#VILÁGOM

IndieLisboa Budapesten - portugál filmnapok a Kinóban

2011. december 7., szerda 19:59 |

December 8. és 11. között kortárs portugál rendezőktől mutatnak be filmeket a Kino moziban a Camoes Intézet (a budapesti portugál kulturális központ) és a Portugál Nagykövetség szervezésében. A rendezvény az IndieLisboa elnevezésű portugál filmfesztivál segítségével jön létre, a programban szereplő filmeket az ő ajánlásuk alapján válogatták a budapesti eseményhez.

Ugyanilyen vetítéssorozatra 2003. óta már több alkalommal került sor itthon, korábban az Örökmozgó adott helyet az eseménynek.

A mediterrán térség filmjei mindig is nagy népszerűségnek örvendtek a magyar közönség körében, de kevés alkalom nyílik a portugál, azon belül is a friss alkotások megtekintésére. Pedig az olyan rendezők alkotásai, mint Joao Cesar Monteiro vagy Manoel de Oliveira, bebizonyították, hogy van igény ezekre a filmekre Magyarországon. 
A vetítésekre a Kino moziban, minden este nyolc órától kerül sor, portugál nyelven, angol felirattal.
Négy játékfilmet és egy rövidfilmet kínálnak a programban. 
Jegyár: 800 Ft

Kapcsolódó filmek:

José & Pilar
Portugál életrajzi film (2010) 117 perc

Polgárháború
Portugál film (2010) 90 perc

Balaou
Portugál film (2007) 77 perc

A báró
Portugál film (2011) 105 perc

Aki nem akar lemaradni José Saramagoról és a mindigcuki Gael García Bernalról, az menjen a Kinoba!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta