Mit kínálnak a magyar mozik decemberben?

Összegyűjtöttük, milyen premierek várhatók az év utolsó hónapjában. Van itt minden: kalandfilm, vígjáték, dráma, akció, thriller, romantikus vígjáték. Szavazzon, Ön melyiket nézné meg!

Csizmás, a kandúr (amerikai animációs - kalandfilm – vígjáték)

Bemutató: 2011. december 1.

Az animációs kalandfilm ismertetője így hangzik: „Jóval azelőtt, hogy találkozott volna Shrekkel, a legendás Csizmás Kandúr hősies utazásra vállalkozik: összefog az észkombájn Tojás Tóbiással és a dörzsölt Puha Praclival, hogy ellopják a híres aranytojást tojó ludat. Ez aztán a kilenc életre szóló kaland!”

Barney és a nők (kanadai – olasz dráma)

Bemutató: 2011. december 1.

A dráma főszereplője nem más, mint Barney Panofsky, a mufurc filmproducer, aki csapongó élete során talán több nőt fogyasztott el, mint szivart (nem mintha botrányos apjától különb nevelést kapott volna), és mire két balul elsült házassága után végre megtalálja a tökéletes nőt, már nem biztos, hogy képes mellette kitartani. Vagy meg tud változni egy káros szenvedélyekkel teli, lobbanékony és konok fickó, ha megérinti az igaz szerelem?

Rumnapló (amerikai kalandfilm – dráma)

Bemutató: 2011. december 1.

A Hunter S. Thompson azonos című regénye alapján készült film főszereplője a Johnny Depp által alakított Paul Kemp, egy meghasonlott, alkoholista újságíró. A főhős egy kocsmában iszogatva rádöbben, hogy problémái nagy részét a túlontúl zajos és ideges New York városa okozza, ezért úgy dönt elutazik Puerto Ricoba és egy helyi lapnak fog írni. A szigeten a rum olcsóbb a víznél, így Paul hamarosan teljesen beilleszkedik a rum-áztatta őslakosok közé, valamint belehabarodik a bombázóba, Chenault-ba, aki pechjére már jegyben jár egy kétes üzelmeket folytató üzletemberrel, Sandersonnal. Amikor Sanderson megbízza őt, hogy írjon róla, Kemp döntés elé kerül: vagy meghajlik előtte, és tisztára mossa a korrupt üzletember nevét, vagy kiteregeti a szennyest.

Szent György lelövi a sárkányt (szerb-boszniai-bolgár történelmi dráma)

Bemutató: 2011. december 1.

A történet 1912-ben kezdődik az első balkáni háborúval, a szerb-török csatával, majd két évre rá az I. világháborúval folytatódik, amikor is a szerbek megütköznek az Osztrák-Magyar Monarchia seregével, amelyben horvátok és csehek is harcolnak.

A két háború közt a három főszereplő szerelme reménytelenül összekuszálódik, nyugvópontra sohasem ér. Mind Gavrilo, mind Djordje szereti Katarinát, a nő pedig mindkettőt szereti: egyiket heves szerelemmel, a másikat pedig tisztelettel és szeretettel.

Ölésre ítélve (ír - lengyel - magyar – norvég thriller)

Bemutató: 2011. december 1.

A történet röviden: miután Mohammed (Vincent Gallo) az amerikai hadsereg fogságába esik, Afganisztánból egy titkos európai fogolytáborba szállítják. Egy közlekedési baleset folytán váratlanul kiszabadul, és menekülni kezd egy behavazott rengetegben, mely számára idegen környezet a megszokott sivatagi táj után. Nyomában pedig egy hadsereg, amely hivatalosan nem is létezik. Mohammednek szembe kell néznie azzal, hogy az életben maradásért ölnie is kell.

Álcák csapdája (amerikai krimi)

Bemutató: december 1.

A történet röviden: Washingtonban meggyilkolnak egy szenátort, a nyomok pedig egy volt szovjet kémhez vezetnek, aki a Cassius kódnévre hallgat, és akiről úgy tudta mindenki, jó ideje halott már. A gyilkos mielőbbi kézre kerítése érdekében az FBI Ben Geary ügynököt (Topher Grace), a lelkes, fiatal titánt állítja rá az ügyre. Geary partnert is kap, az ügynökség egyik legdörzsöltebb veterán rókáját, Paul Shepherdsont (Richard Gere), aki szinte egész pályáját hírhedt szovjet ellenfelének üldözésével töltötte. Geary úgy hiszi, hogy Cassius reaktiválta magát, míg Shepherdson másokat sejt az ügy hátterében.

Szilveszter éjjel (amerikai romantikus vígjáték)

Bemutató: 2011. december 8.

A romantikus vígjátékot így harangozzák nekünk be: „Tagadhatatlanul a romantika december 31. utolsó óráinak főszereplője. Rengeteg szerelmes várja izgatottan az éjféli csókot, mások életre szóló fogadalmakat tesznek a varázslatos estén - megint mások pedig úgy döntenek, esélyt adnak valakinek. A szeretet persze több formában is megnyilvánul ilyenkor: a megbocsátásban, a megértésben.

A szív legfontosabb ügyei több, egymással párhuzamosan futó, egymást átszövő történetben bomlanak ki. A helyszín New York, a lélegzetelállító város a maga pezsgésével, ragyogásával. Van, aki új életet akar kezdeni, és van, aki a régihez ragaszkodik - csupa nagy kezdet, bátortalan újrakezdés, happy end, átverés és vallomás, remény és csalódás a film, de bármi történjék és hangozzék is el benne, a lényeg mindig ugyanaz: a szerelem.”

Pénzcsináló (amerikai filmdráma)

Bemutató: 2011. december 8.

Van, aki képtelen lemondani a győzelemről. A Péncsinálóban Billy Beane (Brad Pitt) fiatal korában azt hitte, a baseball szupersztárja lesz, ám a pályán nem tudott felnőni az elvárásokhoz. Nem fordult el a sporttól, most az oaklandi csapatot vezeti - ám kevés pénzből gazdálkodik, és a tehetséges játékosait mind elszipkázzák a többet ajánló, nagyobb egyesületek.

Még szerencse, hogy nem a pályán dől el minden. Billy összeismerkedik egy fiatal matematikussal (Jonah Hill), akinek van egy vad elmélete: hatalmas adatbázisa és néhány statisztikai program segítségével meg tudja jósolni, kik azok a játékosok, akik nem kellenek senkinek, olcsók, mégis sikert hozhatnak. A páros belevág a kockázatos kalandba. Olyanokat szerződtetnek, akikről mindenki lemondott, akik már maguk sem hisznek a győzelemben. A közönség nevet, a csapat vezetői lázadnak, a játékosok nem hiszik el, hogy mi történik velük.

Az ember tragédiája (magyar animációs film)

Bemutató: 2011. december 8.

Az ember tragédiája forgatókönyve 1983-ban született. A gyártás 1988-ban kezdődött, és hosszú hányattatások után csupán nemrégiben ért véget. A film érdekessége, hogy Jankovics Marcell mind a 15 színt más-más stílusban készítette el. Az egyes színekből már kaphattunk ízelítőt az elmúlt évek során a különböző fesztiválokon és a Duna Televízióban, azonban a teljes, közel 160 perces mű most először kerül a közönség elé.

Anyák (macedón filmdráma)

Bemutató: 2011. december 8.

Milčo Mančevski filmje három különböző történetet mesél el, melyeket Macedónia különböző területein lokalizál. Az első történetben két kisiskolás lány, hogy bátorságát fitogtassa, elmegy a rendőrségre és egy kitalált történettel feljelentést tesznek. Az első gyanúsítottra, akit behoznak, rá is fogják a kitalált történetet. A második részben három fiatal filmes, egy teljesen elöregedett faluról és annak két lakójáról készít filmet. A falu két életben maradt tagja, egy testvérpár, akik 16 éve nem beszélnek egymással. A harmadik rész egy tömeggyilkosság dokumentuma: egy anyakomplexusban szenvedő férfi idősödő anyákat öl meg. A hármas tagolású film narratív folytonosságot nem képez, de látszólagos különállásuk a film végére mégis kerek egészet teremt, amelyet az igazság kérdéskörére fűzhetünk fel.

Diótörő 3D (angol-magyar fantasy)

Bemutató: 2011. december 8.

A Diótörő legújabb adaptációja 1920 karácsonyán, Bécsben játszódik. A kis Mary egy különleges diótörő játékfigurát kap ajándékba keresztapjától. A kislány boldogan fekszik le aludni, de álmában megelevenedik a Diótörő és más játékai is és kezdetét veszi egy varázslatos utazás a fantázia világába. A fabáburól kiderül, hogy elvarázsolt herceg, s a kis Mary vele összefogva veszi fel a küzdelmet a gonosz Patkánykirállyal és alattvalóival. Amikor a Diótörőt túszul ejtik a gonosz patkányok, Mary kis játékaival mentőakciót indít kiszabadításáért.

Ön melyik filmre váltana jegyet?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek