remekül oldja, ami exlégpuskás létemre ugyan nehezen elképzelhető, és a képeket nézve sem, hiszen az ember fia pulzusa azért megugrik egy kicsit egy-egy jól beállított meztelen fotótól, az ember lánya szíve pedig szintén nagyot dobban egy nagylábujjon egyensúlyozó pillangó láttán.

Kovács Zsófi a továbbtanulás kapcsán még nem döntött, de azt tudja, hogy a művészet marad: talán animáció, illusztráció, dizájn területen keresgél majd, de még az újságírást is kilátásba helyezte. Következő kiállítása a Manzárd Cafén lesz májusban. A Butikban rendezett Inspiration című kiállítását pedig december végéig tekintheti meg mindenki, aki kíváncsi azokra a képekre, amikre Zsófi a legbüszkébb, hiszen ezeket állította ki.

Munkáit megtekinthetik a következő három linkre kattintva:
www.flickr.com/zsofici
www.flickr.com/egozsofici
www.infinitelifedrops.wordpress.com

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek